Έφυγε στα 72 του ο Γίφτερ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Έφυγε στα 72 του ο Γίφτερ

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Aπεβίωσε σε ηλικία 72 ετών ο Μιρούτς Γίφτερ, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Μόσχας σε 5 και 10χλμ. H ανακοίνωση του θανάτου έγινε από την οικογένεια του εκλιπόντος.

O Αιθίοπας δρομέας, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε ηλικία 40 ετών, ενώ νωρίτερα στους Αγώνες του Μονάχου είχε κατακτήσει το χάλκινο στα 10χλμ.

Ο Μίρουτς Γίφτερ αποτέλεσε το πρότυπο για τον επίσης θρυλικό Χαιλέ Γκεμπρεσελασιέ, ο όπως ομολόγησε: «Ο Μιρούτς ήταν τα πάντα για μένα και την αθλητική μου καριέρα. Όταν ξεκίνησα το τρέξιμο, απλά ήθελα να γίνω σαν αυτόν. Εκείνος είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι τώρα αυτό που είμαι και αυτό που έχω πετύχει».

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα