To Zagori Mountain Running επιστρέφει!

Gazzetta team
To Zagori Mountain Running επιστρέφει!

bet365

Στις 22-23 Ιουλίου πραγματοποιείται το 7ο Zagori Mountain Running, η μεγαλύτερη γιορτή ορεινού τρεξίματος και μια μεγάλη πρόκληση για όλους όσοι θέλουν να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, τον αγώνα, τον τερματισμό μετά από πολλές ώρες προσπάθειας, στον τόπο πίσω από το βουνό, στο μαγευτικό Ζαγόρι .

Η διοργάνωση θεσμός πλέον, του Zagori Mountain Running ξεκίνησε το 2011, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, από ένα στοίχημα. Αν δηλαδή, μέσα σε 29 ημέρες θα μπορούσε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένας αγώνας με τουλάχιστον 150 συμμετοχές. Το στοίχημα κερδήθηκε και πάνω από 300 άτομα πέρασαν την γραμμή του τερματισμού. Το 2015, πάνω από 2000 άτομα, συμμετείχαν στο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, ενώ το 2016 οι συμμετοχές ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες της διοργάνωσης, κάνοντας το Zagori Mountain Running, τον πολυπληθέστερο ορεινό αγώνα στην Ελλάδα!

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Στο πανέμορφο τοπίο του Ζαγορίου θα διεξαχθούν για ακόμα μια χρονιά οι τέσσερις αγώνες της διοργάνωσης: TeRa 80 km, Marathon+ 44 km, Half Marathon 21 km και Entry Race 10 km.

Ο αγώνας T.E.RA , το ανάπτυγμα του οποίου εκτείνεται σε 80 χιλιόμετρα και η θετική του υψομετρική διαφορά υπερβαίνει τα 5100 μέτρα, ξεκινά στις 04:30 π.μ. του Σαββάτου 22 Ιουλίου και έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης 20 ώρες από την έναρξή του ενώ θα υπάρχουν 5 ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού (elimination points).

Ένας ανανεωμένος αγώνας σε μια χορταστική διαδρομή 44km, κυκλική, με 2.600m θετικής υψομετρικής, ο αγώνας Marathon+ σας προκαλεί να δείτε το ορεινό τρέξιμο με άλλο μάτι και να ανεβείτε ένα σκαλί πιο πάνω στους στόχους σας! Η διαδρομή ξεκινά από τα 1050m υψόμετρο στο Γυμνάσιο Τσεπελόβου στις 06:00 π.μ. τη πρώτη μέρα της διοργάνωσης.

Ο Half-Marathon είναι ένας αγώνας 21 χιλιομέτρων και +1090m υψομετρικής, στον οποίο δεν υπάρχει κανένα όριο αποκλεισμού. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκονται στο χωριό Κήποι Ζαγορίου σε υψόμετρο 750μ. Το σφύριγμα της εκκίνησης για τον Half-Marathon θα δοθεί στις 08:00 π.μ. την Κυριακή 23 Ιουλίου. Η ίδια τοποθεσία θα αποτελέσει σημείο εκκίνησης και για τον Entry Race 10 χιλιομέτρων και +320m υψομετρικής, στον οποίο δεν υπάρχει κανένα όριο αποκλεισμού. Ο αγώνας Entry Race θα ξεκινήσει στις 09:00 την Κυριακή.

Για την διεξαγωγή του αγώνα και τη μοναδική εμπειρία που αυτός προσφέρει για 6 συνεχόμενες χρονιές ο Βασίλης Τζουμάκας, Διοργανωτής και Τεχνικός Διευθυντής της διοργανώτριας εταιρίας «My Adventure», σημείωσε «Έχοντας ως παρακαταθήκη την μεγάλη απήχηση του αγώνα τα προηγούμενα χρόνια, η 7η χρονιά του "Zagori Mountain Running" αναμένεται να είναι αντάξια των προσδοκιών τόσο της My Adventure όσο και των χορηγών μας που μας στηρίζουν στην προσπάθεια αυτή.

Αυτό σημαίνει πως, στόχος μας είναι η ασφάλεια και η διαρκής ανανέωση σε όλα τα επίπεδα της διοργάνωσης, προκειμένου οι αθλητές που συμμετέχουν να αγωνίζονται στις πιο κατάλληλες συνθήκες για να πετύχουν τον στόχο τους.

