Επέστρεψαν με 31 μετάλλια από τη Σόφια

Gazzetta team
Επέστρεψαν με 31 μετάλλια από τη Σόφια

bet365

Με το τρόπαιο των νικητών επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι από τη Σόφια η ελληνική αποστολή κολύμβησης, με τα χαμόγελα να είναι δικαίως διάπλατα στην διοίκηση και στους κολυμβητές μας.

Μια πρωτιά στη γενική βαθμολογία και δύο δεύτερες θέσεις σε αγόρια και κορίτσια ήταν ο απολογισμός από τους βαλκανικούς αγώνες. Συνολικά 31 μετάλλια μετέφεραν κρεμασμένα στο στήθος τους τα παιδιά, με το τρόπαιο ωστόσο να είναι αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις. Ένα τρόπαιο το οποίο η Ελλάδα φέρνει μαζί της για 19η φορά. Τα παιδιά απέδειξαν πως δεν έχουν μόνο παρόν αλλά και μέλλον.

Ο αρχηγός της αποστολής και αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Κατσαρός, πέρα από τα συγχαρητήρια που απέδωσε στα παιδιά και με δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, στάθηκε στις συνθήκες που ήρθε αυτή η πρωτιά, κάνοντας αυτή την επιτυχία ακόμη μεγαλύτερη.

Γιώργος Κατσαρός: «Για ακόμη μια φορά η ελληνική ομάδα γύρισε με το κύπελλο του νικητή. Μπορούσαμε να καταλάβουμε την πρώτη θέση και στα αγόρια αν η ομάδα είχε ένα με δύο άτομα παραπάνω, γιατί δυστυχώς είχαμε μια ομάδα ολιγομελή διότι δεν υπάρχουν τα χρήματα. Πιστεύω ότι μόνο που ήρθαμε και μείναμε και στο ξενοδοχείο ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Μεγάλη επιτυχία που το καταφέραμε, διότι όταν κάνουμε συνέχεια οικονομίες και προσπαθούμε να μαζέψουμε τα οικονομικά στο τέλος θα κοιμόμασταν και απ’ έξω. Σε μία εποχή που φθίνει η αγορά, που ο κόσμος πεθαίνει και οι γονείς στερούνται από το εισόδημά τους, αναγκαζόμαστε και εμείς να περιορίζουμε τα έξοδα. Μείναμε σε ένα ξενοδοχείο με δραματικές συνθήκες και αυτά που πετύχαμε είναι πάρα πολύ μεγάλα. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί τα παιδιά είναι οι νικητές και εύχομαι να είμαστε πάντα πρώτοι και στις επόμενες γενιές».

Ο τεχνικός και ένας εκ των συνοδών, Τάσος Καράμπελας, έδωσε τα εύσημα στους κολυμβητές, τονίζοντας πως ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Τάσος Καράμπελας: «Θέλω να συγχαρώ την αποστολή, γιατί τα παιδιά έδωσαν παραπάνω από το εκατό τις εκατό των δυνατοτήτων τους. Οι βαλκανικοί αγώνες αυτή τη φορά ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικοί καθώς όλα κρίθηκαν στο τέλος. Τα παιδιά πέτυχαν ατομικά ρεκόρ και στα δεύτερα αγωνίσματα που δεν ήταν τόσο καλά προετοιμασμένα, κατάφεραν και πήραν επιπλέον βαθμούς που έπαιξε σημαντικό ρόλο, ώστε να βγούμε πρώτοι στην γενική βαθμολογία».

Με εφτά μετάλλια επέστρεψε από τη Σόφια η Νικολέτα Παυλοπούλου, με την Ελληνίδα κολυμβήτρια ωστόσο να μην στέκεται στις προσωπικές της επιδόσεις αλλά στο σύνολο της ομάδας.

Νικολέτα Παυλοπούλου: «Το σημαντικότερο είναι πως καταφέραμε για ακόμη μια φορά, συγκεκριμένα 19η, να ανεβάσουμε την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο καθένας ατομικά έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Προσπαθήσαμε συλλογικά για την Ελλάδα. Από κει και πέρα πολλά παιδιά κατάφεραν να κάνουν αξιόλογες επιδόσεις, γιατί είναι και η περίοδος τέτοια που βρισκόματσε μετά από προετοιμασία, με αποτέλεσμα να είμαστε αρκετά κουρασμένοι».

Ένας από τους πρωταγωνιστές των αγώνων ήταν και ο Παναγιώτης Μπολάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κούρσα των 100μ. ύπτιο, όντας αισιόδοξος πως θα πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Νέων της Νετάνια.

Παναγιώτης Μπολάνος: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις επιδόσεις που έκανα σε όλες τις κούρσες που συμμετείχα. Είμαι ικανοποιημένος γιατί έκανα και ατομικό ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο. Με το 56.75 πλησίασα και είμαι πολύ κοντά στο όριο για το Ευρωπαϊκό που είναι 56.58. Ένας έξτρα λόγος που είμαι ευχαριστημένος για την επίδοση είναι ότι ήρθε παρόλο που ήμουν κουρασμένος από τις προπονήσεις. Πλέον ετοιμάζομαι για την επόμενη διοργάνωση που είναι το Ακρόπολις. Πλην από τη δική μου εμφάνιση είμαι ικανοποιημένος και από την ομαδική προσπάθεια που είχαμε όλα τα παιδιά μεταξύ μας».

Ευχαριστημένη και χαρούμενη από την παρουσία της δήλωσε η Σταυρούλα Λουκαρέα, με επόμενο στόχο να θέτει την διεθνή συνάντηση Ακρόπολις, ώστε να πιάσει όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σταυρούλα Λουκαρέα: «Για αυτή την περίοδο είμαι ικανοποιημένη από τους χρόνους μου αν και δεν ήμουν αρκετά φορμαρισμένη. Σε γενικές γραμμές οι χρόνοι ήταν ικανοποιητικοί. Σε αυτό με βοήθησε και το κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα με τον έναν να υποστηρίζει τον άλλον. Ήταν μια όμορφη διοργάνωση. Δουλεύω σκληρά και στις τρεις αποστάσεις του υπτίου (50, 100,200). Επόμενοι αγώνες είναι το τουρνουά Ακρόπολις με στόχο να πιάσω τα όρια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων».

Όχι τόσο ικανοποιημένος από την παρουσία του στους βαλκανικούς αγώνες ήταν ο Ορφεας Γενκιανίδης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι πλήρως ικανοποιημένος από πλευράς ατομικών επιδόσεων. Το 200αρι μικτή ατομική δεν μου βγήκε σε αντίθεση με το 400αρι που έκανα σταθερά γυρίσματα. Στο 100αρι πρόσθιο δεν ξέρω τι συνέβη και δεν πήγα καλά εν αντιθέσει με τα 200μ. πρόσθιο που για πρωί κολύμπησα αρκετά καλά και θα μπορούσα πιστεύω να είχα πάει ακόμη καλύτερα. Συλλογικά πήγαμε αρκετά καλά, κάναμε μία αξιόλογη προσπάθεια κάτι το οποίο μας έφερε στην πρώτη θέση στο σύνολο. Γενικά ήταν μία καλή εμπειρία, και όλα τα παιδιά συμμετείχαμε ενεργά στο να εμψυχώνουμε ο ένας τον άλλον. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κ. Πέτρο Βραχνό και τον βοηθό του κ. Νίκο Κυριαζόπουλο».

Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Νίκου Ντάνου, ο οποίος με δηλώσεις του επισήμανε: «Αν και δεν ήμουν εκατό τις εκατό έτοιμος, όλα πήγαν πολύ καλά. Περισσότερο με τον προπονητή μου έχουμε στοχεύσει στα 200μ. πεταλούδα και στο προσεχές τουρνουά Ακρόπολις θα προσπαθήσω να πιάσω το όριο για Ευρωπαϊκό Νέων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κ. Βασίλη Ρηγάτο, τον γιατρό κ. Δημήτρη Αντωνακάκη, την οικογένειά μου, τον Θεό και την Όλγα».

Τέλος, η Αφροδίτη Κατσιάρα δεν έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη από την εμφάνιση της, διευκρινίζοντας το λόγο: «Δεν ήταν από τις καλύτερές μου εμφανίσεις καθώς λίγο καιρό πριν είχα έναν τραυματισμό στον ώμο μου, που με κράτησε λίγο πίσω. Ήταν μία από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχω βρεθεί. Στόχος μου είναι να βρεθώ στο Ευρωπαϊκό Νέων ανοιχτής θαλάσσης».

 

Τελευταία Νέα