«Το γκολφ είναι για όλους!»

Δήμος Μπουλούκος
«Το γκολφ είναι για όλους!»

bet365

O Σουηδός νικητής του διεθνούς τουρνουά γκολφ, Aegean Pro-Am Πέτερ Γκούσταφσον μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση αλλά και για την Ελλάδα, την οποία επισκέφτηκε για δεύτερη φορά.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στα δύο γήπεδα της Costa Navarino, το διεθνές τουρνουά γκολφ Aegean Pro – Am, από τις 7 ως τις 10 Ιουνίου.

Nικητής αναδείχθηκε ο Σουηδός Πέτερ Γκούσταφσον που μιλώντας στο gazzetta.gr, δεν έκρυψε το θαυμασμό του, για όσα συνάντησε στη Μεσσηνία.Ο Γκούσταφσον , είχε να πει για όλους μία καλή κουβέντα. «Θέλω να ευχαριστήσω την Aegean Airlines για όσα έχει κάνει εδώ. Είναι η πρώτη μου φορά σε αυτό το τουρνουά και είναι όλα υπέροχα και τώρα που ήρθα, μπορώ να καταλάβω γιατί όσοι έρχονται εδώ να παίξουν γκολφ, επιστρέφουν την επόμενη χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω και την Costa Navarino, είναι ένα πανέμορφο μέρος και τα δύο γήπεδα είναι πραγματικά φανταστικά, ενώ δεν θέλω να ξεχάσω και όλο το προσωπικό και τους εθελοντές που μας βοήθησαν πάνω στον αγώνα. Τέλος να ευχαριστήσω και τους φίλους από τη Βουλγαρία με τους οποίους έπαιξα στο ομαδικό και μου έδειξαν πολλά από τα πράγματα που υπάρχουν εδώ και ελπίζω του χρόνου να αγωνιστώ ξανά μαζί τους.»

Ο Γκούσταφσον που είναι 40 χρονών, έγινε επαγγελματίας παίκτης γκολφ το 1999 και επισκέφτηκε για δεύτερη φορά την Ελλάδα. «Η πρώτη μου φορά ήταν πριν από 20 χρόνια, όταν έπαιξα στη Χαλκιδική ως ερασιτέχνης, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι και πολλά από τότε. Τώρα είδα περισσότερα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Το resort είναι φανταστικό, από τα καλύτερα που έχω δει και η φιλοξενία απαράμιλλη.»

Σύμφωνα με το νικητή του Aegean Pro-Am, το γκολφ δεν αρκεί για να αυξηθεί ο τουρισμός σε μία περιοχή. «Μπορεί να συμβάλλει το άθλημα σε περισσότερες αφίξεις, αλλά από μόνο του δεν αρκεί. Το βασικό για να φέρεις κόσμο, είναι να οργανωθείς καλύτερα σε εγκαταστάσεις και υποδομές. Να υπάρχει κοντινό αεροδρόμιο, απευθείας πτήσεις από τις σημαντικότερες πόλεις της Ευρώπης και άλλα σχετικά, που θα βοηθήσουν τον κόσμο να επισκεφτεί τα διάφορα μέρη της χώρας σας.»

Ο Γκούσταφσον αντικρούει και την άποψη ότι το γκολφ είναι για τους μεγαλύτερους σε ηλικία. «Το γκολφ είναι για όλους. Είμαι από τη Σουηδία και εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς παίζουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Πιστεύω ότι σιγά – σιγά αλλάζει και η εκτίμηση ότι είναι άθλημα για μεγαλύτερους και πλούσιους και δίνεται η ευκαιρία σε ολοένα και περισσότερα άτομα, να το γνωρίσουν. Ηδη έχει μπει και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και θα αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο και νομίζω ότι τώρα είναι η ευκαιρία για την Ελλάδα, να το μάθει καλύτερα.»

Στην ερώτηση αν θέλει να ξανάρθει στην Ελλάδα, η απάντηση είναι ιδιαίτερα εύκολη. «Φυσικά και θέλω και ήδη κάνω σχέδια για του χρόνου. Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει αυτή η χώρα. Εχει φανταστικό καιρό, καλό φαγητό και υπέροχους ανθρώπους, δεν σας λείπει τίποτα…» κατέληξε ο Πέτερ Γκούσταφσεν.

 

Τελευταία Νέα