Από την εμπόλεμη Ράκα στη ΧΑΝΘ

Gazzetta team
Από την εμπόλεμη Ράκα στη ΧΑΝΘ

bet365

Πριν ένα χρόνο, ανήλικος ακόμη, o Jaafar Al Solaiman ξεκίνησε ένα αβέβαιο ταξίδι, από τη Ράκα της Συρίας, μαζί με χιλιάδες άλλους πρόσφυγες. Η πόλη του θεωρείται ως προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους και τα τελευταία χρόνια στους δρόμους της έχουν πραγματοποιηθεί φρικαλεότητες που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους.

Αναζητώντας απλώς ένα μέλλον και παλεύοντας για την επιβίωση χωρίς τους γονείς του, ο Jaafar πέρασε από την Τουρκία, έφτασε στη Χίο και από εκεί έζησε για μερικούς μήνες σε κέντρα φιλοξενίας στην Αθήνα, στην Ειδομένη και στη Σίνδο.

Τις τελευταίες εβδομάδες φιλοξενείται από το Κοινωνικό Διαμέρισμα Φιλοξενίας Ενηλίκων Προσφύγων Θεσσαλονίκης της ΑΡΣΙΣ και θα μείνει για λίγους μήνες ακόμη μέχρι να αναχωρήσει για τη Γερμανία, όπου ζουν συγγενείς του. Αυτό που ζήτησε ο Jaafar από τους υπευθύνους του Κοινωνικού Διαμερίσματος, ήταν να παίξει χάντμπολ, το άθλημα που είχε διδαχθεί πριν χρόνια στο σχολείο του στη Συρία.

Για το τμήμα χειροσφαίρισης της ΧΑΝΘ, η απάντηση ήταν αυτονόητη. Ο ανθρωπισμός και η έμπρακτη αλληλεγγύη, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες και σκοπό για την οικογένεια της ΧΑΝΘ, όπως αποδεικνύεται και με τις αλλεπάλληλες δράσεις από το ξεκίνημα της προσφυγικής κρίσης.

Ο Jaafar εντάχθηκε άμεσα στην εφηβική ομάδα της ΧΑΝΘ, συμμετέχει στις προπονήσεις και απολαμβάνει το χάντμπολ. Το σημαντικότερο, είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία κάνει νέους φίλους και εντάσσεται στο σύνολο της κοινωνίας που τον φιλοξενεί. Το χαμόγελο του 18χρονου Σύριου πρόσφυγα σε κάθε προπόνηση και η αποδοχή του με ειλικρινή αγάπη από όλους τους αθλητές μας και το τεχνικό επιτελείο, μας δίνουν απεριόριστη χαρά.

Αξιέπαινη, είναι η προσπάθεια του Κοινωνικού διαμερίσματος, που προσφέρει φιλοξενία και παράλληλα υποστήριξη σε πρόσφυγες, άρρενες ηλικίας 18-25 ετών, αιτούντες άσυλο ή κατόχους διεθνούς προστασίας, όταν δεν διαθέτουν περιβάλλον διαμονής και μέχρι την εξεύρεση μονιμότερων λύσεων στο στεγαστικό τους πρόβλημα. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Κοινωνικού Διαμερίσματος θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.arsis.gr.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα