ΡΑΦΑνταστικός!

ΡΑΦΑνταστικός!

bet365

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τη θρυλική καριέρα του Ράφα Ναδάλ σε αριθμούς!

10
Ο Ράφα έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία της Όπεν Έρα που κατακτά 10 φορές το ίδιο γκραν σλαμ.
Μάλιστα, στο Ρολάν Γκαρός πέτυχε το decima σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη.


Οι παίκτες με τους περισσότερους τίτλους στην ίδια διοργάνωση είναι η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα (9 Γουίμπλεντον) και ακολουθούν Ρότζερ Φέντερερ και Πιτ Σάμπρας (αμφότεροι με 7 τίτλους στο Γουίμπλεντον), Νοβακ Τζόκοβιτς (6 Αυστραλιανό Όπεν) και Μπιορν Μποργκ (6 Ρολάν Γκαρός).

Σε ότι αφορά στους τενίστες με τους περισσότερους τίτλους σε διοργανώσεις εκτός γκραν σλαμ είναι οι: Φέντερερ (8 Halle, Γερμανία) Γκιγέρμο Βίγιας (8 Μπουένος Άιρες).

15
Ο Ράφα Ναδάλ έφτασε τους 15 τίτλους σε γκραν σλαμ, ξεπερνώντας τον Πιτ Σάμπρας και είναι πλέον δεύτερος στη σχετική λίστα, πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ με 18. Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρόι Έμερσον έχουν από 12 τίτλους.

53
Την Κυριακή στο Παρίσι ο Ράφα, πανηγύρισε τον 53ο τίτλο του στο χώμα και φυσικά είναι ο τενίστας με τους περισσότερους τίτλους στην συγκεκριμένα επιφάνεια στην Οpen Era.

Πλέον έχει 4 περισσότερους από τον Βίγιας, με τον οποίο μέχρι τον Απρίλιο ήταν ισόπαλοι. Τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Αυστριακός Τόμας Μούστερ, πρώην Νο 1 στον κόσμο, ο οποίος είχε 40 τίτλους στο χώμα.

73
Ο Ισπανός έχει πλέον στο παλμαρέ του 73 τίτλους, και βρίσκεται στην 5η θέση όλων των εποχών πίσω από τους Τζίμι Κόνορς (109), Ιβάν Λεντλ (94), Ρότζερ Φέντερερ (91) και Τζον ΜάκΕνρο (77).

79-2
Το ρεκόρ νικών-ηττών του Ράφα στο Παρίσι από το 2005 όταν έκανε το ντεμπούτο του στο Ρολάν Γκαρός είναι 79-2.

Ο Ισπανός μετρά μόλις δύο ήττες στο διάστημα των 12 ετών, η πρώτη από τον Ρόμπιν Σόντερλινγκ το 2009 στον 4ο γύρο (όταν τον τίτλο κατέκτησε ο Φέντερερ) και δύο χρόνια αργότερα στα προημιτελικά από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πέρυσι, ο Ναδάλ είχε αποσυρθεί στον τρίτο γύρο, στο ματς με αντίπαλο τον συμπατριώτη του Μαρσέλ Γκρανογέρς, λόγω του τραυματισμού του στον καρπό

3
Ήταν η τρίτη φορά που ο Ράφα κατακτά έναν τίτλο γκραν σλαμ χωρίς να έχει χάσει ούτε σετ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μπιορν Μποργκ. Οι προηγούμενες φορές που το πέτυχε ήταν και πάλι στο Παρίσι το 2008 και το 2010

Οι Ρότζερ Φέντερερ, Ίλιε Ναστάζε και Κεν Ρόουζγουολ είναι οι μόνοι άλλοι τενίστες που έχουν φτάσει στην κατάκτηση γκραν σλαμ χωρίς να χάσουν ούτε σετ.
Επίσης ο Ράφα είναι μόλις ο τρίτος τενίστας μετά τους Σάμπρας και Ρόουζγουολ που έχουν κερδίσει γκραν σλαμ σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες της ζωής τους.

35
Ο Ράφα παραχώρησε μόλις 35 γκέιμ στη διάρκεια της διοργάνωσης, έχοντας δει τον συμπατριώτη του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα να αποσύρεται λόγω τραυματισμού και ενώ το σκορ ήταν 6-2, 2-0.

Τα περισσότερα γκέιμ που έχει χάσει ήταν το 2011, όταν είχε παραχωρήσει 96 γκέιμ. Σε γκραν σλαμ τα περισσότερα γκέιμ που έχασε ήταν το 2010 στο Γουίμπλεντον, 100.

Το ρεκόρ των λιγότερων γκέιμ που έχει παραχωρήσει ένας νικητής γκραν σλαμ το κατέχει ο Μπιορν Μποργκ, ο οποίος έχασε μόλις 32 στο Γαλλικό Όπεν του 1978. Στην τρίτη θέση βρίσκεται επίσης ο Μποργκ με 38 γκέιμς και το πέτυχε δύο χρόνια αργότερα. Η επόμενη καλύτερη εμφάνιση για τον Ναδάλ ήταν το 2008 όταν στη διάρκεια του Ρολάν Γκαρός έχασε 41 γκέιμ.

30+
Με τον Φέντερερ να κατακτά το Αυστραλιανό Όπεν στα 35 του χρόνια, είναι η πρώτη φορά από το 1972 που τα δύο πρώτα γκραν σλαμ πανηγυρίζουν δύο τενίστες άνω των 30 ετών.

Το 1972 το Αυστραλιανό Όπεν είχε κατακτήσει Ρόουζγουολ στα 37 του και το Ρολάν Γκαρός ο Αντρές Χιμένο σε ηλικία 34 ετών.
Το 1969 ο Ροντ Λέιβερ έκανε το ημερολογιακό γκραν σλαμ, λίγο μετά τα 30, την πρώτη και μοναδική χρονιά στην ιστορία της Open Era.

 

Τελευταία Νέα