Nικητής ο Εθνικός στο ντέρμπι πρωτοπόρων

Gazzetta team
Nικητής ο Εθνικός στο ντέρμπι πρωτοπόρων

bet365

Ο Εθνικός πήρε το ντέρμπι στην Α1 γυναικών του πόλο, επικρατώντας 13-10 τον ΑΝΟ Γλυφάδας. Πρώτη νίκη για τον ΝΟ Ρεθύμνου στη Β' φάση, 10-6 τη ΝΕ Πατρών.

Συνεχίζει να μετρά μόνο νίκες στον α' γύρο του ομίλου της Β' Φάσης της Α1 γυναικών ο Εθνικός, ο οποίος, με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Νόρμα Φραγκιουδάκη που σημείωσε 6 γκολ, επικράτησε 13-10 του ΑΝΟ Γλυφάδας. Η δεύτερη περίοδος ήταν καταλυτική για τις παίκτριες του Γιώργου Τσόκα, οι οποίες πλέον έχουν 9 βαθμούς και είναι φαβορί για μια από τις δύο πρώτες θέσεις που οφηγούν στα πλέι οφ.

ο παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τον ΑΝΟ Γλυφάδας που προηγήθηκε με 2-0, όμως η ομάδα του Εθνικού κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 μέχρι τη λήξη της πρώτης περιόδου, ενώ στο δεύτερο οκτάλεπτο διεύρυνε το σερί στο 5-0, κάνοντας το 5-2. Το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά στα τρία γκολ (6-3) υπέρ της ομάδας του Πειραιά. Από εκεί και πέρα ο ΑΝΟ Γλυφάδας αν και προσπάθησε να μειώσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι, δεν κατάφερε να πλησιάσει σε διαφορά μικρότερη των δύο γκολ (6-8), ενώ στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Εθνικός πήρε προβάδισμα που έφτασε μέχρι και στα 5 γκολ (13-8), πριν ο ΑΝΟ Γλυφάδας μειώσει στο τελικό 13-10.

Στο 2:54 της δεύτερης περιόδου, ο προπονητής του ΑΝΟ Γλυφάδας Τάσος Πιρπιρής δέχθηκε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία κι ενώ είχε προηγηθεί κίτρινη κάρτα προς τον ίδιο νωρίτερα.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ 10-13
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-4, 3-3, 4-4

ΑΝΟ Γλυφάδας Εθνικός
Παπαϊωάννου Δουρέκα Σ.
Τσελέντη Παναγιωτοπούλου
Ελληνιάδη 1 Δουρέκα Αδ. 2
Λούδη Ε. Βάσιλα 2
Γρηγοροπούλου 1 Αποστολίδου 1
Κόλλια Μπίσμπα 2
Κοντονή Κούβδου Ν.
Κωνσταντά Γονίδη
Μαμόγλου 3 Πετάση
Κολτσίδα 1 Φραγκιουδάκη 6
Παπαναστασίου Δ. 1 Γκούζουλα
Νιαρχάκου 3 Μιχαηλίδου
Αρχοντάκη Στραβάκου
Κουρούτσαλη Κατσίμπρη
Κολιτσοπούλου
Προπονητής Τάσος Πιρπιρής Προπονητής: Γιώργος Τσόκας
Διαιτητές: Κατσώνης, Δασκαλοπούλου

Αλυτάρχης: Αλέξανδρος Μπλάνας

Πρώτη νίκη για ΝΟ Ρεθύμνου

Την πρώτη του νίκη στον όμιλο της Β' Φάσης του πρωταθλήματος της Α1 υδατοσφαίρισης γυναικών πανηγύρισε ο ΝΟ Ρεθύμνου που επικράτησε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της ΝΕ Πατρών με 10-6 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Πρώτη σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε η Σολανάκη με τρία γκολ.

Η ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη πραγματοποίησε δύο πολύ καλές περιόδους, τη δεύτερη και την τρίτη και κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Από την άλλη η ομάδα του Δημήτρη Μπιτσάκου μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-1, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βρει λύσεις ώστε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα του ΝΟΡ με τους 3 βαθμούς που πήρε έχει δικαίωμα στο να ελπίζει στην πρόκριση στα πλέι οφ, ενώ για την ομάδα της ΝΕΠ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αν και ο Β' Γύρος του ομίλου θα διεξαχθεί στην Πάτρα.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Υ 6-10
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-3, 2-4, 2-2

ΝΕ Πατρών ΝΟ Ρεθύμνου
Μανέτα Π. Κυριακάκη
Ανδρουτσέλη Σαφέτη
Τσιμάρα Ευδ. 2 Φαρμάκη Μ.
Μπαλάτσα Μ. Καριπίδου Ηρ. 1
Πάτερου Παλληκαράκη
Μανέτα Σ. 2 Καριπίδου Μ. 1
Μπαλάτσα Ν. Μαυρέλλου 1
Παπαδοπούλου Μυριοκεφαλιτάκη 2
Πασσά Λιμπιτάκη 1
Μπιτσάκου 1 Φαρμάκη Ελ.
Κουτέλη Πατσαχάκη 1
Λυκοθανάση Σολανάκη 3
Γιαννακέα Καζάνα
Μοίραλη 1
Τσιμάρα Ευφ.
Προπονητής: Δημήτρης Μπιτσάκος Προπονητής: Κώστας Φιτσανάκης
Διαιτητές: Κατσώνης, Μαρκοπούλου

Αλυτάρχης: Αλέξανδρος Μπλάνας

Πλέον οι δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στον όμιλο τον πλέι οφ θα κριθούν στο δεύτερο γύρο της Β' Φάσης που θα διεξαχθεί στην Πάτρα από 10-12/2. Η βαθμολογία (σε 3 αγώνες) έχει μέχρι στιγμής ως εξής:

Εθνικός 9 (36-29)
ΑΝΟ Γλυφάδας 6 (30-26)
ΝΟ Ρεθύμνου 3 (27-26)
ΝΕ Πατρών 0 (21-33)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα