Κατσώρας: «Ηταν καθόλα νόμιμες οι εκλογές στην ΕΟΕ»

Δήμος Μπουλούκος
Κατσώρας: «Ηταν καθόλα νόμιμες οι εκλογές στην ΕΟΕ»

bet365

O νέος Aντιπρόεδρος της ΕΟΕ Βασίλης Κατσώρας μίλησε στο gazzetta.gr για την τιμή που του έγινε, για τις εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και για τα χειμερινά σπορ στην Ελλάδα.

O Βασίλης Κατσώρας γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1961. Το διάστημα 1975-1985 ήταν αθλητής δρόμων αντοχής και καταβάσεων, πρωταθλητής Ελλάδας και μέλος της Εθνικής ομάδας. Εχει πτυχίο καθηγητή Φυσικής Αγωγής, προπονητή καταβάσεων, διάθλου, δρόμων αντοχής, ενώ δίδαξε σε σχολές Προπονητών της Γ.Γ. Αθλητισμού. Διετέλεσε επίσης ομοσπονδιακός προπονητής και συμμετείχε σε δύο Oλυμπιακούς Αγώνες (Albertville - Lillehammer), 6 παγκόσμια πρωταθλήματα, 3 Ολυμπιάδες νέων, αλλά και πάρα πολλούς διεθνείς αγώνες στους οποίους ήταν και προπονητής και αρχηγός αποστολής. Από το 1995 ως το 2004 ήταν μέλος του ΔΣ του ΕΟΣ Μετσόβου και πολλές φορές συνοδός σε εθνικές ομάδες δρόμων αντοχής και διάθλου. Την τετραετία 2004-2008 ήταν Πρόεδρος του ΕΟΣ Μετσόβου και αναπληρωματικό μέλος της ΕΟΧ στην ΕΟΕ. Από το 2009 ως σήμερα είναι μέλος της Ολομέλειας ΕΟΕ, εδώ και λίγες ημέρες Β' Αντιπρόεδρος, αλλά και εκλεγμένος Αρχηγός Αποστολής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Vancouver 2010 και του Sochi 2014.

Ο Βασίλης Κατσώρας μίλησε στο gazzetta.gr για την πορεία του στον αθλητισμό, για τα χειμερινά σπορ, τις εκλογές στην ΕΟΕ, αλλά και για τον ίδιο.

Ποια είναι τα συναισθήματα που νιώθετε για το γεγονός ότι μετά από 8 χρόνια στην Ολομέλεια της ΕΟΕ, οι συνάδελφοι σας στη νέα διοίκηση σας εξέλεξαν Β' Αντιπρόεδρο;

«Πράγματι είναι μεγάλη τιμή για μένα να με ψηφίσει η πλειοψηφία των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών για τη συγκεκριμένη θέση. Αποτελεί καταξίωση και αναγνώριση της πορείας μου στο Ολυμπιακό κίνημα. Η παρουσία μου σε 9 Ολυμπιακούς Αγώνες, εκ των οποίων στους 4 ως Αρχηγός Αποστολής αλλά και η συμμετοχή μου στα 9 από τα 13 Ολυμπιακά Φεστιβάλ – στα 6 ως Αρχηγός Αποστολής – με έχει καταξιώσει στο χώρο των χειμερινών αθλημάτων και του Ολυμπιακού κινήματος και όλα αυτά φαίνεται ότι αναγνωρίστηκαν από τους συναδέλφους μου.»

Η εκλογή σας αποτελεί και αναγνώριση των ελληνικών χιονοδρομιών και της δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια, παρότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα με ανάπτυξη στα χειμερινά σπορ;

«Η ελληνική χιονοδρομία παρά τα τραγικά οικονομικά δεδομένα, στις ετήσιες επιχορηγήσεις της Πολιτείας, σημειώνει θετικό πρόσιμο, τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά. Οταν η FIS διοργανώνει το παγκόσμιο συνέδριο της στην Ελλάδα, όταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας χαίρει διεθνούς εκτίμησης, όταν οι Εθνικές και Ολυμπιακές ομάδες αναγνωρίζονται παντού στο διεθνή χώρο, αποτελούν αποδείξεις ότι οι παράγοντες της χιονοδρομίας, που έχουν συμβάλλει στην εικόνα αυτή, αναγνωρίζονται εντός και εκτός Ελλάδας.»

