1ο Sifnos Run: Καταξίωση με την πρώτη

Gazzetta team
1ο Sifnos Run: Καταξίωση με την πρώτη

bet365

Σε μια πραγματική γιορτή μετατράπηκε το 1ο Sifnos Run που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου.

Οι Σιφνιοί διοργανωτές το μετέτρεψαν σε πανηγύρι όπως μόνο αυτοί ξέρουν να γιορτάζουν στο πανέμορφο νησί τους, παρασύροντας τους 450 και πλέον δρομείς και τους επισκέπτες σε αυτή τη γιορτή.

Η παραλία στις Καμάρες πλημμύρισε κόσμο από νωρίς το πρωί της Κυριακής και μια διαφορετική εικόνα αντίκρυσαν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού που είχαν καταφθάσει για το γιορταστικό τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Το μοναδικό τοπίο της εκκίνησης πλάι στη θάλασσα, η μουσική, οι εθελοντές και οι άνθρωποι της διοργάνωσης που ήταν παντού και εξυπηρετούσαν με κάθε λεπτομέρεια, τα χαμόγελα και η θέληση να κερδίσουν το στοίχημα αυτής της πρώτης διοργάνωσης, δημιούργησαν ένα φιλικό κλίμα προς τους δρομείς οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον πρώτο αγώνα δρόμου που έγινε στη Σίφνο.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν τα παιδιά και οι γονείς που τα συνόδευαν στον αγώνα 1.000μ.

«Ήθελα με τον θεσμικό μου ρόλο να δώσω κίνητρο στους κατοίκους και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό” λέει ο δήμαρχος του νησιού Ανδρέας Μπαμπούνης ο οποίος έτρεξε και τερμάτισε στον αγώνα των 5χλμ. Και συμπλήρωσε:

«Τεράστια επιτυχία είχε αυτός ο πρώτος αγώνας ο οποίος μας εξέπληξε ευχάριστα ξεπερνώντας τις 450 συμμετοχές μαζί με τα παιδιά μας που έτρεξαν σήμερα! Γεννήθηκε κάτι πολύ όμορφο στο νησί μας και καθιερώνεται από φέτος με το Sifnos Run. Εδώ και χρόνια είχαμε βάλει στόχο να γίνει αυτός ο αγώνας και τον προετοιμάζαμε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Βρήκαμε τους κατάλληλους ανθρώπους και τον μεγάλο χορηγό μας Sifnos House αλλά και τους άλλους χορηγούς μας που μας στήριξαν» τόνισε ο κ Μπαμπούνης ο οποίος είχε κινητοποιήσει όλους τους θεσμικούς μηχανισμούς του νησιού για την επιτυχία της διοργάνωσης και συνέχισε:

«Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες αλλά ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους 280 επισκέπτες στο νησί μας για να τρέξουν αλλά και να περάσουν ένα αξέχαστο 3ήμερο στη Σίφνο. Προσπαθούμε μέσα από εναλλακτικές μορφές αθλητισμού να προβάλλουμε και να προσελκύσουμε επισκέπτες. Στο πλαίσιο αυτό είναι η διοργάνωση του Sifnos Run αλλά και οι περιπατητικές διαδρομές τις οποίες έχουμε αναδείξει ψηφιακά.

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη, αρχίζουμε τις προετοιμασίες για το 2ο Sifnos Run και παράλληλα σχεδιάζουμε και πιστεύω ότι θα υλοποιήσουμε το 2018 περιπατητικό αγώνα στα μονοπάτια μας που είναι μοναδικής ομορφιάς με θέα το απέραντο γαλάζιο αλλά και την μοναδική πανίδα και χλωρίδα της Σίφνου.»

Οι νικητές

Η εκκίνηση του 1ου Sifnos Run δόθηκε στις 10:00 από το λιμάνι του νησιού, τις Καμάρες την οποία έδωσαν συμβολικά ο Δήμαρχος Ανδρέας Μπαμπούνης και ο Λιμενάρχης του νησιού Παναγιώτης Ζαχαράκης.

Η διαδρομή των 10χλμ. ακολουθούσε την πορεία προς την Απολλωνία και επιστροφή όπως και αυτή των 5χλμ. με αναστροφή στα 2,5χλμ.

