Οι «αγριόχηνες» του Μαραθωνίου

Gazzetta team
Οι «αγριόχηνες» του Μαραθωνίου

bet365

Ούτε 10, ούτε 20, αλλά 92 αγριόχηνες ηλικίας από 20 έως 65 ετών θα ταξιδέψουν από το Βέλγιο και το Ντουμπάι, τον Καναδά, αλλά και διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας για να συναντηθούν την Κυριακή στην Αθήνα, στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας τον Αυθεντικό.


Δεν πρόκειται βεβαίως για ένα κοπάδι από τα γνωστά αποδημητικά πουλιά που διακρίνονται για την αλληλεγγύη που έχουν μεταξύ τους, αλλά για την ομάδα δρομέων " Flying Geese Runners" που δημιούργησε η Ελληνίδα Ειρήνη Παναγοπούλου το 2010 και η οποία μεγαλώνει διαρκώς.

Φέτος η ομάδα που πήρε το όνομά της ομαδική προσπάθεια και την συνεργασία μεταξύ των μελών της μετρά 92 μέλη, πολλά από τα οποία έχουν την δική τους ξεχωριστή ιστορία. Ζητήσαμε από τη δημιουργό της ομάδας να μας πει μερικές από αυτές.

"Ένα "χηνόπουλο" που φέρνω μαζί μου από το Βελγιο είναι μια κοπέλα που είχε παραπάνω κιλά και δεν μπορούσε να τρέξει περισσότερο από 100 μ. πριν από δύο χρόνια. Ξεκινήσαμε μαζί και σιγά σιγά έτρεξε τον προηγούμενο Μάιο τον πρώτο της ημιμαραθώνιο. Της πρότεινα να αγωνιστεί στα 10χλμ στην Αθήνα και δεν είπε όχι. Είναι μια ακόμη μικρή επιτυχία. Χαίρομαι διότι είναι ένας ακόμη άνθρωπος που αλλάζει την ζωή του μέσα από το τρέξιμο. Έχει χάσει αρκετά κιλά και με το πείσμα, την υπομονή και την επιμονή της έχει μεταμορφωθεί σε πραγματική δρομέα", μας λέει η Ειρήνη που δημιούργησε την ομάδα όταν επέστρεψε από τον Καναδά όπου ζούσε, στην Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια κινεί τα νήματα από το Βέλγιο όπου εργάζεται.

"Ο Θοδωρής, ο οποίος εργάζεται στο πανεπιστήμιο στη Σαμο έμπνευσε όλη του την τάξη σχεδόν κι έτσι 15 άτομα θα ταξιδέψουν και θα τρέξουν βοηθώντας ο ένας τον άλλο. Ένα ζευγάρι, η Νατάσσα και ο Δημήτρης, θα τρέξουν επίσης. Ο Δημήτρης τρέχει στον Μαραθώνιο και φέτος παρακίνησε τη σύζυγο του, που αναρρώνει από ένα αυτοάνοσο νόσημα και θα δοκιμάσει να τρέξει στα 5 χλμ.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες πολλές ιστορίες. Παντού όμως υπάρχει η αλληλεγγύη και η έμπνευση, διότι αυτό επιδιώκουμε. Θέλουμε να εμπνεύσουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται να ξεκινήσει το τρέξιμο για να αλλάξει την ζωή του", καταλήγει η Ειρήνη Παναγοπούλου, η οποία αν και δίνει πολλά ραντεβού με την ομάδα της μέσα στη χρονιά το μεγαλύτερο ετήσιο είναι στην Αθήνα και στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

 

Τελευταία Νέα