Νο 36: Nαδάλ vs Φέντερερ

Νο 36: Nαδάλ vs Φέντερερ

bet365

Η αιώνια «κόντρα» των Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ καλά κρατεί! Οι δύο κορυφαίοι τενίστες θα συναντηθούν για 36η φορά, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο Ίντιαν Γουέλς, στο πλαίσιο του 4ου γύρου του BNP Paribas Open.

Μόλις 46 ημέρες από τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, όπου ο Ελβετός πανηγύρισε τον 18ο τίτλο γκραν σλαμ της καριέρας του καλείται να αντιμετωπίσει ξανά τον Ράφα.

Τα στατιστικά είναι σαφέστατα υπέρ του Ισπανού, ο οποίος προηγείται με 23-12, με τον Φέντερερ να έχει πάρει τη νίκη στις δύο τελευταίες συναντήσεις τους, χωρίς ωστόσο ποτέ να έχει στεφθεί νικητής στη διοργάνωση.

Ο Φέντερερ θα προσπαθήσει να νικήσει για τρίτη διαδοχική φορά τον Ράφα, κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στην καριέρα του.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δύο τους συναντώνται τόσο πρόωρα, μετά το 2004 όταν είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στον τρίτο γύρο του Μαϊάμι.

Σε ότι αφορά στα ραντεβού τους σε Masters 1000, οι δύο τους έχουν παίξει 17 φορές, με τον Ναδάλ να προηγείται 12-4 στις νίκες.

Στο Ίντιαν Γουέλς οι Fedal έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν δύο φορές, με τον Φέντερερ να επικρατεί 6-3, 6-4 το 2012 και τον Ναδάλ 6-4, 6-2 το 2013. Αμφότεροι δε, είχαν συνεχίσει έως τον τελικό.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στατιστικό έχει να κάνει με τον παίκτη που κερδίζει το πρώτο σετ. Στις προηγούμενες επτά από τις οκτώ τελευταίες αναμετρήσεις τους, νικητής αναδεικνύεται εκείνος που κατακτά το πρώτο σετ, μία εξαίρεση μία περίπτωση, όπου ο Φέντερερ γύρισε το ματς, παρότι έχασε το εναρκτήριο σετ.

Νωρίτερα, Τζόκοβιτς και Κύργιος θα κοντραριστούν μόλις 2 εβδομάδες μετά το ματς του προημιτελικου στο Ακαπούλκο, όπου ο Ελληνοαυστραλός στέφθηκε νικητής.

 

Τελευταία Νέα