Δις «χρυσός» ο Βολικάκης, πανελλήνιο ρεκόρ ο Λιβανός στο ΟΑΚΑ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Δις «χρυσός» ο Βολικάκης, πανελλήνιο ρεκόρ ο Λιβανός στο ΟΑΚΑ

bet365

Στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας άνοιξε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας, σήμερα (22/09) με τον Χρήστο Βολικάκη να κατακτά δύο χρυσά μετάλλια με το καλημέρα και τον Κώστα Λιβανό να καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στα 200μ. σπάζοντας το φράγμα των 11' για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο Χρήστος Βολικάκης, ο οποίος αγωνίζεται με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κατέκτησε την πρώτη θέση στο σκρατς, ενώ ανέβηκε και δεύτερη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην ομαδική καταδίωξη, με τον αδελφό του Ζαφείρη και τους Τάσο Κουμπέτσο και Παναγιώτη Χριστόπουλο.

«Όλα πήγαν πολύ καλά και για την ομάδα αλλά και για μένα και τον αδερφό μου στα ατομικά αγωνίσματα. Ήταν ένα πολύ καλό τεστ το πανελλήνιο πρωτάθλημα εν όψει πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δείξαμε ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και συνεχίζουμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού που για πρώτη φορά ήρθε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών και μας ανέβασε την ψυχολογία με την στήριξη του, τον περιμένουμε και το Σαββατοκύριακο!»

Σε ότι αφορά στον Κώστα Λιβανό έγινε ο πρώτος Έλληνας που σπάει το φράγμα των 11'' στα 200μ. στην κατηγορία παίδων. Ο ποδηλάτης του Τάλου Χανίων τερμάτισε σε 10.951. Ο προπονητής του Τάλου, Παναγιώτης Μαρεντάκης δήλωσε αναφορικά με την επιτυχία του νεαρού Λιβανού: «Του αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκανε όλο το καλοκαίρι. Εύχομαι και εις ανώτερα».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας.

Ομαδική καταδίωξη
1. ΠΑΟ (Βολικάκης Χρήστος, Βολικάκης Ζαφείρης, Κουμπετσός Τάσος, Παναγιώτης Χριστόπουλος)
2. Τάλως (Νούσιας Ιωάννης, Δετοράκης Δημήτρης, Κακαβελάκης Γιάννης, Μαρκατσιώτης Βλάσσης)
3. ΠΟ Πατρών (Αχτύπης Αντώνης, Μιλτιάδης Γιαννούτσος, Μπουτόπουλος Πέτρος, Πολυπαθέλης Γιώργος)

Σκρατς
1. Βολικάκης Χρήστος (ΠΑΟ)
2. Βολικάκης Ζαφείρης (ΠΑΟ)
3. Χριστάκος Δημήτρης (Σπαρτιατικός)

200μ. Γυναικών
1. Πλέγα Ιωάννα (ΠΕΣΑ Αστέρα)
2. Μηλάκη Αργυρώ (ΠΟ Τρίπολης)
3. Πρίντεζη Χριστίνα (ΠΕΣΑ Αστέρα)

200μ. Ανδρών
1. Παγώνης Νίκος (Κρόνος Νίκαιας)
2. Μπρέτας Σωτήρης (ΠΟΗ Κάστρο)
3. Καλογερόπουλος Γιάννης (ΠΟ Πατρών)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα