Γιαννιώτης, ένα χρόνο μετά το ολυμπιακό μετάλλιο! (pics)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Γιαννιώτης, ένα χρόνο μετά το ολυμπιακό μετάλλιο! (pics)

bet365

Ακριβώς ένα χρόνο πριν και 9.713χλμ. μακριά, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ο Σπύρος Γιαννιώτης περνούσε πρώτος κάτω από την πλάκα χρονομέτρησης στα 10χλμ μαραθώνια κολύμβησης και κατακτούσε το πρώτο του μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ασημένιο και πρώτο για την Ελλάδα από το 1896!

Εκείνη τη μέρα, ο Κερκυραίος δις «χρυσός» παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε ότι ελάχιστοι αθλητές έχουν καταφέρει, έδωσε την καλύτερη παράσταση της ζωής του στον τελευταίο του αγώνα. Εκείνα τα δευτερόλεπτα προτού περάσει κάτω από την αψίδα, ήταν σαν να πάγωσε ο χρόνος και αμέσως μετά μία τεράστια έκρηξη απελευθέρωσε συναισθήματα χαράς και συγκίνησης σε όσους παρακολουθούσαν την τιτάνια προσπάθεια.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον προπονητή του Πανελληνίου πλέον, Σπύρο Γιαννιώτη για να μας μιλήσει για την επέτειο, που πέτυχε τον σημαντικότερο στόχο της ζωής του: «Και να μην το θυμόμουν ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος, μου τον υπενθύμισαν οι αναρτήσεις στα social media.

H αλήθεια όμως είναι ότι έχω αρχίσει και το σκέφτομαι από τις αρχές Αυγούστου. Στις 4 Αυγούστου είχαμε αναχωρήσει για το Ρίο. Από τις 4 του μήνα στο μυαλό μου γυρίζουν εικόνες από εκείνες τις ημέρες.

Ομολογώ ότι ξύπνησα κάπως περίεργα σήμερα το πρωί. Νιώθεις από τη μία ικανοποίηση και χαρά που κατάφερες να φτάσεις ένας στόχο που κυνηγούσες επί τόσα χρόνια και από την άλλη νιώθεις ότι κάτι σου λείπει.
Μου λείπει η ένταση και το άγχος της προετοιμασίας πριν από τον αγώνα. Το αίσθημα εκτόνωσης της πίεσης που νιώθεις μετά από έναν αγώνα και η ικανοποίηση όταν όλα πάνε όπως τα είχες σχεδιάσει.

Είναι σαν να κολύμπησα χθες, με τη διαφορά ότι είμαι 10 κιλά παραπάνω... Εντάξει, αλήθεια είναι ότι ήμουν 77 κιλά (έχει ένα 1,86μ. Ύψος).


Και τώρα έχω στόχους και θέλω να τους πραγματοποιήσω, όμως δεν είναι στο ίδιο επίπεδο, όπως όταν κυνηγάς ένα ολυπιακό μετάλλιο. Είμαι χαρούμενος γι αυτά που κατάφερα και κοιτώ μπροστά. Νιώθοντας βέβαια μία νοσταλγία. Από αύριο βέβαια θα είμαι πάλι εντάξει!

Είμαι πολύ τυχερός γιατί όλη αυτήν την μετάβαση την έκανε πιο εύκολη ο γιος μου. Το γεγονός ότι είχα να ασχοληθώ με τόσα καινούρια και ευχάριστα πράγματα μαζί του, ήταν πραγματικά ότι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί.

Επιστρέφοντας από την Κέρκυρα είδαν έναν κύριο στο πλοίο και με αναγνώρισε, με ρώτησε «αυτές τις μέρες δεν έγινε;» Ανατρίχιασα όταν μου είπε ότι βλέποντας την κούρσα έκλαιγε».


Από την πλευρά του ο επί 17χρόνια προπονητής του Νίκος Γέμελος είπε: «Το σκέφτομαι εδώ και μέρες. Ήθελα να γράψω κάτι όλη μέρα σήμερα, αλλά η ψυχολογία είναι περίεργη. Το εγχείρημα του Σπύρου, έκρυβε πολλή δουλειά και προσπάθεια πολλών ετών και αυτό ακριβώς κάτι τόσο συγκινητική και ουσιαστική την επιτυχία του.

Αυτό το «επιτέλους» που ακούγεται μετά την κραυγή όταν χτυπά την πλάκα χρονομέτρησης, με συγκλόνισε. Και ομολογώ ότι πρώτη φορά το άκουσα τώρα.

Είναι πολύ διαφορετικό να υπερασπίζεσαι έναν τίτλο από το να πηγαίνεις στον τελευταίο σου αγώνα διεκδικώντας ένα ολυμπιακό μετάλλιο, στην 5η συμμετοχή σου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Κανένας από εμάς δεν θα είχε την υπομονή να φτάσει τοσο μακριά και τόσο ψηλά. Για μένα ο άθλος του Σπύρου στο Ρίο αποτελεί την επιτομή του πρωταθλητή, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο με το ήθος του.

Πολλές φορές σκέφτομαι ότι όταν γεράσω και θα «κολλήσω» να λέω την ίδια ιστορία 40 φορές την μέρα, η μόνη που θα θυμάμαι θα είναι αυτή στο Ρίο»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα