H Kέρκυρα μπαίνει στο δρομικό χάρτη

Gazzetta team
H Kέρκυρα μπαίνει στο δρομικό χάρτη

bet365

Συνέντευξη τύπου για τον «1ο αγώνα Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας» με τον τίτλο: «Corfu Half Marathon» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα, έδωσαν στο Ιστορικό Δημαρχείο “San Giacomo”, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, η Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου Λίνα Ρούσσου και ο εκπρόσωπος της εταιρείας streetRUN, Βαγγέλης Παπαποστόλου.

Τον Ημιμαραθώνιο συνδιοργανώνουν ο Δήμος της Κέρκυρας και ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό για την Κέρκυρα δρομικό αθλητικό γεγονός, στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθούν οι αγώνες του Ημιμαραθωνίου, των 5χλμ. και για μαθητές Λυκείων – Γυμνασίων καθώς και αγώνας 3 χλμ. για όλους και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, ο Δήμος, σε συνεργασία με τον Κ.Γ.Σ. και με τη συνδρομή της εξειδικευμένης σε τέτοιες διοργανώσεις εταιρεία streetRUN, προχωρά στον Ημιμαραθώνιο του Σεπτεμβρίου, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει πρόκριμα για τη διοργάνωση από τον επόμενο χρόνο διεθνούς μαραθώνιου. «Πιστεύουμε » είπε «ότι η Διοργάνωση αυτή θα εξελιχθεί σε θεσμό που θα αγκαλιαστεί από τους Κερκυραίους και -σε συνδυασμό με τα θέλγητρα της Κέρκυρας – θα προσελκύσει ειδικό κοινό από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό». «Η διοργάνωση αυτή» είπε στη συνέχεια η κ. Ρούσσου «αποτελούσε εδώ και χρόνια όραμα του Κερκυραϊκού καθώς θεωρούμε πως η Κέρκυρα δεν μπορεί να απουσιάζει από το πρόγραμμα ανοικτών αθλητικών γεγονότων που απευθύνονται σε όλους. Ευχαριστούμε προσωπικά το Δήμαρχο, που εξαρχής αγκάλιασε την προσπάθεια, για την υλοποίηση της οποίας έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με τον τεχνικό Διευθυντή του ΣΕΓΑΣ στον Μαραθώνιο της Αθήνας, Βαγγέλη Παπαποστόλου. Πιστεύουμε ότι το χρονικό διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβρη είναι αρκετό ώστε να προετοιμαστούμε όλοι για τον αγώνα, από τα παιδιά μέχρι την τρίτη ηλικία».

Τέλος, ο κ. Παπαποστόλου τόνισε ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο η συνεργασία του με το Δήμο και το ιστορικό σωματείο του Κερκυραϊκού για την υλοποίηση μιας πολυσυμμετοχικής Διοργάνωσης που εμπεριέχει τα χαρακτηριστικά του αθλητισμού, του πολιτισμού και της υγείας «Ελπίζουμε» είπε «σε μία επιτυχημένη Διοργάνωση που θα βάλει τις βάσεις ώστε από τον επόμενο χρόνο να περιλαμβάνεται στα διεθνή καλεντάρια. Οι μαραθώνιοι αποτελούν διεθνώς ένα κοινωνικό συμμετοχικό γεγονός και, όπως λέμε χαρακτηριστικά “η συμμετοχή είναι νίκη και ο τερματισμός θρίαμβος”».

Στις 22/6 πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα και η πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής και της Τεχνικής Επιτροπής του «1ου αγώνα Ημιμαραθωνίου Κέρκυρας» στα μέλη της οποίας έγινε η παρουσίαση της Διοργάνωσης και συζητήθηκαν οργανωτικά και διαδικαστικά θέματα του αγώνα.

Λίγα λόγια για τη Διοργάνωση: Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα βρίσκεται στην Κάτω Πλατεία της Κέρκυρας -Σπιανάδα, στο Λιστόν, όπου θα βρίσκονται και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης, ενώ θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού για την Κέρκυρα. Στόχος είναι μία μεγάλη και μαζική Διοργάνωση που θα αποτελέσει θεσμό και θα πραγματοποιείται στο εξής κάθε χρόνο με τη συμμετοχή δρομέων, μαθητών, αθλητών, φιλάθλων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων από την Κέρκυρα και την ευρύτερη περιοχή.Η ώρα εκκίνησης των αγώνων προγραμματίζεται για τις 9.00 το πρωί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα