Kόντρα σε Βοϊβοντίνα ο Δούκας

Gazzetta team
Kόντρα σε Βοϊβοντίνα ο Δούκας

bet365

Μετά τον Ολυμπιακό ΣΦΠ/Όμιλός Ξυνή, ο ΑΣΕ Δούκα είναι ο δεύτερος εκπρόσωπος του ελληνικού χάντμπολ που θα συμμετέχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα της σεζόν 2017-2018.

Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» θα αντιμετωπίσει την Βοϊβοντίνα σε δύο αγώνες που θα διεξαχθούν στη Σερβία για τον 1ο γύρο του EHF αύριο και την Κυριακή με κοινή ώρα έναρξης στις 19:30.

Ο Σύλλογος των Βορείων Προαστίων έχει σαφέστατα μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία από την Βοϊβοντίνα, αγωνιζόμενος από την περίοδο 1994-1995, ενώ συνολικά έχει πάρει μέρος σε 56 αγώνες με απολογισμό 18 νίκες- 2 ισοπαλίες- 36 ήττες.

Στις κορυφαίες του στιγμές συγκαταλέγεται η περσινή πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, αλλά φυσικά και η παρουσία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2008-2009.

Αμφίβολος για την ελληνική ομάδα είναι ο Σελίμ Νταρσουλάντ, ο οποίος σήκωσε πυρετό .

Ο προπονητής του Δούκα Κώστας Μπούνας σχολίασε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, που έχει παίκτες με διεθνή εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα όπως της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Διαθέτει πολύ δυνατό ρόστερ με λύσεις σε όλες τις θέσεις. Προφανώς και είναι το φαβορί για την πρόκριση. Αντικειμενικός στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να έχουμε βελτίωση σε σχέση με τα φιλικά που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα».

Η νέα δύναμη της Σερβίας
Η Βοϊβοντίνα κατάφερε κάτι που πριν μερικά χρόνια φάνταζε απίθανο, να ξεπεράσει τις παραδοσιακές δυνάμεις της Σερβίας, τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν. Έχει κατακτήσει πέντε σερί πρωταθλήματα (σύνολο έξι μαζί με αυτό της σεζόν 2004-2005), τέσσερα κύπελλα και 4 Σούπερ Καπ.

Φυσική της έδρα είναι το Σλάνα Μπάρα χωρητικότητας 2.000 θεατών (εκεί θα παίξει με τον Δούκα), ενώ χρησιμοποιεί για τα μεγάλα παιχνίδια και την εγκατάσταση Spens που μπορεί να φιλοξενήσει 11.000 φιλάθλους!

Εδρεύει στην πόλη του Νόβι Σαντ -η δεύτερη μεγαλύτερη μετά το Βελιγράδι- η οποία έχει πληθυσμό 400.000 κατοίκους και βρίσκεται στα Βόρεια της χώρας.

Για 4η χρονιά συμμετέχει στην Αδριατική Λίγκα μαζί με άλλες σπουδαίες δυνάμεις των Βαλκανίων, ενώ στην Ευρώπη αγωνίστηκε για πρώτη φορά την σεζόν 2004-2005.

Συνολικά σε 44 παιχνίδια έχει απολογισμό 10 νίκες- 1 ισοπαλία- 33 ήττες.
Επίσης σημαντική ήταν η παρουσία της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την χρονιά 2015-2016.

Αστέρας Βούτσκοβιτς
Ο παίκτης- ηγέτης της Βοϊβοντίνα θα είναι από φέτος ο Νέναντ Βούτσκοβιτς, ο οποίος μετά από 13 χρόνια επαναπατρίστηκε, έχοντας πραγματοποιήσει σπουδαία καριέρα σε Γαλλία (Σαμπερί 2004-2008) και Γερμανία (Μέλσουνγκεν- 2008-2017).

Ήταν στέλεχος της Εθνικής Σερβίας, όταν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο EURO 2012, έχοντας παίξει 91 φορές στους «Πλάβι».

Στην Ευρώπη ο 37χρονος πλέι μέικερ έχει σκοράρει 100 φορές.
Σταρ της ομάδας είναι επίσης ο 36χρονος αριστερός ίντερ Μπόζινταρ Ναντόβεζα με παρουσία στα πρωταθλήματα της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας, ΠΓΔΜ, Βοσνίας, ενώ σημαντικό ρόλο στην ομάδα έχει και ο αριστερός εξτρέμ Βούκασιν Στογιάνοβιτς με επίσης πολλά γκολ στο ενεργητικό του.

 

Τελευταία Νέα