Οικογένεια πρωταθλητών! (pics)

Οικογένεια πρωταθλητών! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr μίλησε με τον Νεκτάριο Ξένο και παρουσιάζει κάτι μοναδικό: την οικογένεια των πρωταθλητών στο καράτε!

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αθλητών, που βάδισαν στα χνάρια των γονιών τους και έγιναν πρωταθλητές σε διάφορα αθλήματα. Τα γονίδια μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όμως φυσικά δεν φτάνει από μόνο του. Και αυτό που συμβαίνει στην οικογένεια Ξένου ξεπερνά κάθε προσδοκία. Οι γονείς είναι δάσκαλοι καράτε και τα τέσσερα παιδιά τους έχουν καταφέρει να τους ξεπεράσουν, κάνοντας πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου από μικρή ηλικία.

«Αυτό που συμβαίνει είναι μοναδικό», είπε στο gazzetta.gr ο Νεκτάριος Ξένος, που κατάφερε να περάσει το πάθος του για το καράτε σε ολόκληρη την οικογένεια. Οι διακρίσεις είναι τόσες πολλές, που σε μία απλή συζήτηση είναι δύσκολο να τις θυμάται όλες. Πανελλήνια πρωταθλήματα, βαλκανικά, ευρωπαϊκά, παγκόσμια. Χάνεται το μέτρημα στα μετάλλια. Όπως ο Στέφανος, που βρέθηκε για ένα διάστημα στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και έφτασε μέχρι τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος φέτος!

Η ιστορία που επισκιάζει τα πάντα, όμως, είναι εκείνη της Τζωρτζίνας. «Αν ήταν σε άλλο άθλημα, πιο γνωστό, θα ήταν σημαία για την Ελλάδα», μας λέει ο Νεκτάριος. Βλέπετε, σε ηλικία 11 ετών διαγνώσθηκε με καρκίνο. «Όλοι έλεγαν ότι δεν πρέπει να συνεχίσει τις προπονήσεις, όμως εκείνη έγινε πρωταθλήτρια. Μας δίνει μαθήματα ζωής. Μαθαίνεις να επιμένεις, να μην τα παρατάς». Η Τζωρτζίνα είχε αναδειχθεί «γυναίκα της χρονιάς» μετά την περιπέτεια της υγείας της, ενώ θα είναι πρέσβειρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 έπειτα από πρόταση της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας. Είναι η μοναδική Ελληνίδα που θα έχει αυτή την τιμή! Στο βιβλίο, που στη συνέχεια έγινε και ταινία με τίτλο «Ευχή», «γεννημένη νικήτρια» μπορείτε να πάρετε μιά γεύση από το τι πέρασε.

Όπως είναι λογικό, ο τρόπος που ολόκληρη η οικογένεια αντιμετωπίζει τη ζωή άλλαξε. «Όταν της λέω να φτάσει πιο ψηλά, γιατί μπορεί, εκείνη μου απαντάει: το μόνο που θέλω είναι να ζήσω. Τι μπορείς να της πεις εσύ; Βρίσκεται συχνά στο ογκολογικό κέντρο και θέλει να βοηθήσει άλλα παιδιά που περνάνε αυτό που πέρασε η ίδια».

Ο Διονύσης, που βρίσκεται στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, είναι ο μεγαλύτερος και ο πατέρας του έχει να περηφανεύεται ότι είναι «σούπερ αθλητής». Φυσικά, αποτελεί πρότυπο και για τον Στέφανο. «Ο Διονύσης προπονείται για 7-8 ώρες την ημέρα. Έχει τη σωστή νοοτροπία και είναι δοσμένος σε αυτό που κάνει. Μία φορά για παράδειγμα, είχα πάει να τον πάρω με το αυτοκίνητο. Βιαζόμουν, αλλά εκείνος ήθελε να βγάλει την προπόνηση μέχρι το τέλος. Πόσο του είχε απομείνει; Ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα! Κι όμως, ήθελε να περάσουν και αυτά πριν σταματήσει. Προσέχει τι θα φάει, πώς θα κοιμηθεί, είναι επαγγελματίας», μας αποκάλυψε ο Νεκτάριος, που έχει να λέει ότι ακόμη και η 10χρονη Λυδία έχει κάνει το 5 στα 5 στα πανελλήνια πρωταθλήματα!

Ποιο είναι, όμως, το μυστικό της επιτυχίας; «Δεν φτάνει να είσαι δυνατός, να είσαι γρήγορος. Η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο. Ένα λάθος είναι ικανό να διαλύσει τα πάντα», λέει και συνεχίζει, μιλώντας για τον ίδιο και τη σύζυγό του, Μαρίζα Σουμπασάκη. «Αυτό που κάνουμε, το κάνουμε με αγάπη, με μεράκι. Αυτό έχει ως συνέπεια τη μεθοδικότητα». Ο Νεκτάριος είναι από φέτος Ομοσπονδιακός προπονητής και βρίσκεται στο τιμόνι του πιο επιτυχημένου συλλόγου καράτε στη χώρα, του Οδυσσέα Πετρούπολης. «Η αγάπη μας είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά. Πάντα νιώθουμε μαχητές, πάντα έχουμε δίψα να πάμε σε σεμινάρια και να μάθουμε πράγματα. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας».

Μέσα στις ατέλειωτες ώρες προπονήσεων, είναι δύσκολο ακόμη και να μπορέσεις να κλέψεις δέκα λεπτά από το χρόνο του. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με αυτόν τον τρόπο. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το καράτε σε μεγάλη ηλικία, αλλά όλα πήγαν όπως έπρεπε. Προωθούμε το άθλημα με κάθε τρόπο. Πλέον, είναι Ολυμπιακό», μας λέει λίγο πριν κλείσουμε το τηλέφωνο. «Θέλουμε ο Διονύσης να ενταχθεί στην Ολυμπιακή Ομάδα, όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντας και έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας».

Αυτό ήταν, καθώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές. Πέραν της σχολής στην Πετρούπολη, η οικογένεια άνοιξε και δεύτερη στην Κηφισιά, στην προσπάθειά της όχι μόνο να προωθήσει και να κάνει γνωστό το καράτε στο κοινό, αλλά και να αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο που αντιμετωπίζεται το άθλημα στη χώρα μας. Μία συζήτηση μαζί τους ή μία επίσκεψη στο site του συλλόγου θα σας πείσει ότι πρόκειται για τρόπο ζωής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα