Συνεχίζονται οι έρευνες για το συστηματικό ντόπινγκ στη Ρωσία

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Συνεχίζονται οι έρευνες για το συστηματικό ντόπινγκ στη Ρωσία

bet365

Ταυτοποιήθηκαν κάποιοι από τους αθλητές που εμπλέκονταν στο κύκλωμα ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ντένις Όσβαλντ, μέλος της ΔΟΕ, έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία, τα οποία μένει θα διασταυρωθούν, για να προκύψει εάν τα μπουκάλια με τα δείγματα ούρων και αίματος αντικαταστάθηκαν (τα θετικά με καθαρά δείγματα).

Ο Ντένις Όσβαλντ δήλωσε από τη Λίμα, όπου μετείχε στην ετήσια συνεδρίαση του Οργανισμού: «Προσπαθήσαμε να βρούμε αυτά τα στοιχεία ... Εκτιμούμε ότι βρήκαμε ορισμένα για να προβούμε σε κατηγορίες ορισμένου αριθμού αθλητών.

Σε λίγες μέρες θα έχουμε τα αποτελέσματα της πρώτης παρτίδας των 50 μπουκαλιών (που θα καθορίζουν εάν έχουν παραβιαστεί ή όχι) και στη συνέχεια μπορούμε να προχωρήσουμε».

Ο Γκριγκόρι Ρόντσεκοφ, πρώην επικεφαλής του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Μόσχας, ο οποίος φέρεται ως «βοηθός και υποκινητής των δραστηριοτήτων ντόπινγκ», από την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού για την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης του 2015, αποκάλυψε το σχέδιο κάλυψης των θετικών δειγμάτων των Ρώσων αθλητών στους Αγώνες του 2014.

Αυτό βοήθησε στις έρευνες, ώστε να αποκαλυφθεί το συστηματικό ντόπινγκ στη χώρα. Ωστόσο, η συμμετοχή των Ρώσων στους Χειμερινούς Αγώνες του επόμενου Φεβρουαρίου, εξαρτάται από τα αποτελέσματα της έκθεσης Όσβαλντ, η οποία όπως δήλωσε ο ίδιος θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.

 

Τελευταία Νέα