Και οι 14 ήταν υπέροχοι...

Gazzetta team
Και οι 14 ήταν υπέροχοι...

bet365

Έντονος ήταν ο συναγωνισμός στο επίσημο τεστ της Εθνικής ανδρών την Τετάρτη (22/02) στο Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά, από όπου ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής των έξι αθλητών που θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας (19-23 Απριλίου).

Στον αγώνα εξομοίωσης, με τον οποίο ολοκληρώθηκε ένα τριήμερο καμπ κοινών προπονήσεων των 14 «ετοιμοπόλεμων» αθλητών, πήραν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μαρκούσης, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Κώστας Κωνσταντινίδης, Βασίλης Κόλλιας, Αντώνης Τανταλίδης, Βασίλης Τανταλίδης, Νίκος Κρανίτης, Σπύρος Κορογιαννάκης από το Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων της Αθήνας, καθώς και οι Μιχάλης Δουλκερίδης, Μπάμπης Καϊλίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης από το αντίστοιχο Κ.Υ.Ε. της Θεσσαλονίκης.

Παρών στο κάλεσμα ήταν και ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος πάντως θα λείψει από το ευρωπαϊκό, αφού συνεχίζει ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης και αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης σε περίπου ένα μήνα.

Τις προσπάθειες των Ελλήνων πρωταθλητών παρακολούθησε από κοντά ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, ενώ υπεύθυνος για την αξιολόγηση των προγραμμάτων τους ήταν ο πρόεδρος των Ελλήνων κριτών ενόργανης ανδρών, Νίκος Προβιάς.

«Έμεινα ευχαριστημένος από την εμφάνιση και των δεκατεσσάρων αθλητών, καθώς και από τη διάθεσή τους. Όλοι τους ‘έβγαλαν’ τα προγράμματά τους όπως έπρεπε, δείχνοντας σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι στο αντίστοιχο τεστ του προηγούμενου μήνα.

Περίμενα να δω μία τέτοια θετική εξέλιξη και την είδα. Είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε αρκετό χρόνο, έτσι ώστε να ανέβουμε ενόψει του ευρωπαϊκού», δήλωσε ο υπεύθυνος προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, για να συμπληρώσει:

«Κάποιοι πέτυχαν καλύτερες εκτελέσεις από τους άλλους, αλλά έχω κάτι καλό να πω και για τους δεκατέσσερις. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους βάσει του χθεσινού τεστ, αυτοί θα ήταν οι Πετρούνιας, Κ. Κωνσταντινίδης, Κόλλιας και Α. Τανταλίδης, ωστόσο έχουμε δρόμο ακόμα μέχρι την επιλογή της εξάδας και όλα είναι ανοιχτά».

Επιπλέον, ο κ. Ράφτης αναφέρθηκε στην εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών και στον «ευχάριστο πονοκέφαλο» που έχει για την συγκρότηση της ομάδας, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Για τον Λευτέρη Πετρούνια: «Έχουμε πάντοτε πολύ υψηλές προσδοκίες από τον Πετρούνια, ο οποίος στους κρίκους έκανε μία εκτέλεση πολύ καλή, για τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το πρόγραμμά του έχει αρχική αξία 6,30, αλλά ουσιαστικά είναι το ίδιο με το περσινό.

Απλώς κάναμε αλλαγή σε μία άσκηση, έτσι ώστε να είναι συμβατό με τον νέο Κώδικα Βαθμολογίας. Εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα, πιστεύω ότι στο ευρωπαϊκό θα μπορεί να παρουσιάσει μία εκτέλεση ακόμα καλύτερη από εκείνη του Ρίο».

Για την τριπλή «κόντρα» στον πλάγιο ίππο: «Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε δυνατό ανταγωνισμό, ειδικά στον πλάγιο ίππο, όπου δεν έχουμε ιδιαίτερη παράδοση ως χώρα. Έχουμε τρεις αθλητές για δύο θέσεις: Τον Κόλλια, που έχει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 5,90, τον Αντώνη Τανταλίδη, που ξεκινά από 5,70 αλλά έκανε καταπληκτική εκτέλεση στο τεστ, και τον Χατζηευσταθίου, ο οποίος έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα με συντελεστή 6,00, όμως θέλει δουλειά ακόμα για να πάψει να κάνει αρκετά μικρά λάθη».

Για αθλητές που διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο, ίσως για πρώτη φορά: «Ο Κώστας Κωνσταντινίδης έδειξε ένα πολύ καλό πρόγραμμα στους κρίκους, το οποίο πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Αντώνης Τανταλίδης, εκτός από τον πλάγιο ίππο, έχει αξιόλογο πρόγραμμα και στο έδαφος, αλλά ‘βγαίνει’ με προβλήματα. Αρκετά καλό έδαφος έχει και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης. Και για τους υπόλοιπους ισχύει το ίδιο, όλα τα παιδιά έχουν δυνατότητες να παρουσιάσουν κάτι καλό».

Για τους πιο έμπειρους Μαρκούση και Ηλιόπουλο: «Ο Μαρκούσης παρουσίασε στο έδαφος ένα πρόγραμμα χωρίς πτώση και χωρίς μεγάλο λάθος, ενώ ο Ηλιόπουλος έχει στο δίζυγο ένα πρόγραμμα που κατά την άποψή μου μπορεί να το εκτελέσει άψογα, αλλά ακόμα δεν το έχουμε δει. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου και αν επαναλάβει έναν συγκεκριμένο όγκο προγραμμάτων, θα μπορέσει να φτάσει τελικά σε μία πολύ καλή εκτέλεση».

Για τον Βλάση Μάρα: «Εφόσον έχει την επιθυμητή φυσική κατάσταση, θα έχει θέση στην ομάδα για το ευρωπαϊκό, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πάει εάν δεν είναι έτοιμος για το καλύτερο.

Ο Βλάσης είναι σχεδόν 30 χρόνια αθλητής, τα έχει κερδίσει όλα και παρόλα αυτά συνεχίζει, επειδή αγαπάει αυτό που κάνει. Αν προλάβει το ευρωπαϊκό, θα παρουσιάσει πρόγραμμα με συντελεστή 6,00, προσθέτοντας άλλο ένα πέταγμα. Και μετά, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε επιπλέον στοιχεία, με την σκέψη στο παγκόσμιο του φθινοπώρου.

Θέλω πάντως να πάμε σιγά-σιγά, για να μπορέσει να κρατηθεί ψηλά για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα».

Το επόμενο τεστ για τους Έλληνες πρωταθλητές θα δοθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (4-5 Μαρτίου) στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης», όπου θα φιλοξενηθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενόργανης ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων, με την συμμετοχή όλων των αστεριών των Εθνικών ομάδων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα