Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 14-4

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 14-4

bet365

Μια από τα... ίδια στο παιχνίδι (ντέρμπι δεν είναι...) «αιωνίων» στο πόλο! Ο Ολυμπιακός... κλάσεις καλύτερος, «βύθισε» τον Παναθηναϊκό κερδίζοντας με 14-4 στο κατάμεστο «Π. Καπαγέρωφ» κι έκανε το 3 στα 3!

Ούτε καν μια δυνατή προπόνηση δεν ήταν για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση με το «τριφύλλι». Για ακόμη μια χρονιά, οι νταμπλούχοι Ελλάδος έφτασαν σε μια πανεύκολη νίκη καθώς επικράτησαν με 14-4 και έτσι έφτασαν τις 3 νίκες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα. Δεν περίμενε κανείς αυτή την αναμέτρηση για να κατανοήσει την τεράστια διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, αλλά για άλλη μια φορά φάνηκε περίτρανα στην πισίνα.

Από την μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κι από την άλλη ένας Παναθηναϊκός που σαφώς και θέλει να κάνει βήματα προόδου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει την δυνατότητα στο ελάχιστο να είναι... ανταγωνιστικός προς τον «αιώνιο» αντίπαλό του!

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο οκτάλεπτο, μπήκε συγκεντρωμένος και με την αμυντική λειτουργία να δουλεύει σωστά, κράτησε χαμηλά το σκορ, με την πρώτη περίοδο να λήγει 3-0 με τα γκολ των Φουντούλη, Γενηδουνιά και Ντόσκα.
Αντίθετα, στη δεύτερη περίοδο, οι «Πράσινοι» εμφανίστηκαν εντελώς αποσυντονισμένοι και αυτό δεν το συγχώρησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ξέφυγε στο σκορ με 7-1 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Η απουσία του Γιώργου Αφρουδάκη έγινε παραπάνω από αισθητή με τους παίκτες του Τεό Λοράντου να προσπαθούν να βρουν το δρόμο προς τα δίκτυα με μακρινά σουτ. Ωστόσο ο ο Πάβιτς ήταν σε μεγάλα κέφια και κράτησε την εστία του ανέπαφη και στην τρίτη περίοδο.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο με τον Ολυμπιακό να προηγείται 10-1, οι παίκτες του «τριφυλλιού» αποδεχόμενοι τη μοίρα τους, έπαιξαν απελευθερωμένα και κατάφεραν να κάνουν το καλύτερο οκτάλεπτο του αγώνα πετυχαίνοντας τρία γκολ, με τους Λίντχουντ, Καπετανάκη και Βάσιτς.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Μυλωνάκης, ο οποίος πέτυχε 3 γκολ, ωστόσο αξιόλογη ήταν και η εμφάνιση του νεαρού Στέλιου Αργυρόπουλου, που σκόραρε δύο φορές για τους ερυθρόλευκους.

Ο Θοδωρής Βλάχος επεσήμανε μετά τη λήξη του ματς: «Στα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό έχουμε κίνητρο, αφού έχουν άλλο ρυθμό, λόγω του κόσμου, παίζουμε πιο συγκεντρωμένα. Είναι λογικό αυτό αφού δεν γίνεται κάθε φορά να παίζουν με το ίδιο πάθος, όπως απέναντι στον Παναθηναϊκό». Για την καλή εμφάνιση του Αργυρόπουλου ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Είναι καλός γι αυτό είναι στον Ολυμπιακό».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Τοράκης είπε: «Ήμασταν λίγο καλύτεροι από πέρυσι στην επίθεση. Δεν κάναμε αυτά που ζήτησε ο προπονητής μας, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω».

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκος 14-4
Οκτάλεπτα
: 3-0, 4-1, 3-0, 4-3
Ολυμπιακός: Φουντούλης 2, Γενηδουνιάς 1, Ντόσκας 1, Μυλωνάκης 3, Δελακάς 2, Κολόμβος 1, Πρέκας 1, Αργυρόπουλος 2
Παναθηναϊκός: Φώσκολος 1, Λίντχουντ 1, Καπετανάκης 1, Βάσιτς 1

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα