Εκτός τοπ-10 ο Φέντερερ!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Εκτός τοπ-10 ο Φέντερερ!

bet365

Ιστορικής σημασίας ήταν η ανανεωμένη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, όχι τόσο για την ενθρόνιση του Άντι Μάρεϊ στο Νο 1, όσο για το γεγονός ότι ο «Βασιλιάς» είναι εκτός της κορυφαίας10άδας.

Έπειτα από 14 χρόνια, ο Ρότζερ Φέντερερ είναι εκτός του τοπ-10. Ο Ελβετός υποχώρησε 7 θέσεις αυτήν την εβδομάδα και πλέον βρίσκεται στο Νο 16 της παγκόσμιας κατάταξης, ως αποτέλεσμα της απόφασης του να βάλει πρόωρο τέλος στην φετινή αγωνιστική σεζόν.

Η τελευταία φορά που βρισκόταν εκτός τοπ-10 ήταν τον Οκτώβριο του 2002!

Ο Άντι Μάρεϊ δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την αγωνιστική «κοιλιά» που έκανε τους τελευταίους μήνες ο Νόβακ Τζόκοβιτς και δικαιώθηκε. Όντας, έξι μήνες νωρίτερα 8.035 βαθμούς, κατάφερε σήμερα να αφήσει πίσω του τον Σέρβο με 405β.

Για να καταφέρει να διατηρηθεί στην κορυφή ο Βρετανός αρκεί να προκριθεί στον τελικό του ATP World Tour Finals στο Λονδίνο στην περίπτωση που δεν έχει αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Αν οι δύο τους συναντηθούν στον τελικό, η κατάκτηση του τροπαίου είναι προϋπόθεση για τον Μάρεϊ για να παραμείνει ολοκληρώσει τη σεζόν στο Νο1.

Ο Τζόκερ από την άλλη, για να καταφέρει να ανακάμψει και να επανέλθει στην κορυφή θα πρέπει να πετύχει δύο νίκες στη φάση των ομίλων και στη συνέχεια να διατηρήσει τα σκήπτρα του στη διοργάνωση.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο ο Τζόκοβιτς να κερδίσει τον Μάρεϊ στον τελικό και ο τελευταίος να παραμείνει στην κορυφή. Αυτό θα συμβεί εάν ο Μάρεϊ πετύχει τρεις νίκες στη φάση των ομίλων και ο Τζόκοβιτς μόνο μία.

Στις γυναίκες στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης φιγουράρει η Αντζελίκ Κέρμπερ με 9080β. και έπονται Σερένα Γουίλιαμς και Ανιέτσκα Ραντβάνσκα με 5.600 και 5228β. αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά στους Έλληνες, η Mαρία Σάκκαρη έμεινε αμετακίνητο στο Νο 89, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να χάνει 5 θέσεις και να «προσγειώνεται» στο Νο 205.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα