Mαργαρίτα να... μαδάει!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Mαργαρίτα να... μαδάει!

bet365

Ο Ολυμπιακός νίκησε 8-7 εκτός έδρας την Όρβοσι για την 6η αγωνιστική του Α' ομίλου του Champions League και έφτασε ακόμη πιο κοντά στην πραγματοποίηση του ονείρου που δεν είναι άλλο από το να επιστρέψει στο νησί Μαργαρίτα για το Final-6.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς παίρνοντας προβάδισμα 4-1 στην πρώτη περίοδο. Με την συμπλήρωση του 2ου λεπτού ο Ντόσκας άνοιξε το σκορ, ενώ στο 4:13 τα τέρματα διπλασίας ο Μπούσλιε. Οι Ούγγροι μείωσαν με τον Ζάλανκι, όμως ο Γιάννης Φουντούλης με δυο διαδοχικά γκολ, το ένα στον παίκτη παραπάνω και το άλλο στην κόντρα, διαμόρφωσε το 1-4 με το οποίο ολοκληρώθηκε η 1η περίοδος!

Στο δεύτερο οκτάλεπτο το μομέντουμ του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με τον Μυλωνάκη να κάνει το 5-1, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν μειώνοντας σε 2-5 με τον Σέμαν. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πήρε ξανά κεφάλι με γκολ του Κώστα Μουρίκη για το 2-6, (1:31). Ακολούθησε το τέρμα του Μπργκούλιαν (0:22) ο οποίος σημείωσε το 3-6 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, οι Ούγγροι βελτιώθηκαν πολύ στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην βρίσκει το δρόμο προς τα δίκτυα. Το γεγονός αποσυντόνισε ελαφρώς τον Ολυμπιακό που είδε την βασική του αντίπαλο να πλησιάζει στο γκολ με τα τέρματα των Ζάλνακι και Γκορ Νάγκι.

Στην τελευταία περίοδο οι Πειραιώτες αφυπνίστηκαν, βλέποντας τον Μπατόρι να ισοφαρίζει σε 6-6. Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με γκολ από την περιφέρεια έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αυξάνοντας τη διαφορά σε 8-6 με έξυπνη λόμπα στο 1:25 πριν από τη λήξη. Οι Ούγγροι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Ζάλανκι 0:49 σε 7-8.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος επεσήμανε: «Νομίζω ότι πήραμε μια νίκη που αξίζαμε να την πάρουμε. Αγωνιστήκαμε τέλεια στα δυο πρώτα οκτάλεπτα σε άμυνα και επίθεση. Στο δεύτερο μέρος ήταν σίγουρο ότι θα μας πιέσουν οι Ούγγροι πράγμα που έκαναν και εμείς υποπέσαμε σε πολλά λάθη, τα οποία θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε στα επόμενα παιχνίδια.

Ωστόσο η καλύτερη ομάδα ήμασταν εμείς και δίκαια πήραμε τη νίκη, έστω και πιο δύσκολα από ότι μπορούσαμε. Ο Ολυμπιακός παίζει καλό πόλο, όλοι το αποδέχονται και θαυμάζουν τον τρόπο που αγωνίζομασε. Σίγουρα και όλοι θέλουν να φτάσουν στη Βουδαπέστη, εμείς είμαστε πια πολύ κοντά και νομίζω ότι θα καταφέρουμε για δεύτερη σερί χρονιά να είμαστε στο Final Six πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό!»

Ο Κωνστανατίνος Γενηδουνιάς δήλωσε μετά το ματς: «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, την χρειαζόμασταν για να μείνουμε στην κορυφή και να μείνουμε στους τελευταίους αγώνες στην κορυφή του ομίλου.

Ξεκινήσαμε παρα πολύ καλά, στο δεύτερο ημίχρονο χαλαρώσαμε λίγο σφύριζαν και έδρα οι διαιτητές αλλά στο τέλος φάνηκε ότι είμαστε η καλύτεροι ομάδα. Είχαμε περισσότερες λύσεις και πήραμε τη νίκη που την θέλαμε πάρα πολύ. Με αυτή τη νίκη μπορώ να πώ οτι στα επόμενα δυο παιχνίδια με Σπαντάου και Νις είναι 6 βαθμοί που πρέπει να τους πάρουμε και από κει και πέρα θα θελήσουμε να κρατήσουμε την πρωτιά στον όμιλο».

Όρβοσι - Ολυμπιακός 7-8

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 2-0, 2-2

Ορβοσι: Μπργκουλιάν 1, Μπατόρι 1, Ζαλάνκι 3, Σεμάν 1, Γκορ-Νάγκι 1.

Ολυμπιακός: Μυλωνάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 2, Μπούσλιε 1, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1.

 

Τελευταία Νέα