Προσκεκλημένος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ο Σγουρόπουλος!

Gazzetta team
Προσκεκλημένος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ο Σγουρόπουλος!

bet365

Τη χαρά και την τιμή να είναι ανάμεσα στους προσκεκλημένους για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων 2016 έχει ο Γιάννης Σγουρόπουλος!


Στα 16,5 του και στο κλείσιμο της πρώτης μόλις χρονιάς του στην εφηβική κατηγορία ο πρωταθλητής από την Ελευσίνα εξασφάλισε μία ακόμα παρουσία σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση κι ανυπομονεί να ζήσει τη νέα πολύτιμη εμπειρία.

Αρχικά ήταν 6ος αναπληρωματικός με βάση τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη αθλητών έως 18 ετών του Σεπτεμβρίου. Προέκυψαν ακυρώσεις όμως και καθώς προσκλήθηκαν συνολικά 7 από τους αναπληρωματικούς μπήκε και ο ίδιος στα ονόματα για το ετήσιο event, που φέτος θα διεξαχθεί στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Στη σχετική λίστα, που δημοσίευσε χτες η παγκόσμια ομοσπονδία (I.T.T.F.) εμφανίζεται στο νούμερο 44. Θα πάρει μέρος στο απλό νέων, όπου οι συμμετοχές είναι συνολικά 96 απ’ όλες τις ηπείρους, ενώ έχει δικαίωμα ν’ αγωνιστεί και στο διπλό μικτό με ξένη αθλήτρια και θ’ αναζητήσει παρτενέρ. Αναμφίβολα πρόκειται για μία ακόμα «κατάκτηση» του πρωταθλητή Ελλάδας εφήβων, που σταθερά τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει επίπεδα στη διεθνή σκηνή.


Την ίδια ώρα είναι κι αυτή δικαίωση στην προσπάθεια των γονιών του και όλων όσοι τον στηρίζουν στην εθνική ομάδα και το σωματείο του, τον Ολυμπιακό, όπως και ξεχωριστή χαρά για την ελληνική ομοσπονδία, η οποία έχει εκπροσωπηθεί στο παρελθόν στον θεσμό και σε νέους και σε νεάνιδες.

Ο Σγουρόπουλος ήλπιζε βάσιμα να μπει στις προσκλήσεις από την αρχή, καθώς είχε καλή θέση στο ranking list U18 (Νο 54 τον Σεπτέμβριο). Κάποιες αλλαγές όμως, στο σύστημα συμπλήρωσης των θέσεων για το απλό, τον «πήγαν» στους αναπληρωματικούς. Τελικά βρέθηκε στις προνομιούχες θέσεις και αν λάβουμε υπόψη το χρυσό μετάλλιο στο όπεν νέων της Κροατίας πριν από δύο μήνες, όπως και τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και τον προχτεσινό αγώνα στην Αγγλία, τότε σίγουρα μπορεί να βάλει στόχο ένα καλό πλασάρισμα. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα έχει σε πρώτη φάση προκριματικά γκρουπ για το απλό νέων, ενώ στο διπλό μικτό θα εφαρμοστεί από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα.

Στο Όπεν Ουγγαρίας Χατζηλυγερούδης και Πετρής

Στις μικρές ηλικίες υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες και για το όπεν νέων της Ουγγαρίας, που είναι σε εξέλιξη στο Σομπάτελι και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Για τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης αναχώρησαν σήμερα οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (αθλητής των Αετών Πόλης) και Γεράσιμος Πετρής (Ε.Α. Βόχας) μαζί με τον προπονητή του Α.Σ. Πέρα Αθηνών Χρήστο Λάμη. Το τουρνουά είναι ενταγμένο στο Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) και τα αγωνίσματα των παίδων αρχίζουν αύριο.

Στο ομαδικό παίδων σχηματίστηκαν 10 προκριματικά γκρουπ. Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 7ο γκρουπ με Ουγγαρία 2 και Σαουδική Αραβία και αρχίζει τα παιχνίδια της αύριο στις 10:00 ώρα Ελλάδας με τους Σαουδάραβες. Στο απλό παίδων έγιναν 24 προκριματικά γκρουπ. Ο Χατζηλυγερούδης τέθηκε επικεφαλής στο 7ο και θα έχει αντιπάλους τον Μεξικανό Μαουρίτσιο Καγετάνο και τον Αμερικανό Αλεξάντερ Απόντε.

Ο Πετρής, που θα κάνει το ντεμπούτο του σε διεθνές τουρνουά, κληρώθηκε στο 15ο γκρουπ των 4ων αθλητών και θ’ αντιμετωπίσει τον Βέλγο Νταβίντ Κομελιό, τον Σλοβάκο Καμίλ Πακ και τον Τενγκ Χαν Ανγκ από τη Σιγκαπούρη. Οι αγώνες στο απλό παίδων αρχίζουν το Σάββατο.

Τέλος, στο διπλό παίδων (επίσης το Σάββατο) και τον γύρο των «64» οι Χατζηλυγερούδης/Πετρής θα συναντήσουν τους Σλοβένους Ματίγια Νόβελ/ Ζίγκα Ζίγκον.

 

Τελευταία Νέα