Κύπριος στην καταγωγή ο νικητής στα 10χλμ. Χριστόφορος Πρωτόπαππας ο οποίος ανήκει στον ΑΟ Μυκόνου. «Ηρθα για να στηρίξω αυτή την όμορφη αθλητική προσπάθεια. Όλοι στην διοργάνωση μας συμπεριφέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Οι εθελοντές, οι απλοί κάτοικοι που μας χειροκροτούσαν στη διαδρομή και μας εμψύχωναν, όλα ήταν τέλεια. Ήρθα πρώτη φορά στη Σίφνο και σίγουρα όχι η τελευταία. Ασυζητητί θα είμαι παρών και στο 2ο Sifnos Run που είναι μια μοναδική εμπειρία. Θα πρέπει να πω μπράβο στους διοργανωτές και ραντεβού του χρόνου» δήλωσε ικανοποιημένος από την νίκη του ο αθλητής.

Νικήτρια στα 10χλμ η Χριστίνα Σαμπατακάκη από την Αθήνα «Ήταν μια μοναδική διοργάνωση, η φιλοξενία, οι παροχές όλα ήταν εξαιρετικά. Τη διαδρομή θα την χαρακτήριζα δύσκολη αλλά το τοπίο σε αποζημιώνει. Συνδυάσαμε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς με τον αθλητισμό. Είμαι κατενθουσιασμένη ραντεβού του χρόνου»

Ο Χρήστος Κεχαγιάς ήταν ο νικητής στα 5χλμ ανεξάρτητος δρομέας από το Πέραμα ιδιοκτήτης φροντιστηρίου «Χαίρομαι που ήρθα σε αυτό το πανέμορφο νησί για πρώτη φορά και αφιερώνω τη νίκη μου στη γυναίκα μου η οποία δεν έτρεξε σήμερα μαζί μου αλλά ήταν δίπλα μου σε όλη τη διαδρομή. Η διοργάνωση ήταν άψογη και βέβαια θα ξανάρθω και του χρόνου» είπε ο νικητής των 5χλμ.

Νησιώτισσα η νικήτρια στα 5χλμ. Στέλλα Πριμυκύρη από την γειτονική Μήλο η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη: «Πάρα πολύ καλή διοργάνωση, έχω συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες αλλά εδώ ήταν κάτι το ξεχωριστό. Η φιλοξενία, η εξυπηρέτηση, από τις εγγραφές, το πάστα πάρτι που δεν έχω ξαναζήσει σε άλλες διοργανώσεις ήταν πραγματικά κάτι μοναδικό. Έχω ξανάρθει στο νησί για τουρισμό αλλά τώρα βέβαια θα έρχομαι και στο Sifnos Run. Συγχαρητήρια σε όλους» είπε η νικήτρια στα 5χλμ. στο 1ο Sifnos Run.

Ικανοποίηση

Η «ψυχή» της διοργάνωσης καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Έλενα Λάμπου ήταν αυτή που φρόντισε, μαζί με τους συνεργάτες της, για κάθε πτυχή του αγώνα: «Παρότι τα μηνύματα που παίρναμε πριν τον αγώνα ήταν ενθαρρυντικά, η πραγματικότητα μας απογείωσε.

Είναι απίστευτη η συμμετοχή των δρομέων που αγκάλιασαν τον αγώνα. Είναι συγκινητική η προσφορά ανθρώπων που ήρθαν εκτός νησιού να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Η συμμετοχή και προσφορά των κατοίκων του νησιού ήταν μοναδική. Η προσφορά των εθελοντών μας, αστείρευτη και ανεκτίμητη. Δεν έχω λόγια να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου γι’ αυτό που νιώθω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη δύναμη που μου έδωσαν όλοι και με την υπόσχεση να συνεχίσω και να κάνουμε ακόμη καλύτερο τον 2ο αγώνα.”

Εκ μέρους του μεγάλου χορηγού του αγώνα Sifnos House η Χριστίνα Καλτσίδη και ο Θάνος Θεοδωράτος δήλωσαν: «Μεγάλη τιμή και χαρά που στηρίξαμε τον αγώνα στο νησί. Πιστέψαμε από την αρχή σε αυτή την εκδήλωση και η σημερινή μέρα μας αποζημίωσε. Η μεγάλη επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, η άψογη συνεργασία μεταξύ των μελών της οργανωτικής επιτροπής, η στήριξη των δρομέων και η συμμετοχή του κόσμου μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Πάμε δυνατά για το 2ο Sifnos Run που ελπίζω ότι θα είναι ακόμη καλύτερο. Ραντεβού του χρόνου.”

Η Μαρία Πολύζου, η κάτοχος του εθνικού ρεκόρ στον μαραθώνιο με μεγάλες διακρίσεις και πρωτοβουλίες στο δρομικό κίνημα ήταν η παρουσιάστρια του αγώνα.

http://www.sifnosrun.gr/

https://www.facebook.com/sifnosrun/?fref=ts

 

Τελευταία Νέα