Σταματάει ο Βολικάκης!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Σταματάει ο Βολικάκης!

bet365

Ο Χρήστος Βολικάκης, λίγο αφότου επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ανακοίνωσε στο gazzetta.gr την πρόθεση του να σταματήσει την αγωνιστική του καριέρα μετά την ενημέρωση που είχε από την ομοσπονδία ότι ο τελευταίος διεθνής αγώνας στον οποίο θα μετάσχουν είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ολλανδίας.

«Ούτε το μετάλλιο δε με άφησαν να χαρώ... Επόμενοι αγώνες δε θα υπάρξουν γιατί όπως μας ενημέρωσε η ομοσπονδία αδυνατεί οικονομικά να καλύψει τα έξοδα. Ο τελευταίος αγώνας θα μας στείλουν είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ολλανδία, όπως μας είπαν», δήλωσε με αγανάκτηση ο Χρήστος Βολικάκης και πρόσθεσε,

«Εφόσον φτάσαμε στο σημείο αρχικά να μην μπορούμε να μπούμε στο ποδηλατοδρόμιο για προπόνηση και στη συνέχεια να μας ανακοινώνουν ότι οικονομικά αδυνατούν να μας στείλουν στους αγώνες, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ποδήλατο!

Δεν ξέρω ποιός πραγματικά ευθύνεται αν είναι το κράτος αν είναι η ομοσπονδία, το θέμα είναι πως χρειαζόμαστε στήριξη όλοι οι αθλητές και εννοούμε πολύ βασικά πράγματα. Φτάσαμε στον πάτο και συνεχίζουμε να φέρνουμε διακρίσεις και τώρα πλέον δεν θα μπορούμε ούτε να πάρουμε μέρος στους αγώνες…

Ο μόνος άνθρωπος που βοήθησε πραγματικά τους αθλητές είναι ο Σπύρος Καπράλος, ο οποίος με το πρόγραμμα της υιοθεσίας ουσιαστικά έσωσε πάρα πολλούς πρωταθλητές που ήταν έτοιμοι να σταματήσουν τον αθλητισμό.


Αν δεν αλλάξει κάτι, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σταματήσω, από τη στιγμή που ο έφορος της ποδηλασίας, Κώστα Μπουκουβάλας ήταν ξεκάθαρος στο mail που μου έστειλε.


Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε χρονιές να πηγαίνουν χαμένες και την τελευταία στιγμή να τρέχουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Πλέον το επίπεδο παγκοσμίως της ποδηλασίας έχει ανέβει τόσο πολύ και κάθε απώλεια από τη μεριά μας θα αποβεί μοιραία.

Η ενημέρωση δεν ήταν μόνο από τον κύριο Μπουκουβάλα, αλλά και από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Χίο, τηλεφωνικώς, σύμφωνα με τους οποίους δεν θα ταξιδέψουμε στα 3 από τα 4 παγκόσμια Κύπελλα.

Ξεκαθάρισαν ότι λόγω των οικονομικών στενοτήτων τα Grand Prix που ήταν στον σχεδιασμό θα μειωθούν κατά πολύ με αποτέλεσμα όλο αυτό να κάνει αδύνατη την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αυτό θα σημάνει ότι η Ελλάδα να μείνει χωρίς εκπροσώπηση στην κορυφαία διοργάνωση.


Άλλωστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γλασκώβης δεν έχουν δηλώσει καν συμμετοχή, επομένως αυτόματα δεν μπορούμε να τρέξουμε.


Η πρόκριση ενός αθλητή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα προκύπτει από τους 5 καλύτερους αγώνες κάθε αθλητή, δηλαδή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τα 4 Παγκόσμια Κύπελλα, οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία».


Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ομοσπονδίας, Παναγιώτης Πριστούρης ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση από πλευράς ομοσπονδίας. Αυτή τη στιγμή το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι αθλητές θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ολλανδίας με το οποίο κλείνει το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2016.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει σχεδιασμός για το 2017. Αυτός θα γίνει τον Νοέμβριο, βάσει της επιχορήγησης που θα έχουμε από την ΓΓΑ. Σε μεταολυμπιακές χρονιές όλες οι ομοσπονδίες έχουν μειωμένο προϋπολογισμό, επομένως δεν αποκλείεται να γίνουν κάποιες περικοπές στο πρόγραμμα».


Σχετικά με το αν υπάρχει ενημέρωση από πλευράς ΓΓΑ για κώλυμα στη χρηματοδότηση, λόγω των ελέγχων που έχουν γίνει στα οικονομικά της ομοσπονδίας, ο Παναγιώτης Πριστούρης τονίζει: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την χρηματοδότηση. Μάλιστα, η ομοσπονδία, όπως και όλες οι υπόλοιπες θα εκταμιεύσουν το επόμενο διάστημα την επόμενη δόση, η οποία για την ΕΟΠ φτάνει τις 172.000 ευρώ.

Ο Χρήστος Βολικάκης είναι κορυφαίος αθλητής και αποτελεί σημαία της ομοσπονδίας, δεν καταλαβαίνω από πού ορμώμενος προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις…»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα