Πρωταθλητής ο Καστραντάς στην αντοχή!

Πρωταθλητής ο Καστραντάς στην αντοχή!

bet365

Ο Χάρης Καστραντάς αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στον αγώνα αντοχής 174.1 χλμ. που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.

Ο ποδηλάτης του ΠΟΗ Κάστρο τερμάτισε σε 4:46.52 αφήνοντας δεύτερο τον Στέλιο Φαραντάκη (Sojasun Espoir) με τον ίδιο χρόνο και τρίτο τον Πολυχρόνη Τζωρτζάκη του Τάλου Χανίων +37''.

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν δραματική από την εκκίνηση με τη νίκη να κρίνεται στο τελικό σπριντ!

Το πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα ήταν η πρώτη ανηφόρα απόστασης 11 χλμ., στο 112ο χλμ., στο οποίο αποσπάστηκαν οι Καστραντάς, Φαραντάκης και ο πρωταθλητής εφήβων πριν από δυο χρόνια Εμιλιάνο Βίλα (τερμάτισε 4ος +37'').

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Σε μικρή απόσταση ακολούθησαν οι Τζωρτζάκης και Ανέστης Κουρμπέτης, οι οποίοι κατάφεραν να πιάσουν το προπορευόμενο γκρουπ στο κατηφορικό κομμάτι της διαδρομής και έφτασαν έως τα 5 χλμ. πριν τον τερματισμό όλοι μαζί.

Εκεί ξεκινούσε το τελευταίο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής, 2,5χλμ, όπου Κασταντάς και Φαραντάκης επιτέθηκαν αφήνοντας τους Τζωρτζάκη και Βίλα πίσω. Ο Τζωρτζάκης κάλυψε μέρος της διαφορά στην κατηφόρα, με τους Καστραντά και Φαραντάκη να τα δίνουν όλα στην τελική ευθεία για τη νίκη. Εκεί για εκατοστά του δευτερολέπτου τη νίκη πήρε στο photofinish ο αθλητής της ομάδας του Ηρακλείου.

Παρά την φιλότιμη οργανωτική προσπάθεια από πλευράς του Πήγασσου Ξάνθης, είναι γεγονός ότι η διαδρομή δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, αφού οι ποδηλάτες βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε αρκετούς κινδύνους, όπως στενούς δρόμους, με πέτρες ή ακόμα και ακαθαρσίες βοοειδών. Ευτυχώς από θαύμα δεν υπήρξε κανένα ατύχημα.

Aκολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα

 

Τελευταία Νέα