Αποθεώθηκε στην Κέρκυρα ο Γιαννιώτης!

Αποθεώθηκε στην Κέρκυρα ο Γιαννιώτης!

Οι Κερκυραίοι γκρέμισαν τα τείχη της πόλης για να υποδεχτούν τον δικό τους Σπύρο Γιαννιώτη, «ασημένιο» Ολυμπιονίκη στη μαραθώνια κολύμβηση. 

Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο ο αθλητής του Νίκου Γέμελου τόνισε: «Είναι πολύ ωραία που είμαι εδώ, από εδώ ξεκίνησα να κολυμπάω, εδώ έμαθα τα πρώτα κολυμβητικά «βήματα», είναι πολύ όμορφο που γύρισα εδώ και τελειώνει η καριέρα με ένα τόσο ωραίο τρόπο.

Οφείλω πολλά στο νησί μου. Ήταν αυτό που με έκανε να αγαπήσω την θάλασσα και νομίζω ότι την Τρίτη που ήταν ο αγώνας, θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια που κολυμπούσα τόσο πολύ στην θάλασσα και μάλιστα όσο αφορά την τακτική και το κύμα που συνάντησα στο Ρίο, ήταν τόσο εύκολο και οφείλω πολλά στο νησί.

Για την πρόταση της ΚΟΕ να πάρει το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ το όνομα του είπε: «Είναι πολύ όμορφο, νομίζω ότι όταν το διάβασα αυτό ανατρίχιασα, αυτό αφορά την πολιτεία, αλλά ήταν μια πολύ όμορφη πρόταση από την ομοσπονδία».

Αμέσως μετά ο Σπύρος Γιαννιώτης επισκέφτηκε τα γραφεία του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας, όπου έκανε τα πρώτα του χιλιόμετρα στην πισίνα, εκεί μαζευτεί πλήθος κόσμου, προκειμένου να τον δει και να τον συγχαρεί για την τεράστια αυτή διάκριση.