«Χρυσή» η Ρωσία στο «Ακρόπολις»

Gazzetta team
«Χρυσή» η Ρωσία στο «Ακρόπολις»

bet365

Με απόλυτη επιτυχία, από κάθε άποψη, ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών που διεξήχθη στην Αθήνα.

Οι καλύτερες αθλήτριες του κόσμου ήρθαν στη χώρα μας και προσέφεραν μοναδικό θέαμα σε όλους τους φίλους της Ξιφασκίας που ήρθαν το τριήμερο στο ΟΑΚΑ.

Η διοργάνωση άφησε και τους πλέον απαιτητικούς απόλυτα ικανοποιημένους και οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που παρακολούθησαν από κοντά το τουρνουά συνεχάρησαν την ελληνική ομοσπονδία.

Στα αγωνιστικά η ελληνική αποστολή τα πήγε περίφημα στα ατομικά με την είσοδο της Δώρας Γκουντούρα στις καλύτερες «32» και της Δέσποινας Γεωργιάδου στις «64».

Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση της Ελλάδας στα ομαδικά. Οι Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου, Μαρίνα Παΐζη και Ασημίνα Γκιώνη συγκρότησαν την Εθνική ομάδα και πιάνοντας εξαιρετική επίδοση κατέλαβαν την 11η θέση.

Στη φάση των «32» η Ελλάδα πραγματοποίησε τη μεγάλη έκπληξη και κέρδισε το Χονγκ Κονγκ με 45-38, παίρνοντας ταυτόχρονα την πρόκριση για τις «16». Εκεί αντιμετώπισαν την πανίσχυρη ομάδα της Κορέας, που έφτασε έως τον τελικό και ηττήθηκαν με 45-25.

Επόμενος αντίπαλος για τις θέσεις 9-12 ήταν η Ουγγαρία. Μία παραδοσιακή δύναμη στο χώρο της Σπάθης Γυναικών. Η Ελλάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε 35-34, στο τέλος, όμως, δεν άντεξε στην πίεση και ηττήθηκε με 45-37.

Στο τελευταίο παιχνίδι για τις θέσεις 11-12 αντίπαλος της Εθνικής ήταν το Αζερμπαϊτζάν. Τα κορίτσια έπιασαν σπουδαία απόδοση και επικράτησαν με 45-35.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία. Σε έναν συναρπαστικό τελικό κέρδισε 45-44 το Χονγκ Κονγκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ασιάτισσες προηγήθηκαν με 44-40 και χρειαζόντουσαν μόλις ένα σημείο για να πάρουν το χρυσό. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Εγκόριαν, όμως, πήρε 5 διαδοχικά χτυπήματα και έδωσε το χρυσό μετάλλιο στη Ρωσία.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλία που επικράτησε με 45-33 της Ουκρανίας στο μικρό τελικό

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα