Ελλάδα - Μ. Βρετανία 13-11

Gazzetta team
Ελλάδα - Μ. Βρετανία 13-11

bet365

Με νίκη ξεκίνησε η εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Νόβισαντ της Σερβίας (20-27 Αυγούστου), επικρατώντας με 13-11 της Μεγάλης Βρετανίας.

Πρώτη σκόρερ για την Εθνική μας ήταν η Μυριοκεφαλιτάκη με 5 γκολ και την ακολούθησε στα 3 η Ειρήνη Νίνου. Στον παίκτη παραπάνω είχαμε 1/5, ενώ η αντίπαλη ομάδα είχε 4/10.

Το συγκρότημα του Κώστα Δήμου μπήκε νωθρά στο παιχνίδι με το σκορ να είναι ισόπαλο στο πρώτο οκτάλεπτο 2-2. Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου τα κορίτσια συγκεντρώθηκαν, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 3 γκολ διαφορά (6-3), στην συνέχεια όμως έμειναν άσφαιρες για 5 λεπτά με αποτέλεσμα οι Βρετανίδες να μειώσουν και πάλι στο γκολ, με την ανάπαυλα να βρίσκει την Εθνική μας ομάδα να προηγείται με 6-5.

Στο δεύτερο μέρος οι πολίστριες του Κώστα Δήμου μπήκαν πάλι δυνατά, όπως και στο 2ο οκτάλεπτο και με τρία συνεχόμενα εύστοχα πέναλτι πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι με 9-5. Κάπου στα μέσα όμως της περιόδου, όπως και στην προηγούμενη χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα οι Βρετανίδες να πλησιάσουν πάλι, κλείνοντας την ψαλίδα των τεσσάρων γκολ, στα δύο, με τον πίνακα να γράφει στο τέλος του 3ου οκταλέπτου 10-8.

Η Εθνική μας ομάδα ένιωσε ακόμα περισσότερο την «ανάσα» των Βρετανίδων, με την αντίπαλη ομάδα να μειώνει στο γκολ 10-9, έξι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Ωστόσο, τα κορίτσια έμεινα ψύχραιμα και με ένα γκολ από την Κανετίδου και την Τσιμάρα έκαναν το 12-9 στο 3:42. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 13-11 υπέρ της Εθνικής μας ομάδας.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής είναι η Ολλάνδία, αύριο Δευτέρα στις 18:15 (ώρα Ελλάδας), σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως θα κρίνει και την πρωτιά του ομίλου.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ολλανδία συνέτριψε τη Ρουμανία με 29-0.

ΕΛΛΑΔΑ – Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ 13-11 (2-2, 4-3, 4-3, 3-3)

ΕΛΛΑΔΑ: Αρχοντάκη, Κολιτσοπούλου, Νίνου Π., Λούδη, Κανετίδου 1, Μαστρόκαλου, Νίνου Ε. 3, Μυριοκεφαλιτάκη 5, Κοκκινάνη, Δούλη 2, Κοντονή 1, Τσιμάρα 1, Γιαννακέα

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Κλάπερτον 3, Τέρνερ 3, Γουϊτάκερ 1, Κάτλερ 1, Ιστγουντ 1, Γκρινσλαίντ 1, Γουόρντλι 1

 

Τελευταία Νέα