Ήδη οι συμμετοχές στους δύο μεγάλους αγώνες τον TeRA και τον Marathon 44+ έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και με τις σημαντικές αλλαγές που ανακοινώσαμε, αποτελούν ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση για τους Έλληνες και ξένους αθλητές που θα συμμετάσχουν.

Η περιοχή του Ζαγορίου μπορεί και αξίζει να είναι προορισμός για το ορεινό τρέξιμο διεθνώς! Ο ορεινός όγκος της Τύμφης με το εντυπωσιακό ανάγλυφο, τις εναλλαγές στο φυσικό περιβάλλον και το μοναδικό Φαράγγι του Βίκου, σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά χωριά και τα φημισμένα πέτρινα γεφύρια, είναι βασικοί λόγοι για τους οποίους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έρχονται κάθε καλοκαίρι για να τρέξουν στους αγώνες του Zagori Mountain Running!»

H Χριστίνα Δούμα, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ σημείωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στηρίζουμε και φέτος έναν αγώνα τον οποίο αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή από την πρώτη διοργάνωση. Στόχος μας μαζί με τους διοργανωτές να βελτιώνουμε κάθε χρόνο την εμπειρία τόσο των αθλητών όσο και των επισκεπτών. Ταυτόχρονα φιλοδοξία μας είναι δεδομένου ότι ο αγώνας διεξάγεται εντός του Γεωπάρκου Βίκου Αώου να είναι και ένας αγώνας σύμβολο για την προστασία του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και φέτος μέσω ειδικών κάδων ανακύκλωσης θα συλλέξουμε κάθε μπουκάλι των αθλητών συμβάλλοντας στη διεξαγωγή ενός αθλητικού τριημέρου με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα»

Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της STOIXIMAN σημείωσε, «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που από φέτος ανήκουμε στην οικογένεια του Zagori Mountain Running. Η Stoiximan μετά την πολυπληθή παρουσία της τόσο χορηγικά όσο και μέσω της Stoiximan Running Team σε διοργανώσεις αγώνων δρόμου εγκαινιάζει την παρουσία της στο ορεινό τρέξιμο συμμετέχοντας στον πλέον απαιτητικό αλλά και όμορφο από πλευράς φυσικού κάλλους αγώνα στην χώρα μας που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από αντίστοιχους του εξωτερικού. Για εμάς όμως η συμμετοχή μας δεν περιορίζεται στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο περιβαλλοντικό μέσα από δράσεις που γίνονται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου από τους διοργανωτές και εθελοντές του αγώνα. Καλούμε δρομείς να ανακαλύψουν την ομορφιά του ορεινού τρεξίματος και επισκέπτες τις χάρες της ορεινής Ελλάδας το καλοκαίρι. Η Stoiximan και η Stoiximan Running Team θα δώσει δυναμικό παρών».

Ο Ηλίας Κανάκης, Brand Manager της “The North Face” Μεγάλου Χορηγού σφράγισε την επταετή σχέση της εταιρίας με τον αγώνα τονίζοντας, «Με μεγάλη μας χαρά στηρίζουμε για ακόμα μια χρονιά τον κορυφαίο αυτό αγώνα. H The North Face στηρίζει επιλεκτικά μεγάλους αγώνες ορεινού τρεξίματος. O Zagori Mountain Running είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολύ σημαντικών αθλητών του ορεινού τρεξίματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την πλευρά μας, επενδύουμε στρατηγικά σε επίπεδο marketing και επικοινωνίας, με ενέργειες που απευθύνονται σε ένα στοχευμένο κοινό, όπως είναι αυτό του "Zagori Mountain Running". Τα προϊόντα της The North Face άλλωστε, διαθέτουν τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες και μπορούν να υποστηρίξουν τους αθλητές που συμμετέχουν σε αγώνες υψηλών απαιτήσεων. Είμαστε βέβαιοι πως και φέτος η διοργάνωση θα πετύχει όλους τους στόχους της».

Χορηγοί του αγώνα είναι η Fifth Element adventure store ,που παρέχει τα πλέον εξελιγμένα προϊόντα για το ορεινό τρέξιμο, την ορειβασία, το ski/snowboard, την πεζοπορία και άλλες δραστηριότητες στην φύση και η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα. Υποστηρικτές του αγώνα είναι: η WIND, η Green Cola, η Ethic Sport, το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα