Ασημένιο ο Τσορτανίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοσανίδας

Δήμος Μπουλούκος
Ασημένιο ο Τσορτανίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοσανίδας

bet365

Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοσανίδας U17, που διεξάγεται στην Ιταλία με τον Ανδριώτη ιστιοπλόο Λεωνίδα Τσορτανίδη.

Λίγο αργότερα ο μικρός αδελφός του Πέτρος Τσορτανίδης επίσης στο ίδιο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοσανίδας τερμάτισε 4ος στη γενικη βαθμολογία της μικρότερης κατηγορίας U15 βελτιώνοντας κατά πολύ την περσινή του επίδοση όπου είχε τερματίσει 8ος στο Κάλιαρι της Ιταλίας.

Ο μικρός ανδριώτης πρωταθλητής Πέτρος Τσορτανίδης αμέσως μετά την μεγάλη επιτυχία του στο Circolo Serf Torbole της Ιταλίας. Φωτογραφία του προπονητή του Άκη Χρυσοχόου.

Πέρσι ο Λεωνίδας είχε έλθει πρώτος στον κόσμο στην μικρότερη κατηγορία U15. Εφέτος όμως ανέβηκε κατηγορία μιας και είναι 16 ετών, στην U17 και κατάφερε και πάλι να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις στον κόσμο. Αποδεικνύοντας πως η μεγάλη περσινή επιτυχία του δεν ήταν μια αστραπή στο σκοτάδι, αλλά το ξεκίνημα της διαδρομής ενός αστεριού στο διεθνές ναυταθλητικό στερέωμα.

Από την μεγάλη περσινή επιτυχία των δύο αγοριών στο Κάλιαρι της Ιταλίας. Στη μέση ο προπονητής τους Γιώργος Φράγκος.

Τον Λεωνίδα και τον αδελφό του Πέτρο προπονούν οι πρωταθλητές Γιώργος Φράγκος και Άκης Χρυσοχόου. Θυμίζουμε πως ο Λεωνίδας και ο Πέτρος κατοικούν μόνιμα, με την πολυμελή οικογένεια τους, στο Κόρθι και είναι ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου.

πηγή: enandro.gr/

 

Τελευταία Νέα