«Το Κallithea Run προσφέρεται για ατομικό ρεκόρ!»

Δήμος Μπουλούκος
«Το Κallithea Run προσφέρεται για ατομικό ρεκόρ!»

bet365

Αγώνας για ρεκόρ είναι το Kallithea Run που γίνεται στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτη Δημάκο που μιλά στο gazzetta.gr για το μεγάλο λαϊκό αγώνα της Καλλιθέας.

Στις 2 Απριλίου οι δρομείς της Καλλιθέας και όχι μόνο δίνουν ραντεβού στη φετινή διοργάνωση του ΚALLITHEA RUN το οποίο διοργανώνεται για 6η φορά από το Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας με την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας και του ΣΕΓΑΣ. Για τη διοργάνωση που έχει αγώνες 5 χλμ, 10 χλμ, 4 x 2,5 χλμ και 2 x 2,5 χλμ. μίλησε στο gazzetta.gr o Πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας και Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος που τόνισε ότι η διαδρομή είναι εύκολη και προσφέρεται για ρεκόρ.

«Φέτος έχουμε βάλει τον πήχη πιο ψηλά και αυτό το δικαίωμα μας το δίνει ο κόσμος που έρχεται και συμμετέχει. Είναι ένας αγώνας που πληροί όλες τις προυποθέσεις που πρέπει να έχει ένας μεγάλος αγώνας, δηλαδή την ασφάλεια και την αξιοπιστία. Είναι ένας αγώνας που γίνεται για έκτη χρονιά από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας, το Δήμο Καλλιθέας και γίνεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Περιμένουμε λοιπόν στις 2 Απριλίου όλους τους Αθηναίους και όχι μόνο να συμμετέχουν σε έναν αγώνα που σίγουρα θα κάνουν ρεκόρ δικό τους καθώς προσφέρεται η διαδρομή που είναι επίπεδη για εξαιρετικούς χρόνους και είμαι σίγουρη στο τέλος, ότι όλοι δρομείς θα είναι ευχαριστημένοι,»

Γιατί κάποιος να προτιμήσει τον αγώνα της Καλλιθέας από τους άλλους αγώνες που γίνονται στο Λεκανοπέδιο;

«Εχει όλα τα στάνταρ που βάζει η Ευρωπαϊκή και η Παγκόσμια Ομοσπονδία για έναν αγώνα. Επίσης οι άνθρωποι που τον διοργανώνουν είναι επαγγελματίες και ξέρουν τι κάνουν και βέβαια, όπως σας είπα, η διαδρομή είναι εύκολη και γρήγορη και μπορεί ο καθένας να κάνει προσωπικό ρεκόρ.»

Οι πολίτες της Καλλιθέας έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα;

«Η επιτυχία που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Καλλιθέα, είναι ότι σηκώσαμε το μέσο Καλλιθεάτη από τον καναπέ και τον βγάλαμε στην αρχή να δει τον αγώνα, μετά να τον χειροκροτήσει και μετά να συμμετάσχει. Αυτό δεν έγινε ξαφνικά, ξεκινήσαμε δειλά – δειλά με με 500-600 άτομα και φέτος πιστεύω ότι θα έχουμε τη χαρά να τρέξουν περισσότεροι από 4000 δρομείς σε όλες τις αποστάσεις.»

Εχετε και επαφές με το εξωτερικό για δρομείς;

«Το Kallithea Run φέτος έχει αδελφοποιηθεί με τον αγώνα της Πράγας, το δεκάρι της Πράγας που έχει ένα από τα καλύτερα επίπεδα στον κόσμο, με αποτέλεσμα να έρθουν δρομείς από την Τσεχία και σιγά – σιγά μας ανοίγει το δρόμο για να έρθουν άτομα από το εξωτερικό. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε καθώς μην ξεχνάτε ότι στην Καλλιθέα υπάρχει και το Πάρκο Σταύρου Νιάρχου, ένα στολίδι που όλοι πρέπει να έρθουν να το δουν. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Καλλιθέας και συγκεκριμένα τον Αθλητικό Οργανισμό για τη βοήθεια που μας δίνει, καθώς και τον ΣΕΓΑΣ για την αιγίδα του κι έτσι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα.»

Ο αγώνας της Καλλιθέας στο μέλλον, θα μπορεί να υποδεχθεί και περισσότερους από 4000 δρομείς;

«Για να μεγαλώσει ένας αγώνας πρέπει να είναι σε θέση να το πράξει ο διοργανωτής. Οπως γίνεται και με τον Μαραθώνιο της Αθήνας, ο διοργανωτής πρέπει να δίνει τα εχέγγυα για ασφαλή και σωστή διεξαγωγή, είτε τρέχουν 5000 ή 15000 δρομείς. Στην Καλλιθέα με τη βοήθεια του Δήμου πιστεύω ότι θα μπορούμε να έχουμε τις υποδομές που χρειάζονται για υποδεχθούμε περισσότερο κόσμο. Η Καλλιθέα άλλωστε ενδείκνυται για κάτι τέτοιο, οι δρόμοι είναι τεράστιοι, γεγονός που δεν βοηθάει μόνο τους δρομείς αλλά και τους θεατές που έρχονται να δουν τον αγώνα.»

εγγραφές στον αγώνα γίνονται ηλεκτρονικά από το site www.Kallithearun.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα