Το 20ο σερί πρωτάθλημα ο Παπαθανασίου!

Το 20ο σερί πρωτάθλημα ο Παπαθανασίου!

Το 20ο διαδοχικό τίτλο Πανελληνίου Πρωταθλήματος πανηγυρίζει ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, ο οποίος με τον Αντώνη Τσότρα κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κλάση Star.

Το 20ο σερί πρωτάθλημα ο Παπαθανασίου!

Tους αγώνες διοργάνωσε ο Ν.Ο Καλαμακίου με τη συμμετοχή έξι σκαφών, με τους Παπαθανασίου -Τσότρα να κερδίζουν τις πέντε από τις έξι ιστιοδρομίες και ανεβαίνουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ασφαλώς πρόκειται για μία μοναδική επίδοση στα παγκόσμια ιστιοπλοϊκά χρονικά, δεδομένου ότι αυτό το ρεκόρ έχει να κάνει με 20 συνεχόμενα πρωταθλήματα από το 1996 μέχρι το 2016 (13 με τα FINN και 7 με τα STAR) και δεν υπολογίζονται οι τίτλοι που έχει κατακτήσει νωρίτερα με άλλους τύπους σκαφών όπως τα Όπτιμιστ και τα Λέιζερ.

Ο ιστιοπλόος του Ολυμπιακού δήλωσε: «Είμαι  πολύ ευχαριστημένος που μαζί με τον Αντώνη Τσότρα καταφέραμε να πάρουμε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτό το ρεκόρ και στόχος μας είναι να το αυξήσουμε όσο μπορούμε.

Τώρα θα βάλουμε πλώρη για ακόμα μία δεκαετία. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και θα ετοιμαστούμε για  τα δύο μεγάλα γεγονότα του 2017 που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Δανίας και το ευρωπαϊκό της Ιταλίας»

Best of internet