Νικητής στο World Tour Finals και Νο 1 ο... Σερ Μάρεϊ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Νικητής στο World Tour Finals και Νο 1 ο... Σερ Μάρεϊ!

bet365

Ο Άντι Μάρεϊ νίκησε 6-3, 6-4 τον Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο ATP World Tour Finals του Λονδίνου, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στο Νο 1 του κόσμου και αναμένεται να τιμηθεί με τον τίτλο του ιππότη από την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Βρετανός πέτυχε διπλό χτύπημα σε βάρος του Σέρβου, τον οποίο εκθρόνισε έπειτα από 4 σερί χρόνια!

Ο Μάρεϊ μπήκε από την αρχή συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον αντίπαλο του, ο οποίος υπέπεσε σε αρκετά λάθη, που δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα από τον πρώτο.

Έχοντας ολοκληρώσει έναν ημιτελικό διάρκειας 3 ωρών και 39 λεπτών κόντρα στον Μίλος Ράονιτς με 5-7, 7-6(5), 7-6(9) ο Μάρεϊ δεν ήταν το φαβορί της αναμέτρησης καθώς είχε μόλις 24 ώρες για να ανακάμψει, όμως κατάφερε να διαψεύσει τα προγνωστικά και πλέον είναι το φαβορί για την ανάδειξη του ως κορυφαίου αθλητή από το BBC, το σημαντικότερο βραβείο στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και να τιμηθεί από την Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, ιππότης.

Έτσι, ο Μάρεϊ από αύριο θα γίνει ο 17ος διαφορετικός παίκτης που θα τερματίσει τη χρονιά στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και ο πρώτος Βρετανός, έχοντας κατακτήσει φέτος 9 τίτλους και 44 συνολικά στην καριέρα του (44-21).

Κάνοντας το 3 στα 3 φέτος στο Λονδίνο (Queen's, Γουίμπλεντον και ATP World Tour Finals) ο Άντι Μάρεϊ βελτίωσε το ρεκόρ του σε 78-9 και πρόσθεσε στον τραπεζικό του λογαριασμό 1.560.000 δολάρια συν 1.500 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, το οποίο σημαίνει ότι θα μπορεί να αναπαύεται ήσυχος στο Νο 1 έως τα τέλη του Ιανουαρίου του 2017!

Σε 35 αναμετρήσεις ο Σκωτσέζος έφτασε μόλις στην 11η του, αφήνοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς άτιτλο από τον περασμένο Ιούλιο. Ο Νόλς θα συμπληρώσει 5 μήνες χωρίς κούπα, κάτι το οποίο έχει να του συμβεί από το 2013...

 

Τελευταία Νέα