Πρεμιέρα για το “Hellas Beetles Synchro Cup”

Gazzetta team
Πρεμιέρα για το “Hellas Beetles Synchro Cup”

bet365

Όλα είναι έτοιμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Σύρου για την πρεμιέρα του διεθνούς μίτινγκ Συγχρονισμένης κολύμβησης «Hellas Beetles Synchro Cup».

Από τη Παρασκευή 9 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 11 του μήνα η καρδιά του αθλήματος θα χτυπά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στο σπουδαίο αθλητικό ραντεβού που διοργανώνει ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με συνδιοργανωτές την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ), τον Δήμο Σύρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν σπουδαία ονόματα από το παγκόσμιο στερέωμα, κάποια από αυτά στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους εν όψει του επερχόμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος (14-30/7/2017, Βουδαπέστη). Ανάμεσά τους φυσικά και τα αστέρια της Ελλάδας, που θα μετάσχει με την Εθνική ομάδα Γυναικών, αλλά και με αυτή των Νεανίδων.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Στις δηλώσεις συμμετοχής που οριστικοποιήθηκαν ξεχωρίζουν αυτές των Εθνικών ομάδων Ισπανίας, Ιταλίας και Ουγγαρίας, και κορυφαίων συλλόγων από την Ελλάδα, με πρώτο φυσικά τον πρωταθλητή ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και τα Σκαθάρια του, αλλά και τους ΝΟ Βουλιαγμένης, ΝΟΒΑ, ΚΟΗ, ΝΟ Χανίων, Ωρίων, Πανσερραϊκός, Νηρέας Χαλανδρίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 8/6 οι διοργανωτές παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου με την παρουσία του Ολυμπιακού μας Ντουέτου Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου. Παραβρέθηκαν στο πάνελ και μίλησαν: Η Μαρία Θηβαίου, γενική διευθύντρια των αγώνων, τεχνική σύμβουλος του ΑΝΟΜ και εθνική προπονήτρια Συγχρονισμένης κολύμβησης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο Α’ Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Κατσαρός, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Γουλιέλμος Πρίντεζης και οι δύο εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, η Καναδέζα Λίζα Σκοτ, FINA Delegate και η Μιγιάκο Χόμμα (Ιαπωνία) Διαιτητής των αγώνων, που τόνισαν ότι το μίτινγκ θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να μπει στη σειρά FINA WORLD SERIES.

Αναλυτικά οι δηλώσεις όλων των παραγόντων και των αθλητριών μας:

Μαρία Θηβαίου (Διευθυντής – Συντονιστής των αγώνων, Εθνική προπονήτρια, τεχνική σύμβουλος ΑΝΟΜ): “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Σύρο μας, που φιλοξενεί αυτή τη διοργάνωση και ιδιαίτερα τον Δήμο και τον Δήμαρχο που στέκονται αρωγοί, με την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και με την οικονομική βοήθειά τους για την υλοποίηση μιας ιδέας που έχει ως στόχο την ανάπτυξη του αθλήματός μας και μέσα στον ελλαδικό χώρο, αλλά και διεθνώς.

Φυσικά, η συμμετοχή των ξένων ομάδων δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στα δρώμενα της Ελλάδας στη Συγχρονισμένη κολύμβηση. Ο στόχος είναι να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε το επίπεδό μας και σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο. Ευελπιστούμε ότι η διοργάνωση θα έχει την ανάλογη επιτυχία έτσι ώστε να επιλεγεί και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για να γίνει ένα μέρος των FINA World Series, αλλά και να αποτελέσει μια καλή πρόβα πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ένα μεγαλεπήβολο όραμα που έχουμε στο σύλλογο πιστεύουμε ότι θα στεφθεί με επιτυχία. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ομοσπονδία που βοηθά με το έμψυχο δυναμικό της και την οικονομική της αρωγή για να γίνει όλο αυτό. Ευχαριστούμε και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ας είναι κάτι που θα συνεχιστεί στο μέλλον με επιτυχία. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

Γιώργος Μαραγκός (Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης): «Σας καλωσορίζω και σας υποδέχομαι στην όμορφη Σύρο. Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ, ενώ ευχαριστώ ιδιαίτερα όσους συνδράμουν, περισσότερο ή λιγότερο, αλλά με αποφασιστικό τρόπο, ώστε αυτή η διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας να πάρει σάρκα και οστά. Έχουμε τη χαρά και την τύχη να φιλοξενούμε το επόμενο τριήμερο στο κολυμβητήριό μας.

