«Το παίρνει όποιος το θέλει πιο πολύ!»

«Το παίρνει όποιος το θέλει πιο πολύ!»

bet365

Πρωταθλητές Ευρώπης με τον Ολυμπιακό το 2002, ο Αντώνης Βλοντάκης και ο Δημήτρης Κραβαρίτης μιλούν στο gazzetta.gr ενόψει της αυριανής (25/05, 20:00) πρεμιέρας των «ερυθρολεύκων» στο final-6 της Βουδαπέστης και αποκαλύπτουν το μυστικό της επιτυχίας!

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Το απόσταγμα των αναμνήσεων των δύο εμβληματικών αθλητών είναι το εξής: Το παίρνει αυτός που το θέλει και θα το πιστέψει πιο περισσότερο!

Ο Ολυμπιακός ένα χρόνο πριν βρέθηκε στον τελικό του Champions League, με πολλές πιθανότητες να το σηκώσει. Δεν τα κατάφερε στις λεπτομέρειες.

Η φετινή ομάδα κατά κοινή ομολογία δεν είναι καλύτερη από την περσινή, όμως αυτό λίγη σημασία μπορεί να έχει, αφού στον αθλητισμό ευτυχώς δεν το σηκώνει πάντα ο καλύτερος.

Οι «ερυθρόλευκοι» το ένιωσαν στο πετσί του το προηγούμενο Σάββατο στο Καρπενήσι, γνωρίζοντας την ήττα από την σαφώς υποδεέστερη Βουλιαγμένη, η οποία αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας.

Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα μόνο αν τα πιστέψεις και τα κυνηγήσεις πριν χαθούν.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, αν οι «ερυθρόλευκοι» περάσουν την Γιουγκ στον αυριανό προημιτελικό, θα έχουν διανύσει το κρισιμότερο κομμάτι της διαδρομής, αφού θα έχουν «πετάξει» εκτός, μία από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης και περσινή πρωταθλήτρια και θα έχουν πάρει μία αποφασιστική δόση ψυχολογικής ντόπας, την οποία έχουν απόλυτη ανάγκη.

Όταν τρως μία «σφαλιάρα» ή μένεις κάτω και πιάνεις το πονεμένο σου μάγουλο δίνοντας χρόνο στον άλλον να σε ξαναχτυπήσει ή σηκώνεσαι και απαντάς!

Αυτό ακριβώς περιμένει να δει και ο Αντώνης Βλοντάκης, την αντίδραση του Ολυμπιακού στο αυριανό ματς: «Είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι με την Γιουγκ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να το κερδίσει εάν διαχειριστεί σωστά την ήττα από την Βουλιαγμένη. Η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Το 2002 όταν πήγαμε στη Βουδαπέστη με έναν μαγικό τρόπο είχαμε πάει με μηδενικό άγχος και με απίστευτη πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Πραγματικά δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας ότι μπορεί να το χάναμε. Θεωρούσαμε ότι μας το χρώσταγε η τύχη από την προηγούμενη χρονιά.

Πιστεύω πραγματικά ότι ο νικητής του αυριανού ματς έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το Champions League.

H περσινή ομάδα του Ολυμπιακού ήταν πιο δυνατή, πιο κόμπακτ, πιο δουλεμένη. Η απώλεια των Βλαχόπουλου και Μάγιαρακ από την δεξιά πλευρά θεωρώ ότι δημιούργησε μία ανισορροπία. Οι Μυλωνάκης και Γενηδουνιάς είναι εξαιρετικοί, απλώς πέρυσι είχες τέσσερις από εκεί.

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, μπορεί να κάνει την υπέρβαση και γι αυτό θεωρώ ότι όλα είναι ανοικτά.

Περιμένω να δω την αντίδραση του, διότι προφανώς και δεν έγινε ξαφνικά μικρή ομάδα, επειδή έχασε από την Βουλιαγμένη. Χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω, αν παίξουν 100 φορές, ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τις 98.

Ελπίζω και εύχομαι να τα καταφέρουν γιατί θα είναι μία πολύ ωραία συγκυρία και πραγματική διαφήμιση για το άθλημα μας!»

Από την πλευρά του ο συνεργάτης του Θοδωρή Βλάχου στην εθνική ομάδα, Δημήτρης Κραβαρίτης τόνισε: «Το 2002 είχαμε μία ομάδα την οποία αποτελούσαν Έλληνες με έναν μόνο ξένο παίκτη. Ένα χρόνο πριν είχαμε χάσει στον τελικό και πήγαμε στο final-4 -και όχι final-6 όπως είναι σήμερα- αποφασισμένοι να το πάρουμε, ήμασταν λίγο τυχεροί και τα καταφέραμε.

Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που ο στόχος επετεύχθη, πέρασε από μπροστά μου το φιλμ, από το ξεκίνημα όταν κυνηγάς το πρωτάθλημα, τίτλους για να φτάσεις στο πρωτάθλημα Ευρώπης. Το να φτάσουμε έως εκεί ήταν για τη γενιά μας όνειρο άπιαστο, κι όμως τα καταφέραμε.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει εύκολο έργο. Πέρυσι έχοντας πάει αήττητος στη διοργάνωση, έπαιξε απευθείας στους τέσσερις, όμως φέτος έχει να δώσει και τον προημιτελικό. Έχει τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια σε διάστημα 3 ημερών, απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Όλα είναι θέμα: συγκέντρωσης, ημέρας, τύχης και του πόσο το θέλουν!

Η συγκέντρωση και η ψυχή δίνουν τίτλους. Πάντως όπως και να χει, θέλω να τονίσω ότι το γεγονός ότι βρίσκεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο ραντεβού συνιστά μεγάλη επιτυχία. Πέρυσι τους αιφνιδίασε και στους ομίλους και στην τελική φάση και σίγουρα φέτος θα τον περιμένουν διαφορετικά».

 

Τελευταία Νέα