Διοργάνωση με περιβαλλοντικές δράσεις το «Aphrodite Cup»

Gazzetta team
Διοργάνωση με περιβαλλοντικές δράσεις το «Aphrodite Cup»

bet365

Διοργάνωση πλαισιωμένη με δράσεις περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα είναι το «Aphrodite Cup», το οποίο θα διεξαχθεί στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do), από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου 2017.

Το διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τον διαχωρισμό των απορριμμάτων, ενώ θεατές και αθλήτριες θα ενημερωθούν για περιβαλλοντικά ζητήματα. Παράλληλα θα συγκεντρωθούν χρησιμοποιημένα αθλητικά παπούτσια και ρούχα με στόχο τη δωρεά τους σε πληγέντες από την προσφυγική κρίση και σε κοινωνικές δομές της χώρας. Η πρωτοβουλία αυτή τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο» οι διοργανωτές θα τοποθετήσουν στην εγκατάσταση ειδικούς κάδους όπου αθλήτριες αλλά και θεατές θα μπορούν να αφήσουν ελαφρώς μεταχειρισμένα αθλητικά παπούτσια και ρούχα. Η δράση αυτή έχει ως σύνθημα «Άστα να περπατήσουν ξανά για καλό σκοπό». Επίσης θα υπάρξει πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό), καθώς και εθελοντικό πρόγραμμα αντιστάθμισης εκπομπών ρύπων για τις αποστολές που έρχονται από το εξωτερικό, προκειμένου η διοργάνωση να έχει ένα όσο το δυνατό μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτές οι δράσεις έχουν κατατάξει τη διοργάνωση στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης «Green Sports League» .

«Το «Aphrodite Cup» έχει από τη γέννησή του στο... DNA του κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Πρόκειται για μία διοργάνωση φιλική προς το περιβάλλον καθώς εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο σύστημα διαχωρισμού απορριμμάτων και προωθούμε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων των συμμετεχόντων. Με το πρόγραμμα συλλογής αθλητικών παπουτσιών συμβάλλουμε στο να έχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας μία πιο αξιοπρεπή διαβίωση», δήλωσε ο πρόεδρος της «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο», αντιπρόεδρος του Ομίλου «Αρμονία» και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Aphrodite Cup» Γιώργος Καζαντζόπουλος, ο οποίος διατέλεσε για 15 χρόνια μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι δράσεις αυτές καθιστούν το τουρνουά, διοργάνωση πρότυπο από περιβαλλοντικής και κοινωνικής σκοπιάς μεταξύ του συνόλου των παγκόσμιων διοργανώσεων ρυθμικής γυμναστικής .

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος 250 αθλήτριες από 21 χώρες. Συνδιοργανωτές είναι ο Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και ο δήμος Παλαιού Φαλήρου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα