Ο πρώτος Ιορδανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης

Gazzetta team
Ο πρώτος Ιορδανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης

bet365

Ο Αχμάντ Αμπουγκχαούς έγραψε ιστορία, καθώς κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της Ιορδανίας σε οποιοδήποτε άθλημα, είτε θερινών, είτε χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων.

Ο 20χρονος αθλητής, στον τελικό της κατηγορίας των -68 κιλών, νίκησε 10-6 τον Ρώσο ασημένιο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Αλεξέι Ντενισένκο, και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Πέτυχε έτσι τη μεγαλύτερη έκπληξη στο Ολυμπιακό τουρνουά ταεκβοντό και φυσικά έγραψε ιστορία στον αθλητισμό της χώρας του.


«Ηταν το κρυφό όνειρο της ζωής μου. Ελπιζα πως θα καταφέρω να ανέβω στο βάθρο, αλλά στο πρώτο σκαλοπάτι δεν τολμούσα να το φανταστώ», δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ο νεαρός Ολυμπιονίκης και συμπλήρωσε: «Είμαι υπερήφανος γιατί μου είπαν πως όλη η Ιορδανία πανηγυρίζει το πρώτο μας μετάλλιο και μου ετοιμάζουν μια εντυπωσιακή υποδοχή.»


Η Ιορδανία έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε Ολυμπιακούς, το 1980 στη Μόσχα. Η χώρα των επτά εκατομμυρίων κατοίκων στη Μέση Ανατολή έστειλε οκταμελή αποστολή στο Ρίο και είχε στηρίξει τις ελπίδες της για διάκριση στον Αμπουγκχαούς, ο οποίος σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων και μετά την απονομή των μεταλλίων δέχτηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρίγκιπα Χουσέιν Μπιν Αμπντουλάχ:

«Μου είπε συγχαρητήρια και πως έκανα υπερήφανη την οικογένεια μου και ολόκληρη τη χώρα. Ζω τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου», τόνισε ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα