Από τον διασυρμό στην αποθέωση οι Ιταλοί! (pics)

Φώτης Καρακούσης
Από τον διασυρμό στην αποθέωση οι Ιταλοί! (pics)

bet365

Βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 και έχοντας χάσει το σετ με 25-9. Και όμως οι Ιταλοί παραδίδοντας μαθήματα βόλεϊ έκαναν την απόλυτη ανατροπή, επικράτησαν των ΗΠΑ με 3-2 και προκρίθηκαν στον τελικό.

Μετά από κάθε τόσο μεγάλο παιχνίδι. Μετά από τέτοιο υπερθέαμα, κάθε κείμενο που αφορά τον αγώνα θα ξεκινά με το αυτονόητο. Το βόλεϊ σε τέτοιο επίπεδο είναι με ΔΙΑΦΟΡΑ το πιο θεαματικό άθλημα που υπάρχει, Ιταλία και ΗΠΑ το έδειξαν περίτρανα. Στο κατάμεστο Μαρακαζίνιο παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως οι Ζάιτσεφ, Χουαντορένα από την μία πλευρά, Άντερσον, Ράσελ από την άλλη, προσέφεραν ένα απίστευτο θέαμα, καθήλωσαν τους πάντες με τα όσα έκαναν στο τάραφλεξ και πραγματικά κανείς από όσους το είδαν το ματς αυτό, είτε από το γήπεδο, είτε από το σπίτι του, δεν ήθελε να τελειώσει.

Δυστυχώς για εμάς, αλλά και τους Αμερικανούς τελείωσε, ευτυχώς όμως για τους Ιταλούς. Η σκουάντρα ατζούρα, παρότι προηγήθηκε στα σετ, βρέθηκε να χάνει με 2-1 και μάλιστα το δεύτερο όχι απλά το έχασε, αλλά διασύρθηκε με 25-9, την μεγαλύτερη διαφορά που έχει υπάρξει σε ημιτελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, δεν το έβαλε κάτω. Με όπλο το εκπληκτικό σερβίς, κατάφερε να πετύχει την μεγάλη ανατροπή και να κερδίσει με 3-2 (30-28, 26-28, 25-22, 15-9) και να πάρει το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του Βραζιλία-Ρωσία που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα, με τους Ιταλούς να έχουν ως στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Στον αντίποδα οι Αμερικανοί, μια τρομερά ταλαντούχα αλλά και νεαρή ομάδα, τα έδωσαν όλα, πάλεψαν και με το παραπάνω και μπορεί να έχασαν στις λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα έδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει και πως σύντομα θα βρεθούν στην κορυφή του κόσμου.

Στα του αγώνα, τα δύο πρώτα σετ ήταν διαφήμιση για το άθλημα. Το πρώτο το κέρδισαν οι Ιταλοί στις λεπτομέρειες, με τον Χουαντορένα να είναι ασταμάτητος και βγάζοντας φοβερές άμυνες, ενώ το δεύτερο επίσης με την μικρότερη δυνατή διαφορά πήγε στην αστερόεσσα, που είχε σε απίστευτη μέρα τους Χολτ και Λι οι οποίοι σκέπαζαν τα πάντα στο φιλέ. Το τρίτο ήταν σαν να μην έγινε, καθώς οι ΗΠΑ έκαναν πλάκα στην αντίπαλό τους με το 25-9 όπως αναφέραμε να είναι ρεκόρ στην ιστορία των ημιτελικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έτσι τα πάντα κρίθηκαν στο τέταρτο, με δεδομένη την εικόνα στο πέμπτο. Συγκεκριμένα οι Αμερικάνοι κατάφεραν να πάρουν πάλι μια σημαντική διαφορά και να δείξουν πως θα έφταναν στη νίκη. Οι Ιταλοί από την σειρά τους άρχισαν να την ροκανίζουν και έφεραν το ματς στα ίσια στο 22-22. Στο σημείο εκείνο μίλησε ένας από τους καλύτερους διαγώνιους στον κόσμο, ο Ιβάν Ζάιτσεφ. Ο 28χρονος υπερπαίκτης πήγε στην θέση του σερβίς και με τρεις άσους τελείωσε όχι απλά το σετ αλλά και το ματς, μιας και στο τάι μπρέικ με την ψυχολογία υπέρ τους, οι ιταλοί δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν.

Ο τελευταίος πόντος έκανε τους νικητές να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους αυτή την τεράστια νίκη που τους εξασφαλίζει σίγουρα ένα μετάλλιο, ενώ αν κρίνουμε από την εικόνα που έχουν ως τώρα, όποιος από τους Ρωσία ή Βραζιλία περάσει, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρώτου χρυσού στην ιστορία τους. Πρώτος σκόρερ για τους θριαμβευτές ήταν ο Ζάιτσεφ που σταμάτησε στους 21 πόντους έχοντας συνολικά 5 άσους, ενώ τον ακολούθησαν οι Λάνζα με 16 και Χουντορένα με 14. Για τους ηττημένους εντυπωσιακός ήταν ο Άντερσον με 25 πόντους και επίσης 5 άσους, με τον Χολτ να έχει 16, τον Ράσελ 14 και τον Σάντερ 10, ενώ ο πρώην κεντρικός του ΠΑΟΚ Ντέιβιντ Λι είχε 9 με 4 μπλοκ.

Ιταλία-ΗΠΑ: 3-2 (30-28, 26-28, 25-22, 15-9)

ΙΤΑΛΙΑ (Μπλενγκίνι): Χουαντορένα 14, Τζιανέλι 7, Ζάιτσεφ 21, Λάνζα 16, Μπιραρέλι 8, Μπούτι 8, / Κολάτσι (λ), Αντόνοφ, Ροσίνι, Σοτίλε, Βετόρι

ΗΠΑ (Σπίροου): Άντερσον 25, Ράσελ 14, Σάντερ 10, Λι 9, Κρίστενσον 5, Χολτ 16 / Σότζι Ε. (λ)

 

Τελευταία Νέα