Πλζεν-Ολυμπιακός 21-21

Πλζεν-Ολυμπιακός 21-21

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Πλζεν-Ολυμπιακός 21-21

bet365

Ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία στο πρώτο ευρωπαϊκό του ματς κόντρα στην Πλζεν με 21-21 και θέλει νίκη στον επαναληπτικό (03/09) για να σφραγίσει την πρόκριση στο δεύτερο γύρο του EHF Cup.

O Oλυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο φινάλε.

Πολύ καλό ματς για τον Ολυμπιακό έκαναν Αλέξης Αλβανός, Τάσος Παπαδιονυσίου, Παναγιώτης Στούμπης και ο τερματοφύλακας Κώστας Τσιλιμπάρης.
Για τους Τσέχους ξεχώρισε ο δεξιός ίντερ Στέχλικ που πέτυχε και το τελευταίο γκολ, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (59:56), αλλά και ο τερματοφύλακας Στοχλ.

Η γηπεδούχος ομάδα ξεκίνησε δυνατά και με σερί 3-0 κατάφερε να μετατρέψει το 4-3 (11’) σε 7-3 (14’), ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο περνούσε η ώρα έβρισκαν ρυθμό με αποτέλεσμα να μειώσουν σε 8-7 (21’) με ένα σερί 3-0 (από 8-4).


Οι Τσέχοι αντέδρασαν και αύξησαν και πάλι την διαφορά στα 4 γκολ (11-7), ενώ πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 12-8.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, αφού η ελληνική ομάδα μπήκε αποφασισμένη να γυρίσει το ματς και τα κατάφερε.


Αρχικά μείωσε σε 14-12 στο 36’, ενώ στην συνέχεια με σερί 3-0 στο 42’ ισοφάρισε σε 15-15. Οι Τσέχοι στο τελευταίο δεκάλεπτο πήραν προβάδισμα 20-18 (52’), αλλά η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα έμεινε ψύχραιμη και με νέο σερί 3-0, έκανε την ανατροπή στο 56’ (20-21) και πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο ματς!


Μάλιστα είχε δύο φορές κατοχή και την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, αλλά δεν τα κατάφερε και οι γηπεδούχοι στην τελευταία τους επίθεση σκόραραν για το τελικό 21-21.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε: «Ήταν το πρώτο ιστορικό ματς του Ολυμπιακού και αυτό ίσως μας δημιούργησε και κάποιο άγχος στο πρώτο ημίχρονο.

Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια είναι μόλις το τρίτο ματς της ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι στην άμυνα, παρόλα αυτά μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά μας έλειψε το καθαρό μυαλό. Έχει παίξει ρόλο στο ότι ο αντίπαλος ξεκίνησε νωρίτερα την προετοιμασία από εμάς και έχει δώσει περισσότερους αγώνες.

Στο δεύτερο ματς πρέπει να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και να χρησιμοποιήσουμε και άλλους παίκτες. Είχαμε αρκετά άστοχα σουτ, αν βελτιώσουμε αυτόν τον τομέα έχουμε πιθανότητες πρόκρισης.

Θα πρέπει να περιμένουμε μία διαιτησία που σίγουρα δεν θα μας ευνοήσει, όπως συνέβη και σήμερα όπου οι διαιτητές φυσιολογικά σφύριξαν λίγο έδρα. Πάντως και τα δύο παιχνίδια θα είναι πολύ χρήσιμα για εμάς για την περαιτέρω πορεία μας στη σεζόν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα