Μπανιώτης: «Στόχος να βρεθώ στην καλύτερη κατάσταση στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου»

Gazzetta team
Μπανιώτης: «Στόχος να βρεθώ στην καλύτερη κατάσταση στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου»

bet365

Ο Κώστας Μπανιώτης συμμετείχε στο σεμινάριο προπονητικής της Κολωνίας, έχοντας το ρόλο του αθλητή, που εκτέλεσε το πρακτικό κομμάτι της παρουσίασης των εισηγητών, υπό τις οδηγίες του Στέφαν Χολμ, άλλοτε κυρίαρχου στο αγώνισμα.

Ο Μπανιώτης δεν είχε μόνο την ευκαιρία να δει - και να εκτελέσει - μέρος του προγράμματος του Σουηδού, αλλά να ακούσει από αυτόν ιστορίες από την αθλητική του καριέρα.

«Είναι σπουδαίος άνθρωπος, ήταν εξαιρετικός αθλητής και εξελίσσεται σε πολύ καλό προπονητή. Μας μίλησε για τη ζωή του, για τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό και γενικότερα τις εμπειρίες του μέσα σε αυτόν», είπε ο Κώστας Μπανιώτης, που έμεινε στην Κολωνία για δέκα ημέρες.

«Πέρα από την εμπειρία του σεμιναρίου, που ήταν πραγματικά χρήσιμη, δέκα ημέρες πραγματοποίησα την προετοιμασία μου στο προπονητικό κέντρο της Κολωνίας.

Οι προπονήσεις πήγαν πολύ καλά και αυτό με κάνει αισιόδοξο για τη συνέχεια. Το Σάββατο θα αναχωρήσω για το Νόβι Σαντ, όπου θα συνεχιστεί για δύο εβδομάδες η προετοιμασία μου», συμπλήρωσε.


Για τον αθλητή του Γιώργου Τσούγκου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού είναι ο στόχος της χειμερινής περιόδου. «Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται να κάνω τους πρώτους μου αγώνες τέλη Γενάρη.

Το πρόγραμμα των αγώνων δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ωστόσο στόχος είναι να πάρω μέρος σε αρκετές διοργανώσεις. Ο στόχος είναι να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου», είπε ο Κώστας Μπανιώτης, που το 2011 είχε καταλάβει την 4η θέση στην διοργάνωση του Παρισιού με 2,32 μ., στον καλύτερο ενδεχομένως τελικό του αγωνίσματος στην ιστορία της διοργάνωσης και το 2009 ήταν έκτος και έχασε το μετάλλιο στη διαφορά προσπαθειών.

«Είναι αλήθεια πως αρκετές φορές έχω βρεθεί κοντά στο βάθρο, όμως, δεν έχω καταφέρει να ανέβω σε αυτό. Σίγουρα θέλω ένα μετάλλιο. Από την άλλη, μου δημιουργεί μεγάλη ικανοποίηση πως εδώ και πολλά χρόνια δίνω το παρών στους τελικούς μεγάλων διοργανώσεων.

Αυτό θα επιδιώξω και φέτος, με στόχο πάντα το καλύτερο δυνατό», είπε ο έμπειρος άλτης, που το 2016 ξεπέρασε στους αγώνες της χειμερινής περιόδου τα 2,33 μέτρα.

Ο Μπανιώτης κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του 2016 και την έκτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού, της ίδιας χρονιάς.

Οι πέντε καλύτερες επιδόσεις του Μπανιώτη το 2016

2,33 μ. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Πειραιάς (13/2)
2,31 μ. Τρίνετσκ (7/2)
2,30 μ. Μπάνσκα Μπίστριτσα (4/2)
2,29 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (τελ.), Πόρτλαντ (19/3)
2,25 μ. Diamond League, Ραμπάτ (22/5)
2,25 μ. Ευρωπαικό Πρωτάθλημα (πρ.), Αμστερνταμ

Δείτε προσπάθεια του Κώστα Μπανιώτη στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 2,30 μ. και στα 2,35 μ.

 

Τελευταία Νέα