Το πάλεψε η Σάκκαρη! (vid)

Το πάλεψε η Σάκκαρη! (vid)

bet365

H Mαρία Σάκκαρη έδωσε σπουδαία μάχη, αλλά η Τζοάνα ήταν καλύτερη και εξασφάλισε άνετα τη νίκη στον 4o γύρο του Γουίμπλεντον.
Η Βρετανή εξασφάλισε τη νίκη με 6-4, 6-1 και κάνει για πρώτη φορά το βήμα παραπάνω στην καριέρα της, αφού η καλύτερη μέχρι τώρα πορεία της ήταν στο 2ο γύρο της διοργάνωσης πέρυσι.
Η 21χρονη Σάκκαρη δεν μπορεί παρά να νιώθει περήφανη για την πορεία της στο αγγλικό όπεν, έχοντας αποκλείσει τις Τσέχες Σινιάκοβα, Πλίσκοβα.
Aυτή ήταν η δεύτερη φορά στην καριέρα της Ελληνίδας που καταφέρνει βρεθεί στον τρίτο γύρο γκραν σλαμ. Πρώτη φορά το είχε πετύχει στις αρχές του έτους στο Αυστραλιανό Όπεν.
Η ανωτερότητα της Κόντα όσο και το γεγονός ότι έπαιζε εντός έδρας στο κατάμεστο κορτ Νο 1 σίγουρα επηρέασαν και ψυχολογικά την Σάκκαρη, η οποία δεν έβγαλε την μαχητικότητα που είχε στο ματς κόντρα στην Πλίσκοβα.
Το σίγουρο βέβαια είναι ότι αποκόμισε μία πολύτιμη εμπειρία, που θα της χρειαστεί στο μέλλον, το οποίο προδιαγράφεται λαμπρό.
Σε ότι αφορά στο ματς στο πρώτο σετ η Βρετανή ξεκίνησε μπρέικ, παίρνοντας προβάδισμα 2-0. Η Σάκκαρη μείωσε σε 2-1 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της, με την αντίπαλο της να κλείνει στο σετ με 6-4.
Ακόμα πιο εύκολο ήταν το έργο της Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη τενίστριας, η οποία βρέθηκε να προηγείται με 3-0, την Μαρία να μειώνει σε 4-1 και την αντίπαλο της να κλείνει το ματς με μπρέικ με 6-1.
Επόμενο αντίπαλος για την 26χρονη αθλήτρια θα είναι η Καρολίν Γκαρσία. Η 23χρονη Γαλλίδα Νο 22 στον κόσμο απέκλεισε την Αμερικανίδα Μάντισον Μπρίνγκλ με 6-4, 6-3.
Η νίκη της Κόντα προκάλεσε κύμα ευφορίας στο Νησί, καθώς η τελευταία Βρετανή που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο ήταν 40 χρόνια πριν η Βιρτζίνια Γουέιντ.
 

Τελευταία Νέα