H απάντηση των «13» για την ΕΟΕ

Gazzetta team
H απάντηση των «13» για την ΕΟΕ

bet365

Ο «πόλεμος» των ανακοινώσεων συνεχίζεται στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τις ομοσπονδίες που πρόσκεινται στον Ισίδωρο Κούβελο, να απαντούν στην πλευρά του Σπύρου Καπράλου.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των 14 Ομοσπονδιών που ανήκουν στην πλευρά του Προέδρου Σπύρου Καπράλου, οι 13 Ομοσπονδίες που υποστηρίζουν τον Ισίδωρο Κούβελο απάντησαν με νέα ανακοίνωση, χρησιμοποιώντας μάλιστα και έντονους χαρακτηρισμούς για τον κ. Καπράλο, στην ανακοίνωση που έχει τίτλο: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Δείτε τι λένε:

«Μετά την επίδοση προς την ΕΟΕ, την ΔΟΑ και τον κ. Νικολάου της απόφασης 1881/17 του ΣτΕ από τα 13 μέλη της ΕΟΕ που είχαν προσφύγει για ακύρωση των εκλογών της 6ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματα των προσφευγόντων και απορρίφθηκαν όλες οι αιτιάσεις της ΕΟΕ και του κ. Καπράλου, ο ελληνικός αθλητισμός παρουσιάζεται περισσότερο διχασμένος από ποτέ.

Χθες 18/07/17, ο κ. Καπράλος, υπό την ιδιότητα του απερχόμενου Προέδρου της ΕΟΕ, δημοσίευσε επιστολή του προς τον κ. Νικολάου, με την οποία φαίνεται να του ζητάει την άμεση προσφυγή σε νέες, νόμιμες αυτή τη φορά, εκλογές επικαλούμενος την ιδιότητα που ο τελευταίος έχει και μετά την απόφαση του ΣτΕ, εκείνη του Προεδρεύοντος της πρώτης εκλογικής Ολομέλειας της ΕΟΕ. Διαφορετικά, όπως γράφει και δημοσιεύει ο κ. Καπράλος, εντός 48 ωρών να του ανακοινώσει ότι δεν επιθυμεί να ασκήσει τα καθήκοντα του!!!

Τέτοιο θράσος ουδέποτε περιμέναμε από τον ενορχηστρωτή του φιάσκου της 6ης Φεβρουαρίου!

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του ΣτΕ που ξεγύμνωσε τις αντίθετες με τον Νόμο πρακτικές που επέβαλε ο κ. Καπράλος στα λοιπά μέλη της ΕΟΕ, ο κύριος αυτός, επιδεικνύοντας απαράδεκτη προκλητικότητα, ζητάει από τον μοναδικό υπεύθυνο, όπως αποφάνθηκε το ΣτΕ, να κρίνει πότε θα συγκαλέσει την νόμιμη αυτή τη φορά Ολομέλεια κ. Νικολάου, να τον πληροφορήσει αν θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του ή όχι!

Ας αφήσει στο περιθώριο ο κ. Καπράλος την δήθεν ανησυχία του για τους Έλληνες αθλητές τους οποίους αγνόησε όταν έπαιρνε τις παράνομες αποφάσεις του παρασύροντας στην ακυρότητα και τους συναδέλφους του στην ΕΟΕ!

Ποιος, ο κ. Καπράλος ο οποίος ευθέως παρανόμησε, όπως έκρινε το ΣτΕ, με το να μην δεχθεί ως μέλη της ΕΟΕ τους εκπροσώπους των δύο νέων Ομοσπονδιών του Καράτε και της Αναρρίχησης, ενώ δέχεται ως τακτικό μέλος, τον κ. Φιλιππούση, που εισπράττει οικονομικά οφέλη από τον αθλητισμό (ΕΠΟ), παραβιάζοντας σχετική διάταξη του Καταστατικού και αλλοιώνοντας με τον τρόπο αυτό την βούληση της πλειοψηφίας των εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος στη χώρα μας

Δεν είδαμε όμως τον λαλίστατο κ. Καπράλο να προβαίνει αυτοκριτική για το που οδήγησε το αθλητικό κίνημα της χώρας μας με τις παράνομες ενέργειες του! Του φταίει ο κ. Νικολάου που πήρε μια νόμιμη απόφαση και όχι ο εαυτός του που την έγραψε στα παλιά του υποδήματα και στη συνέχεια παρανόμησε αγνοώντας την!

Δεν ακούσαμε καμία συγνώμη για τον διχασμό που προκάλεσε ο κ. Καπράλος στον ελληνικό αθλητισμό μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει τον θώκο του Προέδρου της ΕΟΕ που νομίζει ότι θα τον οδηγήσει στην θέση του μέλους της ΔΟΕ! Ελπίζουμε να ζήτησε συγνώμη προς την ΔΟΕ γι’ αυτό….

Δεν διαβάσαμε πουθενά κάποιο σχόλιο του για το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ και δεν απάντησε σε καμία ερώτηση όπως, «Γιατί κ. Καπράλο δεν συμμορφωθήκατε με την απόφαση περί αναβολής του υπεύθυνου σύγκλησης της Ολομέλειας κ. Νικολάου»; «Γιατί αγνοήσατε άμεσα τον ρόλο και την συνεισφορά του κ. Νικολάου και έμμεσα την βοήθεια που σας προσέφερε η ΔΟΕ;», «Γιατί κ. Καπράλο βιάζεστε να κάνετε νέες εκλογές αφού ως αντίστοιχη σύνθεση διοικήσατε την ΕΟΕ από την 1/1/17 μέχρι 5/2/17, χωρίς προηγουμένως να ξεκαθαριστεί το τοπίο ως προς την νομιμότητα συμμετοχής στην σύνθεση της Ολομέλειας δύο μελών της σε βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις;» «Γιατί εξακολουθείτε να μην αποδέχεστε την αυτόματη ένταξη των Ομοσπονδιών του Καράτε και της Αναρρίχησης, παρά το τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ για το θέμα αυτό; Λίγος σεβασμός και προς το Ανώτατο Ακυρωτικό δεν βλάπτει!»

Αφήστε λοιπόν τους λεονταρισμούς κ. Καπράλο και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα που σας πέταξε το ΣτΕ με την απόφαση του…..

Ο κ. Νικολάου, ελπίζουμε και εμείς να συγκαλέσει το συντομότερο δυνατόν την νέα Ολομέλεια, αφού προηγουμένως βέβαια αποκατασταθεί η νομιμότητα στην σύνθεση της Ολομέλειας, προκειμένου να μην βρεθούμε και πάλι στις αίθουσες των δικαστηρίων, εκεί δηλαδή που μας οδήγησαν οι παράνομες πράξεις του κ. Καπράλου.

Μέχρι τότε ο κ. Καπράλος μπορεί να διοικήσει το διαλυμένο καράβι που δημιούργησε! »

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα