To σήκωσε η Οσταπένκο!

To σήκωσε η Οσταπένκο!

bet365

H Γέλενα Οσταπένκο κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Ρολάν Γκαρός και έγινε η πρώτη τενίστρια εκτός κυρίως ταμπλό που το καταφέρνει από το 1933!

H Λετονή η οποία έγινε η πρώτη τενίστρια από τη χώρα της που κατακτά τίτλο σε γκραν σλαμ επικράτησε 4-6, 6-4, 6-3 της Σιμόνα Χάλεπ.

Τελευταία φορά που παίκτης εκτός κυρίως ταμπλό κατάφερε να πανηγυρίσει το τρόπαιο ήταν το 1997 ο Γκουστάβο Κουέρτεν.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Παράλληλα, η Οσταπένκο έγινε η νεότερη τενίστρια που κατακτά τίτλο γκραν σλαμ έπειτα από 46 χρόνια, όταν νικήτρια είχε αναδειχθεί η Ιβόν Γκούλαγκονγκ το 1971 στο Παρίσι, λίγο προτού συμπληρώσει τα 20 της χρόνια.

H κατάκτηση του τροπαίου θα φέρει την Οσταπένκο στο Νο 12 της παγκόσμιας κατάταξης (από το Νο 33 που βρισκόταν έως σήμερα), με την Αντζελίκ Κέρμπερ να διατηρείται στο Νο 1 και την Χάλεπ στο Νο 2.

Η πιτσιρίκα, η οποία πριν από δύο μέρες συμπλήρωσε τα 20 της χρόνια, βρέθηκε να χάνει το πρώτο σετ και να χάνει 3-0 στο δεύτερο. Παρόλ' αυτά δεν έχασε την ψυχραιμία της, έσωσε τρία μπρέικ πόιντς και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο σετ η άπειρη αλλά τολμηρή τενίστρια βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-3, όμως στη συνέχεια ήταν καταιγιστική, αφήνοντας μηδενικά περιθώρια αντίδρασης στην Χάλεπ, η οποία έφτασε για δεύτερη φορά στην πηγή (φιναλίστ το 2014), μένοντας όμως με τη δίψα της κατάκτησης του Ρολάν Γκαρός.

«Ξέρω ότι η Σιμόνα είναι καλή παίκτρια και έπρεπε να κάνω το παιχνίδι μου, προσπάθησα να κρατηθώ, όλα πήγαν καλά. Στο τρίτο σετ όταν έμεινα πίσω προσπάθησα να κερδίσω τον κάθε πόντο.

Ακόμα δεν πιστεύω ότι έχω κερδίσει το Ρολάν Γκαρός ήταν το όνειρο μου από παιδί, λατρεύω να παίζω εδώ και το διασκέδασα πάρα πολύ.

Ευχαριστώ την μητέρα τον πατέρα μου, την προπονήτρια μου, τον ατζέντη και όλους όσοι με στήριξαν», δήλωσε η νικήτρια του γαλλικού Όπεν.

Η Ρουμάνα φιναλίστ της διοργάνωσης είπε απευθυνόμενη αρχικά στον κόσμο: «Σας ευχαριστώ που ήρθατε σε όλα τα παιχνίδια, διασκέδασα το τουρνουά, είμαι χαρούμενη για την παρουσία μου στον δεύτερο τελικό, αλλά λυπημένη που δεν κέρδισα.

Τώρα, φυσικά θέλω να συγχαρώ την Γελένα της αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, διασκέδασε, να είσαι χαρούμενη και συνέχισε γιατί είσαι ένα υπέροχο παιδί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου, την οικογένεια μου, τους γονείς μου και όσους βρέθηκαν εδώ για να με υποστηρίξουν, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να πιστεύουμε. Ευχαριστώ στους ανθρώπους που διοργάνωσαν το τουρνουά, τα παιδιά για τις μπάλες, τους επόπτες τους ανθρώπους της ασφάλειας. Αυτή τη στιγμή νιώθω άσχημα με το στομάχι μου, λόγω των συναισθημάτων μου με έχουν κυριεύσει, ελπίζω στο μέλλον να παίξω σε έναν ακόμη τελικό και να καταφέρω να νικήσω».

 

Τελευταία Νέα