Βλαχόπουλος: «Ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια»

Βλαχόπουλος: «Ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια»

Βλαχόπουλος: «Ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια»

Για το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του World League απέναντι στην Κροατία που θα διεξαχθεί αύριο (15/11) στην Ριέκα μίλησαν ο Άγγελος Βλαχόπουλος και ο Στέφανος Γαλανόπουλος.

 Οι δύο διεθνείς υδατοσφαίριστές έκαναν λόγο για ένα δύσκολο παιχνίδι τονίζοντας ότι οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί ενόψει και του νέου Ολυμπιακού κύκλου.
 
Άγγελος Βλαχόπουλος: Παίκτης Εθνικης Ομάδας
«Οι στόχοι είναι πάντα πολύ υψηλοί. Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε στην ελίτ του παγκοσμίου πόλο και εκεί πρέπει να διατηρηθούμε. Τα νεότερα παιδιά που θα έρθουν στην θέση του Χρήστου και του Μανώλη πρέπει να δείξουν ικανά για την συνέχιση αυτού που έχουν καταφέρει αυτοί οι δύο παίκτες. Ανοίγει ένας νέος Ολυμπιακός κύκλος. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας όσο το δυνατόν ψηλότερα. Να φτάσουμε σε αυτό που θα μπορούσαμε να έχουμε καταφέρει σε αυτήν την Ολυμπιάδα, αλλά εν τέλει δεν καταφέραμε».
 
Για το παιχνίδι απέναντι στην Κροατία: «Είναι αν όχι το δυσκολότερο, ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια για να ξεκινήσεις στην διοργάνωση. Είναι όμως ταυτόχρονα ένα από τα πιο κρίσιμα. Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Αυτό το ματς μπορεί να μας δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του World League. Μπορεί να μην έχουμε βρεθεί όλα τα παιδιά μαζί, αλλά δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να παρουσιαστούμε 100% συγκεντρωμένοι και να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε από αυτόν τον αγώνα».
 
Για το αν θα ήθελε αυτό να μην ήταν το εναρκτήριο παιχνίδι: «Ότι ισχύει για εμάς ισχύει και για τους Κροάτες. Και αυτοί έχουν το ίδιο πρόγραμμα με τις ομάδες τους στο Champions League και στο Euro Cup. Οπότε δεν αλλάζει κάτι είτε παίζαμε αργότερα μαζί τους, είτε τώρα όπως και παίζουμε».
 
Στέφανος Γαλανόπουλος – Τερματοφύλακας Εθνικής Ομάδας
«Είμαστε μια καινούρια ομάδα, αφού ο Μανώλης (Μυλωνάκης) και ο Χρήστος (Αφρουδάκης) αποφάσισαν από κοινού με τον κ. Βλάχο να μην συμμετέχουν στα παιχνίδια του World League. Από εκεί και πέρα ανοίγει ένας καινούριος Ολυμπιακός κύκλος. Θέτουμε ως στόχο το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το επόμενο καλοκαίρι, κοιτάζοντας πιο μακροπρόθεσμα το Τόκυο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Θέλουμε να κρατήσουμε την καλή εικόνα που είχαμε μέχρι τώρα και μέσα από τα παιχνίδια του World League που είναι αρκετά δυνατά, να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Θεωρώ ότι σε κάθε προετοιμασία, είτε ακολουθεί παιχνίδι, είτε όχι, εμείς θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βελτιωνόμαστε και ατομικά, αλλά και σαν σύνολο».
 
Για το παιχνίδι στην Ριέκα: «Η Κροατία είναι μια πολύ καλή ομάδα. Μιλάμε για την ασημένια Ολυμπιονίκη. Είναι μεν ανανεωμένη, αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Κροατία. Για εμάς είναι καλό το ότι έχουμε τουλάχιστον δύο δυνατά παιχνίδια στον όμιλο σε σχέση με άλλες ομάδες που κληρώθηκαν σε πιο εύκολους ομίλους.

Αν καταφέρουμε να περάσουμε στα τελικά θα έχουμε ακόμη περισσότερους δυνατούς αγώνες, πράγμα που θα μας βοηθήσει για την προετοιμασία μας ενόψει παγκοσμίου πρωταθλήματος. Σίγουρα θέλουμε να έχουμε και μια εικόνα της Κροατίας. Θα παλέψουμε για να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Το γεγονός ότι έχουμε ελλείψεις εμείς ή ότι έχουν ελλείψεις αυτοί, δεν σημαίνει ότι αλλάζουν τα στάνταρ του αγώνα. Παίζει η Κροατία με την Ελλάδα και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό».

Best of internet