Σημαιοφόρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων ο Θάνος Τσιρίκος!

Gazzetta team
Σημαιοφόρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων ο Θάνος Τσιρίκος!

bet365

Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων Εφήβων-Νεανίδων ήταν ο πρωταθλητής Θάνος Τσιρίκος!

Οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καταδύσεων Εφήβων-Νεανίδων, που διεξάγεται στο Καζάν της Ρωσίας, ξεκινούν σήμερα και η ελληνική ομάδα αποτελείται από το δίδυμο Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος, οι οποίοι συνοδεύονται από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Πέτρο Φυρίγο.

Οι καταδύτες θα συμμετάσχουν σε 15 αγωνίσματα, σε δύο διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, όπως τις όρισε η FINA. Στην πρώτη κατηγορία θα είναι οι 16, 17 και 18 ετών και στη δεύτερη οι 14 και 15 ετών.Πρώτος ξεκινά ο Νίκος Μόλβαλης στα 3μ. του πρώτου γκρουπ (16-18), όπου συνολικά έχουν δηλωθεί 38 αθλητές. Το δεύτερο γκρουπ στα 3μ. όπου συμμετέχει ο Θάνος Τσιρίκος θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου, ο οποίος θα ξεκινήσει τους αγώνες του στις 2 Δεκεμβρίου, στα 10μ. Στο ίδιο αγώνισμα, αγωνίζεται την επόμενη μέρα και ο Μόλβαλης.

Το δίδυμο έχει δηλωθεί και στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 3μ., αγώνισμα το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη (30/11).
Μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Στέφανου Παπαρούνα, Μόλβαλης και Τσιρίκος αποτελούν τη συνέχεια και θα επιχειρήσουν να επαναφέρουν τις ελληνικές καταδύσεις και πάλι εντός Ολυμπιακών αγώνων το 2020 στο Τόκιο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καταδύσεων Εφήβων-Νεανίδων, καθιερώθηκε το 1977 (Γούντλαντς, ΗΠΑ) και από τότε έχουν διεξαχθεί 20 διοργανώσεις.

 

Τελευταία Νέα