Σε μια πολύ σπουδαία αθλητική υποδομή ολυμπιακών διαστάσεων (50Χ25), την οποία οφείλουμε να αξιοποιούμε προκειμένου να δημιουργήσουμε υγιή πρότυπα στην νεολαία μας και στα παιδιά στους κατοίκους ης Σύρου και να αναδείξουμε τη Σύρο μέσα από το πρίσμα του αθλητικού τουρισμού, κάτι που αποτελεί στρατηγική επιλογή μας. Τα τελευταία χρόνια η Σύρος φιλοξενεί διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας, μεταξύ των οποίων και το “Hellas Beetles Cup” και θέλουμε να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια στη συνείδηση όλων στο νησί μας, ως ένας προορισμός αθλητικού τουρισμού.

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους όλες τις εθνικές ομάδες και τους συλλόγους. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε υψηλού επιπέδου αγώνες. Απευθύνω κάλεσμα στους κατοίκους της Σύρου και στους επισκέπτες, ώστε το επόμενο τριήμερο να γεμίσουν ασφυκτικά το κολυμβητήριο για να απολαύσουμε ένα άθλημα το οποίο χαρακτηρίζεται από την υψηλή τεχνική, από ευγενή συναισθήματα, καθώς απαιτεί και πνευματική συγκέντρωση, αθλητική συγκέντρωση και απόλυτο συγχρονισμό.

Και το οποίο έχουμε σπάνια την ευκαιρία να απολαμβάνουμε σε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις. Αυτό το κολυμβητήριο, το οποίο προσπαθήσαμε να εξωραϊσουμε το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα και με τις οδηγίες σας και τις απαιτήσεις της διοργάνωσης, θέλουμε να το δούμε γεμάτο. Όχι μόνο φέτος. Αλλά και τα επόμενα χρόνια θέλουμε η Συγχρονισμένη κολύμβηση και γενικώς ο υγρός στίβος και τα θαλάσσια σπορ, με τη συνδρομή και της ΚΟΕ, να δώσουν διοργανώσεις που θα γίνουν θεσμοί, ένεκα και της υλικοτεχνικής υποδομής και του κολυμβητηρίου που διαθέτει η Σύρος.

Όλο αυτό το διάστημα είχαμε την ευκαιρία, μέσω αυτής της διαδικασίας, να γνωρίσουμε τα μυστικά και τη γοητεία της Συγχρονισμένης κολύμβησης και νομίζω πολλά παιδιά θα ευαισθητοποιηθούν και θα αναπτύξουμε και αυτό το άθλημα στο νησί μας. Ελπίζω ότι τα ΜΜΕ θα φροντίσουν ώστε να μεταδοθούν οι ωραίες στιγμές αυτών των αγώνων, όχι μόνο στη Σύρο, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Γιώργος Κατσαρός (Α’ Αντιπρόεδρος ΚΟΕ): «Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, ο πρώτος σύλλογος της χώρας στη Συγχρονισμένη κολύμβηση, κάνει μια μεγάλη διοργάνωση μαζί με την Κολυμβητική Ομοσπονδία στην πόλη της Σύρου. Ο ΑΝΟΜ έχει να παρουσιάσει μια σπουδαία δραστηριότητα στον υγρό στίβο και ιδιαίτερα στη Συγχρονισμένη.

Οι αθλήτριές του βρίσκονται με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα σε όλα τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε υποχρεωμένοι, ως ΚΟΕ, στις κορυφαίες αυτές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας με σπουδαίες συμμετοχές, να είμαστε πάντα δίπλα τους. Έτσι, λοιπόν, αγκαλιάζουμε και αυτή την εκδήλωση ενός αθλήματος πολύ δύσκολου. Με δεδομένη ότι και προσωπικά η κ. Θηβαίου έχει προσφέρει πάρα πολλά στο συγκεκριμένο άθλημα, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι παίρνουμε την υπόσχεσή της πως είναι η απαρχή ώστε να αυτοί οι αγώνες να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη λάμψη από το χρόνου, με περισσότερες και πιο λαμπρές συμμετοχές, εδώ στη Σύρο, υποσχόμαστε να είμαστε πάντα αρωγοί. Το αξίζει η πρωτεύουσα των Κυκλάδων».

Γουλιέλμος Πρίντεζης (Αντιδήμαρχος Σύρου, Πρόεδρος της επιτροπής Αθλητισμού): «Να σας καλωσορίσω κι εγώ με τη σειρά μου. Είναι μεγάλη μας τιμή να φιλοξενούμε μια τέτοια σπουδαία διοργάνωση. Σε έναν μήνα, τον Ιούνιο, που στη Σύρο φιλοξενούνται μια σειρά μεγάλων αγώνων. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και επιλέξατε το νησί μας.

Πιστεύουμε όλα να έγιναν όπως πρέπει, πάντα με τη δική σας τη βοήθεια και να ανανεώσουμε το ραντεβού για του χρόνου με μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΚΟΕ για όλα αυτά που έκανε και για το νησί, αλλά και για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και θα γεμίσει το κολυμβητήριο».

Λίζα Σκοτ (Καναδάς), FINA Delegate: «Ευχαριστώ την κ. Θηβαίου, με την οποία είμαστε συνεργάτες στις διεθνείς ομοσπονδίες και χωρίς εκείνη, αλλά και χωρίς τον κ. Δήμαρχο, δεν θα γινόταν τέτοιοι αγώνες. Ευχαριστώ τη Κολυμβητική Ομοσπονδία για τη δική της συμβολή.

Η Ελλάδα έχει πολύ καλές αθλήτριες στη Συγχρονισμένη Κολύμβηση και αισιοδοξούμε ότι οι αγώνες αυτοί θα συμπεριληφθούν στο άμεσο μέλλον στις “FINA World Series”. Συγχαρητήρια σε όσους συμβάλλουν για να γίνουν πετυχημένα αυτοί οι αγώνες. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση και στις αθλήτριες που θα κάνουν καλούς αγώνες και καινούριες φιλίες».

Μιγιάκο Χόμμα (Ιαπωνία), Διαιτητής των αγώνων: «Είναι μεγάλη μου τιμή που έχω οριστεί Διαιτητής σε αυτούς τους αγώνες. Η ελληνική εθνική ομάδα Συγχρονισμένης είναι από τις κορυφαίες ομάδες στον κόσμο. Είναι σε όλους τους τελικούς στις μεγάλες διοργανώσεις.

Οι αγώνες αυτοί θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι αγώνες αυτοί έχουν το ίδιο πρόγραμμα με αυτούς του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη και θα αποτελέσουν πρόβα. Εκφράζω τη βαθιά μου εκτίμηση για την προσπάθεια που έχει γίνει για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης και συγχαρητήρια στους διοργανωτές».

Ευαγγελία Πλατανιώτη (διεθνής αθλήτρια) : «Αρχικά να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο νησί της Σύρου για την όμορφη φιλοξενία. Είναι πολύ σημαντικό να διοργανώνονται τέτοιοι αγώνες στη χώρα μας και πόσο μάλλον στα νησιά της Ελλάδας μας. Εκτός από τις διεθνείς αθλήτριες, είναι ευκαιρία και για τα κορίτσια των συλλόγων να αγωνιστούν σε μεγάλης διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση, που δεν την είχαν πριν.

Ο δικός μας στόχος φέτος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και αυτοί εδώ οι αγώνες είναι η τελευταία μας πρόβα και επομένως θα είναι ένα καλό τεστ για μας. Θα κάνουμε το καλύτεροι που μπορούμε και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα γεμίσει το κολυμβητήριο για να απολαύσει το όμορφο αυτό θέαμα».

Εβελίνα Παπάζογλου (διεθνής αθλήτρια): «Με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Σύρου και όλους τους ανθρώπους που βοήθησαν για να γίνει αυτή η διοργάνωση. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία. Είναι πάρα πολύ ωραίο τα συναίσθημα να αγωνίζεσαι μέσα στη χώρα σου για το εθνόσημο. Είναι κάτι το οποίο είχαμε τη ευκαιρία ελάχιστες φορές να το ζήσουμε. Είναι σημαντικό ότι ο σύλλογός μας. Ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, διοργανώνει αυτό το μίτινγκ.

Συμφωνώ με τη Ευαγγελία ότι είναι σπουδαίο για τα κορίτσια που μετέχουν με τους συλλόγους τους να αγωνίζονται σε τέτοια μεγάλη διεθνή διοργάνωση και να βλέπουν από κοντά καταξιωμένες Εθνικές ομάδες να αγωνίζονται κοντά τους. Για μας ο στόχος στο Παγκόσμιο είναι τουλάχιστον να διατηρήσουμε τη θέση μας και να ανέβουμε παραπάνω, να είναι ικανοποιημένες οι προπονήτριές μας και να κάνουμε περήφανη την Ελλάδα».

Στη Σ/Τ παραβρέθηκαν και τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ Δημήτρης Γρυπάρης, Άννα Μαρκοπούλου και Μαρία Παρασκευοπούλου.

Οι αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή 9/6 στις 13:00 με το Τεχνικό Ντουέτο και Τεχνικό Μικτό Ντουέτο, στις 18:00 είναι το Τεχνικό Σόλο και στις 20:00 το Τεχνικό Ομαδικό. Η επίσημη τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για τη δεύτερη ημέρα των αγώνων, το Σάββατο 10/6, στις 17:30.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε το συνολικό πρόγραμμα των αγώνων, αλλά και ιδιαιτέρως ενημερωτικό είναι και το ανανεωμένο bulletin της διοργάνωσης, αλλά και οι τελικές συμμετοχές, στοιχεία τα οποία μπορείτε να δείτε και στο ειδικό link της ιστοσελίδας μας που έχει διαμορφωθεί στη πάνω δεξί μέρος της home page της και στο οποίο μπορείτε να μεταβείτε και από ΕΔΩ. Οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming.

Επίσης, μπορείτε να δείτε το Video της Συνέντευξης Τύπου:

 

Τελευταία Νέα