Θέλει το ρεκόρ της «τσαρίνας» η Στεφανίδη

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Θέλει το ρεκόρ της «τσαρίνας» η Στεφανίδη

bet365

H Kατερίνα Στεφανίδη σε συνέντευξη της στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου αποκάλυψε ότι στόχος της είναι το ρεκόρ της Ισινμπάγεβα.

«Στο Άμστερνταμ αγωνίστηκα στις πιο δύσκολες συνθήκες που έχω συναντήσει» δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Άμστερνταμ, όταν ξεπέρασε τα 4.81μ. είχε κάνει δικό της το ρεκόρ αγώνων.

Ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου του Βελιγραδίου, η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκαθαρίζει: «Ας κερδίσω και ας είναι και με 4.40μ. Το ίδιο χαρούμενη θα είμαι. Ωστόσο το ρεκόρ υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Πέρσι πήρα το ρεκόρ αγώνων στον ανοιχτό και φέτος το ίδιο αποτελεί στόχο και στον κλειστό».

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης έχει ξεκινήσει τη χρονιά με τους καλύτερους οιωνούς, ξεπερνώντας στη Νέα Υόρκη τα 4.82μ. σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο: «Είμαι χαρούμενη με το 4.82μ. όμως είχα προβλήματα στο Μπέρμιγχαμ. Αρρώστησα στο αεροπλάνο και είχα πρόβλημα με τις αναπνοές μου στον αγώνα. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και απλά πρέπει να είμαι υγιής, ερχόμενη στο Βελιγράδι.

Είμαι έτοιμη να πηδήξω 4.90μ. αν και το αποκορύφωμα της φόρμας μου έχει προγραμματιστεί για το Λονδίνο (σ.σ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και όχι για το Βελιγράδι».

Στόχος της Κατερίνας Στεφανίδη είναι σαρώσει τους τίτλους, κάνοντας το τριπλ, έχοντας ήδη κερδίσει το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του ανοιχτού και στους Αγώνες του Ρίο.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ με κόντρα άνεμο, σηματοδότησε για την Στεφανίδη την καθιέρωση της ως την μεγάλη κυρία του αγωνίσματος, η οποία έκτοτε πήγαινε στους αγώνες ως το απόλυτο φαβορί. «Πηδώντας σε αυτό το ύψος και με τέτοιες συνθήκες (4.81μ.), μου έδωσε ψυχολογία ενόψει των Ολυμπιακών. Εκτός από το να κερδίζω χρυσά μετάλλια ήταν πολύ σημαντικό να ξέρω ότι μπορώ να πηδήξω ψηλά ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι άσχημες».

 

Τελευταία Νέα