Ποιες είναι οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης της ΕΟΕ;

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να στηριχθούν οι αθλητές μας στη δύσκολη προσπάθεια τους, λόγω και της πενιχρής χρηματοδότησης από την Πολιτεία. Εχουμε μπροστά μας, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ και του Τόκιο και θέλουμε την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση για την Ελλάδα. Επίσης θέλουμε να συνεχίσουμε με επιτυχία, τη διεξαγωγή των Τελετών Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, αλλά και τη Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, θεσμούς που προβάλλουν διεθνώς τη χώρα μας.»

Εχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για τις πρόσφατες εκλογές στην ΕΟΕ; Ο Σπύρος Καπράλος μίλησε για σεβασμό στην απόφαση της πλειοψηφίας που τον εξέλεξε Πρόεδρο, αλλά η πλευρά Κούβελου με επιστολή στη ΔΟΕ δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα επειδή πιστεύει ότι δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές;

«Πιστεύω ότι εάν αρώσταινε κάποιο από τα μέλη που ήταν υποψήφια, δεν θα αρνούνταν τα 11 από τα 25 μέλη να παραβρεθούν στη ψηφοφορία, κάτι όμως που έκαναν με την περίπτωση του κ. Κούβελου. Δυστυχώς στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, κάποιοι δεν έχουν μάθει να τη σέβονται και να την τιμούν. Η διαδικασία ήταν καθόλα νόμιμη εφόσον το σώμα της Γενικής Συνέλευσης είχε απαρτία. Οι 14 από τους 25 αποτελούν πλειοψηφία. Είναι λυπηρό ότι έγινε η Γενική Συνέλευση χωρίς 11 μέλη, αλλά και το γεγονός ότι το Ολυμπιακό κίνημα άγεται και φέρεται στους διαδρόμους των Ειρηνοδικείων με στόχο να μην ψηφίσουν κάποιες ιστορικές Ομοσπονδίες που ανέδειξαν Ολυμπιονίκες όπως το τζούντο. Απαράδεκτες τακτικές και πρακτικές από ανθρώπους που θέλουν να ποδοσφαιροποιήσουν την ΕΟΕ. Ημουν ένας από τους λίγους που εργάστηκαν με στόχο την εξάλειψη της διχόνοιας και των αψιμαχιών στην ΕΟΕ αλλά δυστυχώς αυτό δεν επετεύχθη. Είναι λυπηρό επίσης, η Ελλάδα να μην έχει εκπροσώπηση στη ΔΟΕ.»

Είστε συνεργάτης του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου. Πείτε μας την άποψη σας για τον κ. Καπράλο;

«Ο Σπύρος Καπράλος εδώ και 8 χρόνια έχει αναδειχθεί σε έναν άξιο Πρόεδρο για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με πολλές επιτυχίες, όπως το άνοιγμα του Παναθηναϊκού Σταδίου που φέρνει έσοδα για την προετοιμασία των αθλητών, αλλά και όπως το Πρόγραμμα "Υιοθετείστε έναν Αθλητή". Να ξέρετε επίσης ότι τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης στο παγκόσμιο Ολυμπιακό κίνημα.»

Τελευταία ερώτηση. Ο Βασίλης Κατσώρας είναι επιτυχημένος οικογενειάρχης, επιχειρηματίας αλλά και αθλητικός παράγοντας. Πως τα συνδυάζει όλα;

«Η επιχείριηση με τα παραδοσιακά ζυμαρικά είναι οικογενειακή και αλληλοσυμπληρώνουμε ο ένας την απουσία του άλλου. Οταν εργαζόμαστε όλοι μαζί ζούμε υπέροχες στιγμές αγάπης και γέλιου. Οσο για την ενασχόληση με τα Ολυμπιακά δρώμενα και η απουσία μου σε αποστολές είναι το δώρο της οικογένειας μου σε μέν, γιατί ξέρουν ότι αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Για τη δραστηριότητα μου ως αθλητικός παράγοντας, τα σωματεία των χειμερινών αθλημάτων που με εξέλεξαν εκπρόσωπο τους στην ΕΟΕ και τα ευχαριστώ για αυτό, μου έδωσαν την τιμή και την εντολή να αγωνιστώ για το καλό των χειμερινών σπορ και του ελληνικού αθλητισμού και δεν μπορώ να προδόσω την εμπιστοσύνη τους.»

 

Τελευταία Νέα