Σερβία - ΗΠΑ 66-96

Σερβία - ΗΠΑ 66-96

bet365

Οι ΗΠΑ έκαναν το αυτονόητο, διέλυσαν τους Σέρβους με 66-96 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο. Εκπληκτικό επίτευγμα το ασημένιο για τον Μίλος Τεόντοσιτς και την παρέα του.

Οι ΗΠΑ κατέκτησαν για 15η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες το χρυσό μετάλλιο και το κατέκτησαν εύκολα. Η Σερβία δε μπόρεσε να δυσκολέψει τους Αμερικανούς όπως έκανε στο ματς της πρώτης φάσης, η διαφορά έφτασε στους 41 πόντους και το τελικό 66-96 εκτός από δίκαιο ήταν και αφορμή για πανηγυρισμούς.

Σημαίες και των δύο χωρών, χαμόγελα από όλους αφού και η παρέα του Μίλος Τεόντοσιτς πέτυχε έναν μπασκετικό άθλο.

Οι Σέρβοι στα πρώτα 8' της αναμέτρησης είχαν καταφέρει το σπουδαιότερο όλων των πτυχών του τελικού, να κρατήσουν χαμηλά το ρυθμό. Σε ένα δίλεπτο που το άλλαξαν οι Αμερικανοί μετέτρεψαν το 14-11 σε 15-19.

Το καλό για τοις ΗΠΑ ή το κακό για τους Σέρβους ήταν πως και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός ήταν γρήγορος κάτι που εξυπηρετούσε τους παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι κι έτσι με επιμέρους σκορ 1-14 το σκορ έγινε 15-25 (12').

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εφιαλτική. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 0/8 σουτ και 3 λάθη δε βοηθούσε ενώ στην άλλη πλευρά οι ΝτεΆντρε Τζόρνταν (double double στο 19' με 11π., 12ρ.) και Κέβιν Ντουράντ (24π. στο ημίχρονο) έστειλα τη διαφορά στο +23.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Αμερικανοί συνέχισαν απτόητοι στον ίδιο ρυθμό. Η διαφορά πήγε σε δυσθεώρητα επίπεδα (36 πόντοι)και το μόνο που ενδιέφερε τους παίκτες ήταν η διασκέδασή τους.

Ακόμη κι οι Σέρβοι προσπάθησαν να βιώσουν την εμπειρία του τελικού Ολυμπιακών Αγώνων αφού το ασημένιο μετάλλιο αποτελεί τεράστιο επίτευγμα.

Στο 35' η διαφορά έπιασε νέα μέγιστη απόδοση (41) με το 47-88 και απλά στο τέλος οι Σέρβοι κατάφεραν απλά να μειώσουν κάπως.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 29-52, 43-79, 66-96

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα