«Παραδεχτείτε την ενοχή σας»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
«Παραδεχτείτε την ενοχή σας»

bet365

Αξιωματούχοι της WADA προειδοποίησαν ότι ο ρωσικός αθλητισμός θα ξανακερδίσει δύσκολα την αξιοπιστία του παγκοσμίως, όσο οι αρμόδιοι συνεχίζουν να αρνούνται να παραδεχτούν τα ευρήματα από τις αναφορές των ερευνών, που κάνουν λόγο για διαφθορά μέχρι το κόκκαλο.

Μάλιστα, κατηγόρησαν τους Ρώσους ότι αντί της παραδοχής προχώρησαν σε διαδικτυακή επίθεση στο WADA προκειμένου να αποπροσανατολήσουν την κοινή γνώμη.

Η δημόσια κριτική έγινε μπροστά στη νεοσυσταθείσα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αρχή αντιντόπινγκ της Ρωσίας, στη διάρκεια του Ιδρυτικού συμβουλίου της WADA, με την τελική αναφορά του Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, περί κρατικού ντόπινγκ να αναμένεται στις 9 Δεκεμβρίου.

Ο Βιτάλι Σμιρνόφ, πρώην Υπουργός αθλητισμού της Ρωσίας, ο οποίος ηγείται πλέον της επιτροπής αντιντόπινγκ ήταν κάθετος στην απάντηση του: «Η Ρωσία ουδέποτε είχε σύστημα κρατικού ντόπινγκ», με τον αναπληρωτή διευθυντή της WADA, Ρομπ Κέλερ να σημειώνει:

«Πρέπει να υπάρξει παραδοχή των ευρημάτων της έκθεσης ΜακΛάρεν... γιατί είναι πραγματικά. Μπορούν να συνεχίσουν; Έχουμε πει ότι η αρχή της πολιτιστικής αλλαγής είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Μέρος της πολιτιστικής αλλαγής είναι η παραδοχή κάποιων γεγονότων».

Ο Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος προσφάτως αναβαθμίστηκε από Υπουργός αθλητισμού σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης είχε αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον Αύγουστο, αφού είχε βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας ΜακΛάρεν, κατηγορούμενος για κάλυψη ενός θετικού δείγματος αλλοδαπού ποδοσφαιριστή.

Η Νατάλια Ζελάνοβα, σύμβουλος αντιντόπινγκ του Μούτκο και ένας εκ των αναπληρωτών Υπουργών αθλητισμού, ο Γιούρι Ναγκόρνικ αντικαταστάθηκαν από τον Πούτιν, αφού σύμφωνα με την αναφορά ΜακΛάρεν εμφανίζονταν να έχουν ενορχηστρώσει εκατοντάδες παραποιήσεις θετικών αποτελεσμάτων αντιντόπινγκ.

«Δεν ήταν μέλος της κυβέρνησης ήταν αναπληρωτής υπουργός», δήλωσε ο Σμιρνόφ, προσθέτοντας, «Μόνο οι Υπουργοί είναι μέλη της κυβέρνησης. Εάν ένας άνθρωπος διαπράττει ένα έγκλημα δεν σημαίνει ότι η όλη η χώρα είναι κάνει το ίδιο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα