Ο Σγουρόπουλος πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό νέων στο πινγκ πονγκ!

Gazzetta team
Ο Σγουρόπουλος πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό νέων στο πινγκ πονγκ!

bet365

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων στην επιτραπέζια αντισφαίριση για το 2017!

Στα 17 του χρόνια ο αθλητής-φαινόμενο ένιωσε στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας την απόλυτη δικαίωση στους κόπους τους δικούς του και όλων όσων τον στηρίζουν!
Επιβεβαίωσε την τεράστια αξία του, τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα του κι έδωσε χαρά και περηφάνια, που τόσο την χρειάζεται γενικά ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός! Στον συναρπαστικό τελικό κατέβαλλε τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα, 1ο φαβορί του αγωνίσματος με 4-3 σετ (11-9, 10-12, 11-8, 11-9, 7-11, 3-11, 12-10) και ύψωσε την γαλανόλευκη στον υψηλότερο ιστό! Με την τεχνική καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή ήταν απροσπέλαστος από την αρχή μέχρι το τέλος και ολοκλήρωσε θριαμβευτικά ένα πρωτάθλημα, στο οποίο δεν υπέστη ούτε μία ήττα σε ομαδικό και απλό! Πήγε στην ιβηρική χερσόνησο με στόχο το μετάλλιο και πηγαίνοντας από νίκη σε νίκη πίστευε όλο και πιο πολύ ότι μπορεί ν’ ανέβει και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Ο Σγουρόπουλος πιστοποίησε ότι είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα και ότι μπορεί ν’ αφήσει εποχή στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση! Άλλωστε αυτό το χρυσό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία για τη χώρα στις νεαρές ηλικίες (είχε πρωτιά και ο Παναγιώτης Γκιώνης το 1996 στο διπλό μικτό νέων) και μία από τις σπουδαιότερες γενικά! Το άθλημα πανηγύρισε ξανά μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια και το έκανε εμφατικά μ’ έναν καταπληκτικό Σγουρόπουλο, που θα απασχολεί το διεθνές στερέωμα για πολλά χρόνια ακόμα! Ήταν συνολικά το 7ο μετάλλιο για την Ελλάδα στον θεσμό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα