Τελικός και ατομικό ρεκόρ για Χρήστου, τελικό και ο Δημητριάδης

Gazzetta team
Τελικός και ατομικό ρεκόρ για Χρήστου, τελικό και ο Δημητριάδης

bet365

Με ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ από τον Απόστολο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο με 25.16, ξεκίνησε το μίτινγκ του Λουξεμβούργου για τους Έλληνες κολυμβητές.

Με αυτό το χρόνο ο αθλητής του Ολυμπιακού όχι μόνο προκρίθηκε με την καλύτερη επίδοση στον τελικό Α του μίτινγκ, αλλά ισοφάρισε και το ρεκόρ αγώνων που κρατούσε ο Τζόναθαν Κοπέλεφ από το 2012. Το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ του Απόστολου Χρήστου ήταν 25.28 από τον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Λονδίνο τον περασμένο Μάϊο, ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ κατέχει ο Άρης Γρηγοριάδης με 24.77 από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης το 2009.

Στο ίδιο αγώνισμα ο 16χρονος Γιώργος Ζαχόπουλος του Εθνικού τερμάτισε σε 29.42, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην κατηγορία των παίδων και την 34η στο σύνολο.

Με την 3η καλυτερη επίδοση ο Δημητριάδης

Ο Απόστολος Χρήστου όμως δε θα είναι ο μόνος Έλληνας κολυμβητής που θα συμμετέχει σε τελικό Α της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αφού και ο έτερος Έλληνας συμμετέχων Στέφανος Δημητριάδης προκρίθηκε με την 3η καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα των 200μ. πεταλούδα. Ο επίσης πρωταθλητής του Ολυμπιακού σημείωσε χρόνο 2:03.24, που αποτελεί τον τρίτο καλύτερο των προκριματικών. Ως ταχύτερος στον τελικό προκρίθηκε ο Βρετανός Ντάνκαν Σκοτ. Ο Στέφανος Δημητριάδης θα λάβει μέρος και στον τελικό Β των 50μ. πεταλούδα, αφού με το 24.75 που σημείωσε κατέλαβε την 13η θέση των προκριματικών.

Στα 50μ. πεταλούδα ο Γιώργος Ζαχόπουλος του Εθνικού τερμάτισε σε 28.44 καταλαμβάνοντας τη 12η θέση στην κατηγορία των παίδων και την 78η στο σύνολο.

Τέλος, ο Ελευθέριος Μανιός του Εθνικού κατέλαβε την 15η θέση στα 400μ. μικτή ατομική, ενώ ήταν 3ος στην κατηγορία των εφήβων.

Οι τελικοί Α και Β των συγκεκριμένων αγωνισμάτων είναι προγραμματισμένοι για αύριο (28/01) το απόγευμα, ενώ αύριο το πρωί υπάρχουν τα πρωϊνά προκριματικά.

 

Τελευταία Νέα