Νόλε: «Να πάρω τα μαθήματα μου και να το ξεπεράσω βγαίνοντας δυνατότερος»

Νόλε: «Να πάρω τα μαθήματα μου και να το ξεπεράσω βγαίνοντας δυνατότερος»

bet365

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έμεινε ψύχραιμος στην συνέντευξη Τύπου μετά την ταπεινωτική ήττα από τον Ντομινίκ Τιμ στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός και τόνισε ότι είναι μία κακή περίοδος για εκείνον από την οποία θέλει να βγει πιο δυνατός.

Ο Σέρβος, δεν θέλησε να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του παραδεχόμενος αφενός ότι βρίσκεται σε περίοδο αγωνιστικής κάμψης και αφετέρου ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να την ξεπεράσει:

«Τίποτα δεν μου έβγαινε και του έβγαιναν τα πάντα, ήταν ένα πολύ κακό τελευταίο σετ, αλλά όλα κρίθηκαν στο πρώτο σετ. Έχασα αυτό το κρίσιμο μπρέικ και εκείνος άρχισε να σερβίρει καλύτερα και να έχει καλύτερες επιστροφές. Άξιζε τη νίκη, ήταν σίγουρα ο καλύτερος παίκτης σήμερα.

Το μπάκχαντ που κόστισε στο πρώτο σετ, αλλά μου έκανε δύσκολη τη νίκη. Έβαζε καλά φάλτσα και έπαιξε πολύ γρήγορα. Στις χωμάτινες επιφάνειες είναι σκληρός αντίπαλος και είναι εύκολο να χάσεις το ρυθμό σου όταν τον αντιμετωπίζεις και σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει γυρισμός.

Δεν ήμουν στο γήπεδο, ειδικά στο δεύτερο μέρος του ματς. Ήμουν ανίκανος να χτυπήσω καλά την μπάλα, έκανα πολλά αβίαστα λάθη, ενώ εκείνος γινόταν όλο και καλύτερος.

Στα τελευταία δύο τουρνουά είχα κάποια σπουδαία ματς και είναι ατυχία να τελειώνω το Ρολάν Γκαρός με αυτόν τον τρόπο σήμερα. Προφανώς και περιμένω πολλά παραπάνω από τον εαυτό μου, αλλά είναι γεγονός ότι δεν παίζω το καλύτερο μου τένις.

Το ξέρω και δουλεύω πάνω σε αυτό, κάποιες φορές βγαίνει κάποιες όχι. Είναι μία νέα κατάσταση για μένα το να μην κερδίζω στα μεγάλα τουρνουά, δεν είναι κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν σε άλλους παίκτες. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες του έχουν περάσει. Πρέπει να πάρεις τα μαθήματα σου και να το ξεπεράσεις βγαίνοντας δυνατότερος. Είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά είμαι έτοιμος γι αυτή».

Από την πλευρά του ο Ντομινίκ Τιμ είπε: «Είχα ένα 0-5 στα μεταξύ μας παιχνίδια με τον Νόβακ, επομένως το να τον νικάω στον προημιτελικό του γαλλικού Όπεν είναι ένα όνειρο για μένα. Ήταν λίγο δύσκολα για μένα σήμερα.

Πολύς αέρας, κρύο. Ήταν σημαντικό να χτυπάω καθαρά τις μπάλες και νομίζω ότι το έκανα καλά. Είναι εντυπωσιακό πόσο δύσκολο είναι να προχωρήσεις σε ένα γκραν σλαμ. Πρέπει να παίζεις κόντρα στους κορυφαίους γύρο με τον γύρο. Δεν θα είναι ευκολότερα τα πράγματα την Παρασκευή (κόντρα στον Ναδάλ).»

 

Τελευταία Νέα