Έφυγε τελικό ο Τσίλιτς!

Έφυγε τελικό ο Τσίλιτς!

bet365

O Mαρίν Τσίλιτς εξασφάλισε το πρώτο «εισιτήριο» για τον τελικό του Γουίμπλεντον επικρατώντας 6-7(6), 6-4, 7-6(3), 7-5 του Σαμ Κουέρι.

Ο Κροάτης προκρίνεται για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό γκραν σλαμ. Η πρώτη ήταν το 2014 όταν είχε πανηγυρίσει τον έναν και μοναδικό τίτλο της καριέρας του σε major στο Αμερικανικό Όπεν.

O 28χρονος τενίστας χρειάστηκε 2 ώρες και 56 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Κουέρι και να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στο αγγλικό όπεν, την 11η χρονιά παρουσίας του, έχοντας δώσει το «παρών» στους τρεις στα προημιτελικά τις τρεις προηγούμενες χρονιές.

Έτσι, ο Τσίλιτς είναι ο μοναδικός στην ιστορία της Open era, που προκρίνεται έπειτα από 11 συμμετοχές.

Την Κυριακής ο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης θα διεκδικήσει τον 18ο τίτλο της καριέρας του, έχοντας παρουσία σε 29 τελικούς.

Μάλιστα, θα γίνει ο πρώτος Κροάτης που θα επιδιώξει να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, μετά το 2001 όταν νικητής είχε αναδειχθεί ο πρώην προπονητής του, Γκόραν Ιβανίσεβιτς και ο πρώτος Κροάτης που έχει στο ενεργητικό του δύο τίτλους γκραν σλαμ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα